Seuraa 
Viestejä371

Ajattelin, että ihmiset laittaisi tähän ketjuun kaikenlaista sälää kuvina ns. miljoonalaatikkonsä sisällöstä vanhaa ja uutta, osasta tavarasta kun joutuu luopumaan nämä voisi säilöä kuvina.

Tässä ensimmäisessä kuvassa on vanhoja kasetti ja kelanauhureiden äänipäitä, kumisia vetorullia, nauhan ohjaimia. Sekä muutama paksunnusosa vetotapin päälle jolla sai nauhanopeuden kaksinkertaiseksi.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
JPI
Seuraa 
Viestejä29935

CE-hyväksytty kirjoitti:
Näitä mulla on enemmänkin, mutta mitään käyttöä en niille ole keksinyt.

No onhan noilla sentään enemmän käyttöä kuin vastuksilla, nehän ei ole kuin vastuksena.
Mulla ei oo miljoona laatikossa, mutta miljoonalaatikossa on noita ja muita elektroniikkakomponentteja naurettavat määrät.

3³+4³+5³=6³

MooM
Seuraa 
Viestejä11643

Lasketaanko 50 neliötä autotallia ja varaston puolta miljoonalaatikoksi? Siitä ei kyllä yhdellä kuvalla selviä. Mahdollista muuttoa kauhulla ajatellen...

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Vänni
Seuraa 
Viestejä371

Aikanaan tuli nuoruudessa purettua vanhoja putkiradioita joista irrottelin tehovastuksia myöhempää käyttöä varten näitä nyt näyttää jäävän käyttämättä suurin osa. Nämä oli tärkeässä osassa jännitteen ja virran jakelussa putkiradioissa joita meni tunkiolle pilvin pimein kun transistorit yleistyivät. Olivat tee se itse miehen tärkeätä materiaalia joka kelpasi hyvin uusiokäyttöön.

Vänni
Seuraa 
Viestejä371

Kondensaattoreita löytyy myös kattava varasto. Etupäässä purettu radioista, televisioita, nauhureista ym. käteen osuneestä elektroniikasta. Kidekoneesta se kaikki alkoi sitten tuli radoiputket, ensimmäinen transistorini oli mustakuorinen pitkulainen OC 71 . Nyt sitten noita ns. mikropiirejä jotka sisältää useampia transistoreita. 

Vänni
Seuraa 
Viestejä371

CE-hyväksytty kirjoitti:
Ehkä tämä on kivin yksittäinen kapine.

Tuleekos äänen muuntamiseen dikitaaliseen muotoon vai mittaustekniikkaan. Tai sitten vaan varastoitu tulevaa käyttöä varten. Itsellä paljon kompomentteja toisiinsa liittämistä vaille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat