Seuraa 
Viestejä1

En löytänyt kysymykselle luotettavaa vastausta googlella, joten kysyn täältä, jossa kokemukseni mukaan jos jossain niin täällä on tietoa riittävästi. Ja ohimennen: mitä vanhalle palstalle tapahtui kun kymmenvuotias tunnukseni katosi samalla?

Kävin verikokeissa viikon jatkuneen lievän ylävatsakivun, turvotuksen tunteen ja matalan kuumeilun vuoksi. Kaikki arvot olivat normaalit paitsi ALAT hieman koholla (120). Koska tulehdusarvot olivat normaalit, viittaa oire lääkeaineen aiheuttamaan maksavaurioon/rasitukseen. En kuitenkaan käytä säännöllisesti lääkkeitä eikä lääkärin mukaan käyttämäni d-vitamiini, sinkki, kalanmaksaöljy tai fosfokoliini voi tuota aiheuttaa.

Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi ruokavalio. Syön joka päivä noin kilon porkkanaa (vihanneskeittoa). Siinähän on huomattava määrä betakaroteenia, joka metaboloituu 1:12 a-vitamiiniksi ja a-vitamiini taas voi hyvinkin aiheuttaa maksavaurio. Artikkelit aiheesta kuitenkin spekuloivat, ettei vitaaminia imeydy tarpeeksi ongelman aiheuttamiseen.

Mutta mitä mieltä aiheeseen perehtyneet ovat, onko tuo mahdollista?

Kommentit (2)

Käyttäjä94
Seuraa 
Viestejä12

Tavallisen ravinnon kautta et voi saada yliannostusta a-vitamiinista, joten syö vain karoteenisi rauhassa. Yliannostustapaukset löytyvät yleensä erilaisten synteettisten ravintolisien puolelta.

Kilo porkkanoita päivässä tuo vain mieleen sen mahdollisuuden, saatatko saada yliannostuksen torjunta-ainejäämiä, jos tuottaja on ollut huolimaton viljelytoimenpiteissään. Sen vuoksi suosittelisin luomuporkkanoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat