Seuraa 
Viestejä45973

Onko minkäänlaista historiallista evindessiä että Jeesusta on ollut? Ei liene..

Kristinusko ja kirkkohan on aivan sadistinen kultti. Luonnonkansoja on tuhottu ja miljoonia ihmisiä murhattu ko aatteen nimissä.

On aivan käsittämöntä, että Suomalaiselle ihmiselle syötetään n 2000 vuotta vanhaa Arabien kansansatua... Perunakin tuli Suomeen ja Inkooseen vasta 1700 luvulla ja täällä pitäisi kumartaa ja palvoa aivan outoa hahmoa..? Mielestäni Kalevalakin on hienompi tarina ja sentään kotimainen.

Lisäksi raamattu on kirjoitettu niin moneen kertaan uusikiksi ( Jokainen munkki on vääntänyt omiaan joukkoon)

Jokainen voi uskoa vaikka puun alla asuvaan tonttuun..

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Antaa kaikkien kukkien kukkia, niin kauan kuin niistä ei ole harmia. Jotenkin tuntuu että tämä kristinuskon moittiminen on tullut muotiin, ja sitä täytyy jokaisen kynnelle kynevän arvostella.

Nostromo
Onko minkäänlaista historiallista evindessiä että Jeesusta on ollut? Ei liene..Historiallista evidenssiä ei ole monesta muustakaan henkilöstä. Esimerkiksi Sokrates, Buddha ja Zarathustra häviävät historian hämärään, mutta Jeesuksen tavoin heitä pidetään todennäköisesti olemassa olleina.

Nostromo
Kristinusko ja kirkkohan on aivan sadistinen kultti. Luonnonkansoja on tuhottu ja miljoonia ihmisiä murhattu ko aatteen nimissä.Perusteluja "miljoonille"?

Nostromo
On aivan käsittämöntä, että Suomalaiselle ihmiselle syötetään n 2000 vuotta vanhaa Arabien kansansatua...

Arabien?

Nostromo
Perunakin tuli Suomeen ja Inkooseen vasta 1700 luvulla ja täällä pitäisi kumartaa ja palvoa aivan outoa hahmoa..?Oletko selvin päin? Juttusi muuttuvat koko ajan oudommiksi. Kumartaa perunaa?

Nostromo
Lisäksi raamattu on kirjoitettu niin moneen kertaan uusikiksi ( Jokainen munkki on vääntänyt omiaan joukkoon)Ja sitten hieman lähdetietoja sille että Raamattu olisi kirjoitettu moneen kertaan uusiksi, kiitos.

Nostromo
Jokainen voi uskoa vaikka puun alla asuvaan tonttuun..

Usko mihin haluat. Minä en ole uskovainen. Minua vain huvittaa lukea typeryyksiä uskontojen historian alueelta. Yleensä niitä tällä palstalla esittävät fundamentalistikristityt. Näemmä se onnistuu vastapuoleltakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Alkulauseeksi pari näkökohtaa seuraavaan kirjoitukseen, en aio esittää evidenssiä Jeesuksesta historiallisena henkilönä, vaan lähtökohtana on oletus että hän oli todella olemassa ja aion lähestyä aihetta siitä näkökulmasta, miksei niin merkittävästi länsimaiseen historiaan vaikuttaneesta henkilöstä löydy kirjallisia lähteitä hänen elinajaltaan.

Ensinnäkin Jeesus ei liene elinaikanaan vielä ollut kovin merkittävä henkilö edes Juudeassa saati sitten Rooman valtakunnassa, jonka valloitusaluetta se oli. Juutalaisia hänen oppejaan seuraavia ei aluksi ole ollut kovinkaan monta, jostakin olen lukenut arvion 130, sitä en tiedä mistä luku on saatu, pidetään sitäkin oletuksena. Suurin porukka lienee ollut kuuntelemassa vuorisaarnaa. Tavallista väkeä, joka tuskin tuohon aikaan on osannut lukea tai kirjoittaa. Lähteitä voisi etsiä kuitenkin Juutalaisista ja Rooman historiakirjoituksista. Juutalaiset uskonnolliset johtajat kokivat Jeesuksen kilpailijana, julistihan hän uskonpuhdistusta heidän uskoonsa, miksi he olisivat kirjanneet hänen mielipiteitään ylös? Päinvastoin tarkoituksena on ollut hiljentää vääräoppinen julistaja kaikin tavoin. Jopa niin radikaalein keinoin, kuin kuolemantuomion aikaansaannilla.

Tuohon aikaan Juutalaiset vapaustaistelijat kapinoivat Rooman valtaa ja paikallista hallitsevaa luokkaa vastaan. Kapina kesti puoli vuosisataa pinnan alla, purkautuen vällillä avoimeksi vastarinnaksi, varsinaiseksi sodaksi sitten vuodesta 66 vuoteen 70, jolloin Roomalaiset murskasivat vastarinnan ja särkivät Jerusalemin temmpelinkin. Tältä ajalta löytyy yksi, ainoa laatuaan, säilynyt historiankirjoitus, sen on laatinut roomalaistunut juutalainen Josephus, joka itsekin oli aluksi kapinallisten puolella, mutta vaihtoi puolta ja kirjoitti sitten juutalaisten kapinasta historiikin. Tähän oli kyllä väärennetty, tieten kopioija munkkien toimesta, viittaus Jeesukseen, mutta se on todettu virheelliseksi.

Miksi sitten Josephus ei maininnut Jeesusta?. Yksinkertaisin syy lienee ettei tuo maallikkosaarnaaja osallistunut koko kansanliikkeeseen. Juutalaiset uskonoppineethan syyttivät häntä kapinoinnista Roomaa vastaan ja siksi joutui myös Maaherra Pontius Pilatuksen kuultavaksi, koska oli sanonut itseään ”Juutalaisten kuninkaaksi”, Syytöksiin Jeesus vastasi, ”Ettei hänen kuninkuutensa ole tästä maailmasta”. Rooma ei puuttunut viisaasti missään valloittamillaan alueilla alamaistensa uskonkäsityksiin, ei myöskään Juudeassa, ja Pontius huomasikin syytökset kapinallisuudesta vääriksi. Kun kuitenkin vaadittiin Jeesuksen teloittamista juutalaisten johtajien toimesta, Pilatus tähän myötyi, mutta sanotaan hänen sanoneen asiasta kuuluisat sanansa: ”Tämän miehen verestä minä pesen käteni.” Oli miten oli, Jeesus oli uhka vain juutalaisuudelle ja oli itsekin sellainen, vaati vain uskonnon uudistamista, oman aikansa Martti Luther.

Hän ei ollut myöskään Rooman kansalainen, vaan valtion kannalta merkityksetön talonpoikaispuuseppä, eikä ainakaan uhka keisarivallalle, niin kuolemantuomioasiakirjoja tuskin on säilytetty jälkipolville, jos sellaisia yleensä on edes laadittu. Yhtä aikaan teloitettiin kaksi rosvoa, tuskin heistäkään mainintoja löytyy, eikä muistakaan tapetuista juutalaista rikollisista tai profeetoista. Kapinan jälkeen ristiinnaulittiin tuhansia juutalaisia.

Lierikki Riikonen

Jos Hitler olisi elänyt Jeesuksen mediavapaalla aikakaudella,
kouluissa opetettaisiin tällä hetkellä kuinka Hitler - Saatanan poika,
syöksi salamoita taivaalta ja tappoi 6 miljoonaa juutalaista.

Jeesus oli vain hyvä poliitikko. Piste.

Aweb
Just valmistui tutkimus siitä, kuinka Jeesukselta onnistui vetten päällä kävely. Hän käveli jäälautalla:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... #id1153911

Tuohon linkkiin oli näemmä ehtinyt tarttua jo muutakin. Tässä kaikille bushin faneille lisää seliteltävää. Kopioin vain jutun alun:

"Bushin alainen jäi kiinni lapsiseksistä internetissä

Presidentti George W. Bushin hallinto koki toissa iltana jo ties kuinka monennen takaiskun, kun Sisäisen turvallisuuden ministeriön apulaistiedottaja Brian J. Doyle pidätettiin seksuaalirikoksista epäiltynä. Erittäin nöyryyttäväksi asian tekee se, että lapsipornoon liittyvien rikosten tutkinta on Yhdysvalloissa juuri kyseisen ministeriön harteilla mm. terroritutkimusten ohella."

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
lierik
Juutalaisia hänen oppejaan seuraavia ei aluksi ole ollut kovinkaan monta, jostakin olen lukenut arvion 130, sitä en tiedä mistä luku on saatu, pidetään sitäkin oletuksena.

Arviot vaihtelevat yleensä 72:sta ylöspäin, jos "opetuslapsista" puhutaan. Heistä monet olivat eri lähteiden perusteella todennäköisesti naisia.
(tuoretta muistitietoa ortodoksisen eksegetiikan asiantuntijan luennolta)

Jesse siis oli myös naisten mies?

Vierailija
Neonomide

Jesse siis oli myös naisten mies?

Tuohon maailmanaikaan oli hyvin poikkeuksellista, jos Jeesuksen ikäinen juutalainen mies ei ollut naimisissa. Jos Jeesus ei olisi ollut naimisissa, asiasta olisi varmasti kirjoitettu Raamatussa ja kerrottu syy siihen, miksi näin oli.

Luinko tuon Da Vinci -koodista vai mistä? Perhana, uskottavalta silti kuulostaa...

iisakka
Seuraa 
Viestejä848

Jeesus oli varmaan sen verran epätavallinen jätkä muutenkin, ettei kaikista pikku outouksista varmaan välitetty mainita. Oudolta sekin tuntuu, ettei Jeesuksen oletettua vaimoa olisi mainittu missään edes ohimennen, vaikka monista muista Jeesukseen elämään liittyneistä naisista kyllä kerrotaan. Sellaisen voisi ymmärtää vain jos asiasta jostain syystä tietoisesti haluttiin vaieta.

Bomt Cat Kneder

"..Bushin alainen jäi kiinni lapsiseksistä internetissä"

Irstailijan ei tarvitse kuin kääntyä islamin uskoon
ja kaikki teot on anteeksi annettu ja hiljaisesti hyväksytty
-vehtailihan se itse Profeetta Muhammedkin pikkulasten kanssa.

Nostromo
Onko minkäänlaista historiallista evindessiä että Jeesusta on ollut? Ei liene..

Kristinusko ja kirkkohan on aivan sadistinen kultti. Luonnonkansoja on tuhottu ja miljoonia ihmisiä murhattu ko aatteen nimissä.

On aivan käsittämöntä, että Suomalaiselle ihmiselle syötetään n 2000 vuotta vanhaa Arabien kansansatua... Perunakin tuli Suomeen ja Inkooseen vasta 1700 luvulla ja täällä pitäisi kumartaa ja palvoa aivan outoa hahmoa..? Mielestäni Kalevalakin on hienompi tarina ja sentään kotimainen.

Lisäksi raamattu on kirjoitettu niin moneen kertaan uusikiksi ( Jokainen munkki on vääntänyt omiaan joukkoon)

Jokainen voi uskoa vaikka puun alla asuvaan tonttuun..

Kaikki uskonnot ovat aivan uhtä kamalia, mutta niitä vastaan ei voi sotia eikä niiden kannattajia voi edes arvostella saamatta rasistin tai vastaavan leimaa niskaansa. On käsittämätöntä että nykyään Suomessakin 80% ihmisistä haluaa elää aatteen mukaan jonka kaikenmaailman hörhöt ja sekopäät kirjoittivat satoja vuosia sitten.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat