Seuraa 
Viestejä45973

Mtv3.fi:

Saksalainen Ratzinger uusi paavi

Vatikaaniin kokoontuneet kardinaalit ovat valinneet uudeksi paaviksi saksalaisen Joseph Ratzingerin.

Uudeksi paaviksi valittiin 78-vuotias saksalainen kardinaali Joseph Ratzinger. Hän on valinnut nimekseen Benedictus XVI. Ratzinger on järjestyksessään 265. roomalaiskatolisen kirkon paavi.

Kardinaalit pääsivät asiasta yhteisymmärrykseen kolmannella äänestyskierroksella, mikä on nopein paavinvalinta koko paaviuden historian aikana.

Chileläinen kardinaali Jorge Medeina Estevez ilmoitti Ratzingerin nimen satatuhatpäiselle ihmisjoukolle Pietarinkirkon parvekkeelta. Pian tämän jälkeen paavi Benedictus XVI ilmestyi riemuitsevan kansan eteen ja pyysi maailman katolisia rukoilemaan tulevan paaviutensa puolesta.

Vastavalittu paavi kertoi puheessaan myös olevansa "Herran yksinkertainen ja nöyrä työntekijä".

Kello 17.49 paikallista aikaa Sikstuksen kappelin savupiipusta alkoi nousta savua, jonka väristä oli ensin epäselvyyttä. Monet tulkitsivat savun aluksi mustaksi, mikä olisi merkinnyt paavin valinnan lykkääntymistä. Valkoinen savu merkitsee valintaa.

Kirkonkellojen soitto vahvisti lopulta sen, että paavi oli valittu. Kardinaalit pääsivät asiasta yhteisymmärrykseen kolmannella äänestyskierroksella.
---------------------

Mitä kaikkea tiedätte uudesta paavista? Oliko mielestänne hyvä vai huono valinta?

Sivut

Kommentit (29)

Itse taas en osaa sanoa. En tiedä hänestä muuta kuin, että saksalainen on. Varmasti vuoden mittaan paljastuu onko hän hyvä vai paha ja muuttaako maailmaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilkeillen voisi sanoa, että toivottavasti kuolee pian pois. No, tuon ikäisen valinta lienee ennen kaikkea kompromissi. Kardinaalikunnassakin luultavimmin ajatellaan, että ei tuo tuossa kauaa keiku, ja sitten voidaan ottaa joku parempi tyyppi kehiin. Tämä siis näin ensi vaikutelmana.

Kiitos Saksa!

"Haluaisitko yhden riiseneistäni"

Toivon katollisenkirkon pikaista tuhoa. Paavius on pelle virka ja on jo kristinuskonkin määritelmien mukaan epäjumalan palvontaa. Näen suuren ristiriidan paaviudessa ja niissä kaikissa kultaan sonnustautuneissa kardinaalien pässeissä.

Nämä katollisenkirkon pelle moralistit moralisoivat kaikkea luonnollista vastaan ja samalla katollisenkirkon isät ne lapsia metsästää. Niin: kun kielletää ihmisen luonnolliset lihanhimot, niin alkaa kaikki vääristymään ihmispolon päässä. Katolisen papin logiikka: Kun ei suoraan tarkoiteta, ettei lapsiin saa sekaantua...

Vihaan avoimesti katollistakirkkoa erityisesti, koska se on pellein kaikista kirkoista. Olen ennemmin vaikka jehovan ovenkellon soittaja tai moroni enkelin sanoinhin uskoja. Katollisuus on kaiken dekadentti!

Kumma miten se edesmennyt paavikin on yhtäkkiä niin hyvässä maineessa kuolemansa jälkeen... Hänen suurin aikaansaannos oli vallan keskittäminen (itselleen).

Eikös siinä paavin kypärässä lue jotenkin että: Jeesuksen sijainen maan päällä... sehän tarkoittaa raamatun mukaan antikristusta!!!

Hauki
Jokos se vanha paavi on julistettu pyhimykseksi?

Ei tietenkään! Kanonisaatioota edeltää aina autuaaksijulistaminen ja tätä voi ehdottaa aikaisintaan 5-50 vuoden kuluttua henkilön kuolemasta. Autuaan edellytyksenä on vähintäin yksi vakuuuttava ihmeteko. Kanonisaatioon tarvitaan sitten lisäksi toinenkin edellistä merkittävämpi ihmeteko. Prosessi kanonisaatioon saakka on hidas, nopeimmillaan muutama kymmenen vuotta mutta ihmetekojen tutkinta ja arviointi voi Vatikaanissa kestää muutaman sadan vuodenkin.

Paavi Johannes Paavali II:n aikana kanonisaatio noopeutui ja runsastui aivan dramaattisesti etenkin marttyyrien kohdalla. Uuden Paavin myötä voimmekin ehkäpä odottaa paluuta vanhaan hitaaseen konservatiivisempaan menettelyyn.

Ihanin katolinen pyhimys on filosofi TUOMAS AKVINOLAINEN, joka päätteli niin saakelisti, että sai tehtyä masturbaatiosta kuolemansynnin.

Mikä pelle!

Olikohan uuden paavin nimitys vedonlyöntitoimistojen kohdelistoilla? Vastoin päteviä järkisyitä arvasin näet oikein. Näihin syihin kuuluivat mm. Ratzingerin korkeahko ikä sekä ylenpalttinen konservatiivisuus.

Varmaan italialaiset kardinaalit suostuivat vanhaan muun maalaiseen, koska se kohta kumminkin kuolee pois. Seuraava paavi on sitten taas Italiasta.

Toivotankin paavi Benedictus XVI:lle oikein pitkää ikää...

Nyt valittu paavi kuului aikoinaan Hitlernuorisoon http://en.wikipedia.org/wiki/Benedict_XVI ...Hanen menneisyydestaan loytyy muitakin mielenkiintoisia asioita, unohtamatta hanen totaalisen suvaitsemattomia kommenttejaan esim. abortista, homoavioliitosta, ehkaisysta ja esiaviollisesta seksista. Huono valinta, mutta onneksi han on noinkin vanha. Arvioisin, etta hanella on viitisen vuotta elinaikaa jaljella...jos vaikka sitten valittaisiin hieman uudistusmielisempi teeskentelija.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat