Kommentit (5)

Vierailija

Näihin uusiin tutkimuksiin voi suhtautua varauksella. Ettei vain sittenkin ole kyseessä massapisteiden välinen vetovoima.

JPI
Seuraa 
Viestejä32895

Get even kirjoitti:
Näihin uusiin tutkimuksiin voi suhtautua varauksella. Ettei vain sittenkin ole kyseessä massapisteiden välinen vetovoima.

Hauska kommentti. Massapisteiden "välinen vetovoimahan" on juuri sitä, että avaruuden geometria määrää miten ne liikkuvat. Mitä siis meinasit?

(n-1)³ + n³ + (n+1)³ = (3n/2)³, n∈Z = ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tiedeuutiisiin voi toki suhtautua kriittisesti ja epäluuloisesti. Joitakin esimerkkejä on kuten ammoinen uutinen Kylmäfuusiosta. Sekä uutinen neutriinojen valon nopeuden ylittämisestä.

Itse ihailen kuitenkin tiedemiesten keinoja löytää virheitä, jopa laajoista tietokoneohjelmista ja korjata ne melkein lennossa. Tästä on avaruustutkimuksen saralla muutama esimerkki.

Siksi pidän tutkimustuloksia melko varmoina aina.

Gravitaatioaaltojen hertsitaajuudet ovat uutisten mukaan kaiketi alle kymmenestä hertsistä pariin kymmeneen kilohertsiin. Outoa, että hertsimäärät ovat tuolla alueella. Etsin itse tietoa Googlella infraäänistä kun kuulin tuon taajuusalueen, mutta enpä todellisuudessa usko mihinkään infraääniin sekoittuneen painovoima-aaltojen.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40833

Titanic kirjoitti:
Gravitaatioaaltojen hertsitaajuudet ovat uutisten mukaan kaiketi alle kymmenestä hertsistä pariin kymmeneen kilohertsiin. Outoa, että hertsimäärät ovat tuolla alueella.

Mitä outoa siinä on? Nuo laitteet on teknisistä syistä rakennettu vastaanottamaan tuolla taajuuskaistalla olevia gravitaatioaaltoja, koska se on helpointa. Ainoat tapahtumat, jotka tuottavat tuon taajuusalueen gravitaatioaaltoja ovat kompaktien tähtien yhteensulautumiset, joissa lähes valon nopeutta liikkuvat pienet tähdet kiertävät lyhyttä rataa toistensa ympärillä.

Suurin osa gravitaatioaalloista on reippaasti matalammilla taajuuksilla, koska niiden lähteet kiertävät toisiaan laajoilla radoilla tuntien, päivien tai vuosien kiertoajoilla. Niiden havaitsemiseen suunnitellaan avaruudessa olevia havaintolaitteita, joissa mitataan miljoonien kilometrien päässä toisistaan olevien satelliittien välisten etäisyyksien muutoksia.

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat