Seuraa 
Viestejä205

Olisi tarve kinidiinille 10 mg kerta-annoksina. Suomesta lääkettä saa kuitenkin vain 200 mg depottabletteina. Mahtaisiko noista mitenkään onnistua tekemään liuosta, josta ainetta saisi annosteltua tarkasti?

Kommentit (6)

pepe+
Seuraa 
Viestejä258

En tunne kyseistä myrkkyä, mutta eikö sen jako ongelman voisi ratkaista liuoksen sijasta vaikka siten että sotkisit sen tabletin pariin kymmeneen jauhettuun kalkkitablettiin (tai johonkin muuhun turvalliseen)  ja hyvän sekoituksen jälkeen taas jakaisit taas kahteenkymmeneen osaan.

yst pn

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Raisku
Seuraa 
Viestejä214

rmpm kirjoitti:
Tuo näyttäisi olevan etanoliliukoista, eli murskaksi, spriihin ja sitten ultraäänipesuriin pariksi tunniksi kuvittelisi irrottavan aineen tabletista siinä missä elimistökin.

Mihin tarvitset 10mg kinidiiniä?

Depottableteissa lääkeaine on kapseloitu niin, että se liukenee vasta suolistossa.

Kinidiini on lisäksi lääkkeessä sulfaattina tai glukonaattina, joten se ei liukene etanoliin.

rmpm
Seuraa 
Viestejä205

Nuedextaa vastaavan ALSin bulbaarioireita lievittävän lääkkeen saa sekoittamalla 20 mg dekstrometorfaania kymmeneen milligrammaan kinidiiniä. Kinidiini moninkertaistaa dekstrometorfaanin puoliintumisajan, jolloin haluttu pitoisuus elimistössä saadaan aikaan järkevällä annostuksella.

rmpm
Seuraa 
Viestejä205

Raisku kirjoitti:
rmpm kirjoitti:
Kinidiini moninkertaistaa dekstrometorfaanin puoliintumisajan, jolloin

Pää on kauemmin sekaisin.

 

No periaatteessa miksei noinkin, mutta kinidiini vaatii joka tapauksessa. reseptin, minkä uskoisi hillitsevän väärinkäyttöä.

Tässä on kyse ihan vaan puntaroinnista, olisiko nuedextan vaatima erityislupamenettely mahdollista välttää kinidiinin off label -käytöllä. Sen koostumus on nimenomaan tuo 20/10 mg per annos, mutta ei ole vielä hyväksytty Euroopassa käyttöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat