Seuraa 
Viestejä45973

Tutkimme seurakunnan MIX-kerhossa nuorten lasten yleistietämystä. Tutkimusta oli Erkkimonin kanssa tekemässä Sciurus Vulgaris. Tutkimuksen tuloksen voisi tiivistää siihen, että nykyajan nuorison yleistietämys on luokaton. Otanta oli sangen laaja mutta sitäkin äärimmäisempi.

Kysymys yksi testasi subjektiivista logiikkaa. Kysymys kaksi sisälsi moraalis-eettistä tunneälyä ja sisälsi keskimääräistäkin äärimmäisemmän opetuksen. Kolmas kysymys testasi matemaattista lahjakkuutta. Neljäs kysymys testasi rohkeaa ennakkoluulottomuutta ja oma-aloitteisuutta. Viides kysymys taas testasi luetun ymmärtämistä.

Tutkimuksen kysymykset

1. Kuinka vanha Tellus on?
a) n. 6 000 v
b) n. 122 v
c) n. 4½ mrd. v

2. Kuinka tyhmä Kosh on?
a) on
b) joo
c) jyrkkä ehkä

3. Kuinka monta minuuttia on sekunnissa?
a) 60
b) 0,016666666666666...
c) 3,14159265358...

4. Minkä väriset sukat Stedellä on jalassa (otos klo. 18:08, 7.4.-06)?
a) valkoiset
b) harmaat
c) mustat
[Tähän oli laitettu Steden puhelinnumero, jotta tutkimusobjekti voi halutessaan soittaa Stedelle kysyäkseen oikean vastauksen.]

5. Osaatko sanoa; kuinka monta kirjaa Raamatussa on?
a) Joo!
b) 66
c) "Kuinka monta kirjaa Raamatussa on?"

Kysymys yksi kertoi häkellyttävästä seikasta: lapsille opetetaan skeidaa lapsesta pitäen. Jopa ensimmäisellä luokalla olevat lapsukaiset antoivat vastaukseksi c. Kaikki vastaukset neljää lukuunottamatta c vain kolmen ollessa a. Vain yksi testiobjekteista jätti mahdollisuuden kysyä, "mikä on Tellus", käyttämättä, eli hän vastasi b.

Kysymys kaksi kertoi nykyajan teinien moraalittomuudesta ja kapinallisuudesta, siis jonkinasteisesta angstista. Kukaan ei vastannut a, mutta valtaosa vastasi b muutaman vastatessa c. Kysymykseen ei luonnollisesti ollut oikeaa vastausta, sillä olisihan se vähän ilkeää dissata Koshia. Kerroimme tilaisuuden loputtua lapsille, että on ilkeää arvioida ihmisiä negatiivisesti vain nimimerkin perusteella. Kaikki siis vastasivat väärin.

Kolmas kysymys mittasi luonnollisesti matemaattista lahjakkuutta ja oli siten täysin puhdas jakolasku. Kovin harva - ei siis kukaan - vastasi hypoteesimme vastaisesti piin likiarvon, c. Vaihtoehdot a ja b saivat yhtäläisen jakauman.

Neljännen kysymyksen kohdalla tuli ilmi, että nykyiset teinit ovat oikeaa pullamössökansaa; yksikään heistä ei rohjennut soittaa pastorille kysyäkseen tämän sukkien väriä, vaikka numeroa suorastaan tyrkytettiin vastauslomakkeessa. Valkoisten sukkien suosio on laskussa, sillä kukaan ei vastannut kohtaa a. Kukaan ei siis usko pastorin sukkien olevan pestyt alle viikon sisällä. Loppujen lopuksi oikea vaihtoehto oli b, jonka noin kolmannes arvasi oikein. Pari rohkeni epäillä, ettei pastorilla ole sukkia ollenkaan.

Viides kysymys testasi äidinkielen taitoja. Vain yksi tajusi oikean vastauksen olevan a. Kaksi vastasi b ja loput c. Yksi rohkeni epäillä vastauksen olevan d - tämä on jälleen huolestuttava merkki kapinahengestä ja uhmasta.

Summa summarum: Yleistieto oli siis aivan törkeän kädestä. Taso oli hyvin läyleähkö, sillä paras tulos oli 2/5, jonka saavutti vain yksi testiobjekti. Kaikki muut testiobjektit saavuttivat tuloksen 1/5 yhden yltäessä tulokseen 0/5. Yleistieto siis tuntuu olevan yleisellä tasolla ~1/5.

Opettakaa nyt hyvä tiedekansa lapsukaisillenne yleistietoa, tai muuten tämä kansa on tuhon oma! Teineissä on tulevaisuus - onko se sitten hyvä vai paha tulevaisuus, sen päätätte te, hyvät vanhemmat!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Ihan oikeasti, ei voi olla totta. Onko näin tyhmiä ja kusipäisiä ihmisiä oikeasti edes olemassa? (Retorinen kysymys, ei tarvitse vastata.)

Hyvä Erkkimon,

Oletko lapsi? Jos et, niin surunvalittelut vanhemmillesi. Tyhmempää "huumoria" saa hakemalla hakea.

Onko Erkkimon tyhmä?

- kyllä
- on
- joo-o

Hah hah.

Lue Pahkasikaa niin opit miksi menneitten sukupolvien virheitä ei kannata toistaa uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kysymys yksi kertoi häkellyttävästä seikasta: lapsille opetetaan skeidaa lapsesta pitäen. "

Niin opetetaan. Ohjaatko sinä/ohjaanko minä? kas`siinäpä asian ydin.

Eli yksilötasolla ei tarvitse liittyä skeidan opettajien ryhmään, mutta moniko meistä on tyrkyttämättä lapsille/nuorille omia "totuuksiaan" totuuksina elämästä ylipäätänsä.

Harva kannustaa ja tukee lapsia ja nuoria omaan ajatteluun.

Vedotaan esim. moraaliin, muka tiedetään mikä on oikein ja mikä on väärin.

Banquolla taitaa olla menkat! Ainakin mulla oli hauskaa tota lukiessani, mutta minulla ei juuri nyt olekaan menkkoja.

Hyvä juttu, Erkkimon!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat