Seuraa 
Viestejä1774

Saksaa ravistelee harvinainen rikosjupakka, jossa kymmeniä naisia on ahdisteltu seksuaalisesti eri puolilla maata. Toimintaa epäillään koordinoiduksi. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kymmenia-naisia-ahdisteltu-...

Mistähän tässä nyt oikein on kyse?

Mikä voisi olla järjestävä taho?

Kommentit (3)

Vierailija

http://yle.fi/uutiset/analyysi_kolnin_joukkohairinnan_rikosilmoituksilla...

No, seuraa siitä ainakin lakimuutoksia ja käsittelyjen nopeuttamista. Vaikuttaa myös kaikkiin rikosksiin, myös huumekauppaan.

Viikonloppuna Merkelin puolue kristillisdemokraattinen CDU päätti tiukentaa turvapaikkalakeja. Tulevaisuudessa myös ehdollinen vankeustuomio riittää turvapaikkaoikeuden menettämiseen. Tiukennus on CDU:n mukaan sekä kansalaisten että pakolaisten enemmistön etu.

.

Lainsäädäntöä on valmisteltu jo pitkään, mutta nyt prosessia nopeutetaan. Tiukennus koskee tietenkin myös kantasaksalaisia raiskaajia. Heitä ei voida karkottaa vaan korkeintaan laittaa vankilaan, vaikka heidän olisiikin vaikea sopeutua yhteiskuntaan.

Kysymys saksalaisten arvojen opettamisesta on hankalaa. Saksan ei ole ollut soveliasta tyrkyttää omia arvojaan tulijoille julman historian vuoksi.  Kölnin tapahtumien seurauksena tämä arka suhtautuminen mitä todennäköisimmin muuttuu. Vieraanvaraisuutta väärin käyttävät eivät ole enää tervetulleita.

.

Monella muslimimiehellä on saksalaisista eriävä käsitys naisista. Jo pienestä pitäen heille opetetaan ero kunniallisten naisten ja muiden välillä. Madonnat tottelevat miehiään ja alistuvat patriarkaatin normeihin. Muut naiset ovat huoria, jotka voivat olla himon, halveksunnan tai vihan kohteita. Näin tapahtui Kölnin päärautatieaseman edessä, kirjoittaa Lale Akgün. Kölniläisellä naisella on turkkilaiset sukujuuret. Akgün on itse muslimi ja psykoterapeutti.

"Vaadin vahvaa reaktiota poliitikoilta Kölnin väkivaltaisuuksien jälkeen, eikä mitään mielistelyä. Ei saa suvaita selllaisia, jotka eivät halua kunnioittaa sitä, että ihmisoikeudella ei ole sukupuolta eikä uskontoa." Näin Lale Akgün Kölner Stadt-Anzeiger-lehdessä.

Moni on jo varoittanut samasta asiasta myös Merkelin omassa puolueessa. Esimerkiksi valtiosihteeri Jens Spahn sanoi joulukuussa Ylelle olevansa huolissaan siitä, mitä tapahtuu Saksalle, kun suuri määrä nuoria muslimimiehiä saapuu maahan.

– Moni heistä on kasvatettu ajattelemaan toisin sukupuolten välisestä tasa-arvosta tai juutalaisista, homoista tai lesboista. Heitä ei sikäläisissä kulttuureissa hyväksytä. Nyt meidän pitää hyvin äkkiä kertoa heille, minkälaiset säännöt täällä pätevät. Täällä naiset voivat olla lääkäreitä tai poliiseja. Se joka ei tätä hyväksy, on tullut väärään maahan, Spahn sanoo.

Poliittinen tahto on nyt kova. Saksan yhteiskunnan on reagoitava Kölnin tapahtumiin, mutta Saksa auttaa jatkossakin hädässä olevia ihmisiä. Täällä ei yleistetä, populismi ei ole vielä saanut jalansijaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
George Hanson
Seuraa 
Viestejä1774

Saksassakin on varmaan omasta takaa riittävästi kusipäitä, hörhöjä, raiskaajia ja huonostikäyttäytyviä ihmisiä, eikä niitä näinollen kannata maahan päästääkään, koska eivät ilmeisesti ole hädässä vaan yrittävät aiheuttaa sitä toisille.

Riittävä maahanmuutto voidaan varmaan hoitaa tervepäisimmilläkin halukkailla - Saksassa. Suomessa tilanne on toinen, kuka tänne edes haluaisi, kylmään, rasistiseen ja köyhtyvään maahan. Siksi me emme voi valita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat