Seuraa 
Viestejä1
Liittynyt20.1.2016

En löytänyt kysymykselle luotettavaa vastausta googlella, joten kysyn täältä, jossa kokemukseni mukaan jos jossain niin täällä on tietoa riittävästi. Ja ohimennen: mitä vanhalle palstalle tapahtui kun kymmenvuotias tunnukseni katosi samalla?

Kävin verikokeissa viikon jatkuneen lievän ylävatsakivun, turvotuksen tunteen ja matalan kuumeilun vuoksi. Kaikki arvot olivat normaalit paitsi ALAT hieman koholla (120). Koska tulehdusarvot olivat normaalit, viittaa oire lääkeaineen aiheuttamaan maksavaurioon/rasitukseen. En kuitenkaan käytä säännöllisesti lääkkeitä eikä lääkärin mukaan käyttämäni d-vitamiini, sinkki, kalanmaksaöljy tai fosfokoliini voi tuota aiheuttaa.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ruokavalio. Syön joka päivä noin kilon porkkanaa (vihanneskeittoa). Siinähän on huomattava määrä betakaroteenia, joka metaboloituu 1:12 a-vitamiiniksi ja a-vitamiini taas voi hyvinkin aiheuttaa maksavaurio. Artikkelit aiheesta kuitenkin spekuloivat, ettei vitaaminia imeydy tarpeeksi ongelman aiheuttamiseen.

Mutta mitä mieltä aiheeseen perehtyneet ovat, onko tuo mahdollista?

Kommentit (2)

Käyttäjä94
Seuraa 
Viestejä12
Liittynyt27.9.2015

Tavallisen ravinnon kautta et voi saada yliannostusta a-vitamiinista, joten syö vain karoteenisi rauhassa. Yliannostustapaukset löytyvät yleensä erilaisten synteettisten ravintolisien puolelta.

Kilo porkkanoita päivässä tuo vain mieleen sen mahdollisuuden, saatatko saada yliannostuksen torjunta-ainejäämiä, jos tuottaja on ollut huolimaton viljelytoimenpiteissään. Sen vuoksi suosittelisin luomuporkkanoita.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9317
Liittynyt18.8.2008

Herää kysymys onko kilo porkkanoita päivässä "tavallista ravintoa". Helppo testata - luulen. Jättää porkkanat pois joksikin aikaa ja uudet verokokeet.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat