Seuraa 
Viestejä45973

Eikö sellaista lääkettä voisi kehittää, joka poistaisi aivoista turhan miettimis ajan ja mahdollistaisi koko aivokapasiteetin käytön? Kun joku kysyisi "Mitä teit kuusi vuotta sitten heinäkuun 19 päivä, voisit vastata katsoneesi televisiosta ohjelman ilmastonmuutoksesta, sanoa lukijan nimen, Kertoa kellon ajan milloin ohjelma alkoi ja loppui, miltä kanavalta se tuli, missä katsoit sen, katsoitko sen yksin, ja vaikka vielä sana sanasta ohjelman sisällön..." Eikö sellaista lääkettä voisi kehittää? Maailman teknologian taso kasvaisi huimaa vauhtia kun ihmiset muistaisivat kaiken lukemansa näkemänsä ja kokemansa... Miksei ihminen pysty käyttämään koko aivokapasiteettiaan ja alitajuntaansa?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (10)

aleksialeksi
Maailman teknologian taso kasvaisi huimaa vauhtia kun ihmiset muistaisivat kaiken lukemansa näkemänsä ja kokemansa...

Meillä on tuollaisia ihmisiä. He eivät ole vakuttaneet teknologian tasoon juuri millään tavalla. Eli perusteletko miksi tuo mielestäsi auttaisi?

No oletetaanpa, että haluat esim. ydinfyysikoksi tai vaikka opettajaksi, tai ihan miksikä vaan. Etkä tiedä kyseisen alan asioista mitään, eli sinulla ei ole koulutusta. No, tuota lääkettä syömällä voit lukea aiheeseen liittyviä kirjoja nopeammin, ja muistaa kaiken lukemasi. Ja kun lasket laskimella(lääkkeen tehosta riippuen. et varmanaan edes tarvitsisi laskinta)erilaisia laskuja muistaisit ne ulkoa. Joku voisi kysyä sinulta paljonko on 76385984/39,3*138-(349*627/36) ja sinä sanoisit samantien oikean vastauksen. Oppiminen olisi helpompaa, ihmisiä ei tarvitsisi kouluttaa juuri ollenkaan, vaan työelämään voisi siirtyä alle kymmenen vuotiaana(siis työhön jossa ei ole ruumiillisia edellytyksiä). Ihmiset olisivat niin älykkäitä, että hauskaa voisi pitää vain ajattelemalla hauskuutta sekunnin. Ihmiset tekisivät oikeita valintoja sekunnin sadasosissa. Joku suunnittelisi päässään parissa minuutissa toimivan kvanttitietokoneen, ja voisi piirtää sen tarkasti paperille samalla kun sitä suunnittelisi. Siitä teknologian kehittys kertaantuisikin hetkessä käsittämättömiä määriä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kyllä sellaisia aineita on jo keksitty (smart drugs), mutta vaikutukset ovat toistaiseksi olleet aika pieniä ja aineet ovat kalliita ja ehkä epäterveellisiäkin pitkällä tähtäimellä.
http://faculty.washington.edu/chudler/smartd.html

Jos haluaa kehittää omaa älyään ja muistiaan omatoimisesti ja terveellisin keinoin, voi aloittaa ruokailutottumusten muutoksesta ja ravintolisistä. Omega-3-rasvat (etenkin DHA), joista aivot pitkälti koostuvat, ovat ravinnossa hyvin tärkeitä. Myös B-vitamiinit, C-vitamiini ja moni kivennäis- ja hivenaine vaikuttaa aivojen toiminnan tehokkuuteen dramaattisesti.

Keskittymiskykyä parantavia lääkkeitä ja aineita on jo olemassa, löydetty ja keksitty. Osa niistä on ihan "tavallisia" ravintoaineita, osa reseptilääkkeitä ja osa huumausaineiksi luokiteltuja. Niiden teho ja vaikutus lienee kuitenkin jossain määrin yksilökohtaista.

aleksialeksi
No oletetaanpa, että haluat esim. ydinfyysikoksi tai vaikka opettajaksi, tai ihan miksikä vaan. Etkä tiedä kyseisen alan asioista mitään, eli sinulla ei ole koulutusta. No, tuota lääkettä syömällä voit lukea aiheeseen liittyviä kirjoja nopeammin, ja muistaa kaiken lukemasi.
...
Joku suunnittelisi päässään parissa minuutissa toimivan kvanttitietokoneen, ja voisi piirtää sen tarkasti paperille samalla kun sitä suunnittelisi. Siitä teknologian kehittys kertaantuisikin hetkessä käsittämättömiä määriä

Esim. ydinfyysikon kohdalla ei riitä, että pelkästään muistaa suunnattoman määrän lukemaansa, vaan se pitää myös ymmärtää ja kaikesta lukemastaankin pitää pystyä valikoimaan todellinen tieto. Ei pelkän muistin ja keskittymiskyvyn avulla edes kehitellä kvanttitietokoneita, jonkun pitää tuotakin varten keksiä/olla keksinyt jotain uutta tai soveltaa oppimaansa (ei ulkoaopeteltua!) tietoa.

Toki itsekin hyvin mielelläni ottaisin vastaan lääkkeen, jonka avulla pystyisin omaksumaan suunnattoman määrän tietoa. (Ahdistavia nuo kirja- ja artikkelipinot tuossa pöydällä, kun ei kaikkea ehdi riittävän nopeasti lukemaan ja omaksumaan!) En kuitenkaan odottaisi vielä kaiken sen tiedon omaksumisen mullistavan yhtään mitään.

Neuvostoliittolainen neuropsykologian uranuurtaja A.R. Lurija kirjoitti hyvin koskettavan potilaskuvauksen, suomennettu nimellä Suurmuistaja, miehestä joka ei todellakaan kyennyt unohtamaan mitään.

Traaginen ihmiskohtalo ja erittäin myötäeläen kirjoitettu case

Kirjastoista

Mummo

Ajattele, millainen kaaos mielessä vallitsee, jos ei ikinä voisi unohtaa mitään. Unohtaminen auttaa mieltä priorisoimaan ja jäsentämään koettua.

Kirja kannattaa todella lukea.

Mummo

Kyllähän sitä keskittymiskykyä pystyy kemiallisesti virittelemään, tämä tuskin on mikään yllättävä salaisuus tai uutinen. Harmi vaan, että keinot ovat pidemmän päälle haitallisia ja helposti päähän pälkähtää niin paljon uusia ideoita, että edellisiä ei saa valmiiksi tai sitten on maanisesti keskittynyt johonkin niin, että unohtuu kaikki muu esim. syöminen.

What goes up must come down.

Mielummin tyhmä ja selvinpäin.

Voi kyllä olla ettei aivoja kannata mennä stimuloimaan millään kemikaaleilla, kun ne ilman niitäkin menevät monilla sekaisin...

Ajattele, millainen kaaos mielessä vallitsee, jos ei ikinä voisi unohtaa mitään. Unohtaminen auttaa mieltä priorisoimaan ja jäsentämään koettua.

Eräs puolituttuni omasi valokuvamuistin. Pärjäsi hyvin koulussa ja muuten opiskeluissa. Hänellä ei kuitenkaan ollut mikään maailman onnellisin lapsuus ja nuoruus. Ja koska hän muisti suurin piirtein kaiken, myös ikävät asiat, ajautui hän lopulta (ja varmasti monien muidenkin syiden takia) itsemurhaan.

Unohtaminen on autuasta, varsinkin ikävien asioiden unohtaminen. Se toimii puskurina ikäviä kokemuksia vastaan ja joskus ainakin minulla toimii ihan tietoisesti. Mieluummin ajattelen ja muistelen hyviä asioita ja hetkiä. Siihen ei kai ole keksitty vielä mitään buusteria?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat