Seuraa 
Viestejä3618

New fiber-optic technology could heal wounds faster

http://m.phys.org/news/2016-01-fiber-optic-technology-wounds-faster.html

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Kommentit (2)

Uolevi Kattun
Seuraa 
Viestejä88

Lumelääke kännykkään

Krooninen selkäsärky helpotti tutkimuksessa lumelääkkeellä, vaikka potilaille kerrottiin purkin sisältävän pelkkiä leikkipillereitä. Lääkkeen ottaminen on rituaali, joka todennäköisesti aktivoi oireita säätelevät aivoalueet, tutkijat arvelevat (Helsingin Sanomat 18.10.2016).

Stressiä, kipuja ja muitakin ongelmia hoidetaan itsehypnoosilla ja rentoutumisharjoitteilla. Tekniikan hyvin hallitsevilla ne toimivat myös pikaharjoitteina, kun henkilö on niille ehdollistunut. Oma lukunsa ovat vielä tallenteina saatavat harjoitteet, joita kuunnellaan valveilla tai nukkuessa.

Voisikohan nämä menetelmät yhdistää virtuaaliseksi lumelääkkeeksi? Vaikkapa päänsäryn iskiessä puhelin laitetaan hetkeksi otsalle tai ohimolle näyttö silmiin päin. Virtuaalinen pilleri on lyhyt värinän, äänen ja kuvan purske. Kylmiltään tämä tuskin toimii, vaatinee jonkinlaisen ehdollistamisen tämäkin.

Malevitsh Malevitshista: Olisin itse tehnyt tämän paremmin.

Uolevi Kattun
Seuraa 
Viestejä88

Jäin vielä miettimään kohderyhmää virtuaaliselle lumelääkkeelle.

Oikeat fakiirit eivät tarvitse lumelääkkeitä eivätkä korvikkeita. Tuskin myöskään edistyneet joogan, itsesuggestion ja muiden mentaalitekniikoiden harrastajat. Toisaalta lumelääke ja mentaaliharjoitteet eivät toimi kaikilla. Paljon ihmisiä jää edellisten välimaille. Monet pyrkivät välttämään tulehduskipulääkkeiden toistuvaa käyttöä. Heille virtuaalinen lumelääke voisi toimia parhaiten.

Signaalin muodolla lienee iso vaikutus. Stressiä ja kipuja voisi alentaa rauhoittuva signaali. Voimakas ja nopeataajuinen värinä ja ääni alenee ja hidastuu tasaisesti. Räikeä väri vaalenee. Ehkä piankin puhelimissa on myös tuoksugeneraattori. Viileä mintun kaltainen tuoksu rauhoittaa.

Signaali voisi olla myös aktivoiva ja virkistävä. Ehkä käänteinen rauhoittavalle signaalille. Kuva muuttuisi lopussa räikeän leiskuvaksi. Tuoksu ehkä ärhäkkä ammoniakin tapaan.

Kuten moneen muuhun, tähänkin voisi kehittyä riippuvuus. Virtuaalinen pilleripurkki on koko ajan käsillä. Toistuvasti käytettynä teho väkisinkin hiipuu. Varsinkin itsensä aktivoinnissa, jos kehittyy pakkomielle tsempata itseään toistuvasti tavalla joka menettää lopulta tehonsa ja ilmankaan ei osaa olla.

Malevitsh Malevitshista: Olisin itse tehnyt tämän paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat