Seuraa 
Viestejä45973

Laittakaa tänne parhaimpia luontodokumentteja joita olette nähneet, sarjoja tai yksittäisiä, kiitos! Mainittakoon, että ainakin nämä on nähty: Avara luonto, luonto on vielä meidän, Wild THings, Sininen planeetta, mikrocosmos, Animal camera, Jungle...

tai kertotkaa mistä voisin löytää tai etsiä tämän tyylisiä dokumentteja, internetistä siis.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

the Future is Wild(aka. Maan villi tulevaisuus, muistaakseni)

lukuisten tutkijoiden yhteistyössä tekemä dokkari sarja, jossa lähinnä esitellään, millaisia elukoita mahdollisesti tallustelee maapallolla tulevaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parhaiten on jäänyt mieleen tapaninpäivänä 2004 n. klo 15-16 tullut, ns. dramatisoitu dokkari Krakatausta. Satuin sitten katsomaan TV-uutiset heti perään. Se joka oli valinnut Krakatau-dokkarin esitysajan, ei taatusti tule tuota ajoitusta ikänä unohtamaan.

Tietäkö kukaan, millä vehkeellä ne kuvaa luontodokumentteihin jotain mehiläisen lentoa niin että vaikuttaa aivan siltä kuin toinen mehiläinen lentäisi perässä kaverin lentoa kuvaten?

Vai onko ne jotain trikkikuvia, joissa neulaan pistetyn mehiläisen pöristelykuvat on yhdistetty maisemakuviin?

Jokunen viikko sitten tuli Avarassa luonnossa aika vaikuttava dokumentti hyönteisistä. Siinä esim. joku nautakiiliäinen (iso ja pahasti pörisevä otus) nappasi kiinni pienemmän kärpäsen, jonka selkään se muni omat munansa. Tämä pienempi ja hiljaa lentävä kärpänen ei säikyttänyt pörinällään nautoja, jolloin kärpänen pääsi rauhassa lehmän turkkiin, jossa "postimiehen" matkaan laitetut munat lämmön vaikutuksesta kuoriutuivat ja toukat pääsivät loisimaan isäntäänsä. Dokusssa oli monta muuta vastaavaa aika monipolvista ihmeellistä ketjua. On siinä ID:llä ollut miettiminen kun nekin suunnitteli

Huom. TV-ohjelmien kopioiminen netistä on laitonta!

Pirate Bay:

http://thepiratebay.org/search.php?q=wi ... s&video=on

Tuolta ainekin löytyi tuo Wild Things torrentti, sitten sen saa kopioitua tällä ohjelmalla:

http://prdownloads.sourceforge.net/ping ... e?download
http://pingpong-abc.sourceforge.net/ <- tuolta tietoa

Eli ensin haet torrentin vaikka tuolta Pirete Baystä ja sitten avaat sen vaikkapa tuolla ABC:llä, niin sitten se alkaa hetken odottelun jälkeen yleensä kopioimaan.
Nyt sitten kaikki vaan warettamaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Mie en ole vuosikaushin ennää jaksanu kattoa "luonto-ohjelmia."
En ainakhan kotimaisija. Joskus ZDF doku kanavalta tullee kunnon luonto-ohjelmia, jokka (Huom!) ei ole kaikenmaailman vingutuksilla pilattuja.
Miksi suomalaishin luonto -ohjelmhin pittää aina vääntää semmonen kaamea "musiikin " vingutus matkhan ?
Saakuri soikhon mie olen luonnossa kulkenu oikeasthan paljoki, eikä siellä viulut vingu , eikä torvet törötä, puhumattakhan joistaki saamarin kosketin soittimista. Tuuli vain hiljallens joskus tohahtellee, joskus vähän kovemmin, joskus joku lintu laulaa , tai hirvi tai karhu ääntelee .
Mutta enimmäkshen on hiljasta. Mutta kattoppa jota luontodokumenttia
selostaja puhhuu hiljaa , ja useasti ihan asijaa, sitte yhtääkkiä musiikki lyöpi korvat lukhon. Kaamea vingutus raapii korvakäytäviä , ja melkein halkaisee tärykalvot. Kopeloi siinä hätäpäishän sitte kaukosääjintä, no pirskatti ku tuli painettua väärää nappulaa. Millä kanavalla se nyt olikhan ? Painelet nappuloita , ja taas musiikki räsähtää korville, pienennät et kuule selostajan puhetta. Eikö ala isontamhan, ja taas ne perkelhet pani se musiikin päälle. Olkhon kattothan jotaki muuta, pitäkää perkelhet meluava luontonna, mie en siittä välitä.

Tänään tulee Avara luonto -dokumentti vaeltajamuurahaisista (Klo 18.45). Luvassa tiukkaa asiaa sosiobiologiasta ja luonnonsuojeluekologiasta, sillä paitsi että vaeltajamuurahaiset ovat 20 miljoonan yksilön yhdyskuntineen kenties dramaattisin eläinlaji maanpäällä, niin myöskin ovat teorian kannalta kovin mielenkiintoisia otuksia. Joten luvassa lienee teorian puolesta poikkeuksellisen raskas luontodokkari.

Avaran luonnon taso on laskenut viimeaikoina tosi pahasti männävuosista, nykyään dokumentit ovat paljon huonompia.

Mielestäni Jacques-Yves Cousteaun Meren salaisuudet dokkarit Calypson reissujen myötä olivat erittäin hyviä, siis informatiivisiä ja viihdyttäviä. Niitä ei vaan enää ole Suomen telkkarista tullut, vaikka käsittääkseni hänen poikansa ja pojanpoikansa jatkaa dokkarihommia, tosin ilman Calypsoa se kun upposi noin 10 vuotta sitten.

päkäpää
Mihinkäs se upposi ja miten? Näistä Calypso reissuista on värkätty hyviä sarjakuvia myös.

Singaporen satamassa matkalla Kiinaan vuonna 1996 (vuotta ennen punapipon kuolemaa) kun siihen törmäsi proomu. Calypso on nykyisin raatona La Rochellen merimuseossa ja entisöintiä ei vieläkään erinäisten oikeudellisten riitojen johdosta ole päästy aloittamaan.

Juu Cousteaun ohjelmat olivat aikansa huippuja.

Halusin ehdottomasti ruveta isona meribiologiksi. Niin ei onneksi käynyt, mutta edelleen merestä kertovat luontodokkarit ovat suosikkejani.

salai
Seuraa 
Viestejä9190

- Mikä on märkä, karvainen ja haisee kalalle?
- Cousteaun pipo.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Seuraa 
Viestejä9190

Yritin tehdä kysymyksestä vaikeamman, kaikkihan muistaa sen pipon värin.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Kyllä kustoo pipoineen oli ensimmäinen muistikuva luontodokkareista.
Suu auki katottiin. Vois tulla vaikka uusintoina.
Oli aitoa meininkiä, ei mitään jurassic park kikkailua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat