Kommentit (5)

Vierailija

Maapallon keskilämpötila ei sano yhtikäs mitään. Joissakin paikoissa keskilämpötila on laskenut joissakin noussut. Esim. Suomessa viime tammikuun keskilämpötila suuressa osassa maata on alempi kuin normaalisti, vain Lounais-suomessa se on lähellä normaalia.

SamBody
Seuraa 
Viestejä8755

"Vertailun vuoksi: maapallon keskilämpötila on nykyisin noin asteen korkeampi kuin 1800-luvun lopussa."

...ja noin asteen alhaisempi kuin keskiajan lämpökaudella. 1800-luvun lopussa = pikkujääkauden lopussa.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

  • ylös 24
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä1762
Seuraa 
Viestejä7

1900-luvun muutoslukemissa ei ole mitään ihmeellistä. !960 luvulla suomalainen merentutkija E.Lisitzin esitti arvionsa 0,7 mm/vuosi. Nykyisin merentutkijat ovat kohtuullisen yksimielisiä arvosta 1,5 mm/vuosi. Täsmää loistavasti luvun 14 cm kanssa. Mutta nämä lukemat perustuvat tarkkoihin ja systemaattisiin vedenkorkeushavaintoihin tuhansissa eri paikoissa ympäri maailmaa. Millä perusteella nämä tutkijat väittävät, että heidän arkeologissa selvityksissään on tämä muutosnopeus vuosisadan pituisella jaksolla saatu selvitettyä vastaavalla ja vertailun mahdollistamalla tarkkuudella. Onko tämä tiedettä vai vilkasta ja tarkoitushakuista mielikuvitusta.

Käyttäjä1762
Seuraa 
Viestejä7

Tuo jutussa kuvattu talo taitaa olla yksi maailman kuvatuimpia rantamökkejä. Olen kauan sitten ko. paikalla vieraillut. Onhan siellä samanlaisia rakennuksia useampiakin, mutta eroosio tuollaisilla hiekkadyyneillä ei ole mitenkään poikkeavaa. Ja turha on syyttää siitä merenpinnan nousua. Rantaviivan muodolla ja rannikon merivirroilla on paljon suurempi merkitys.

Käyttäjä1762
Seuraa 
Viestejä7

Tutkinpa aluetta Google Mapsin avulla. Outer Bank saarella on laajat rantahietikot. Siellä on taloja, mutta ne eivät ole tuolla tavoin törmän reunalla. Selasin koko rannikon Wirginian rajalle saakka. Ei löytynyt tuon näköistä taloa. Lähes kaikki ovat siististi rantapenkan päällä. Kitty Hawkin ja Kill Devils Hillin alueella on jonkin verran taloja vähän samanlaisissa paikoissa. Sanoisin, että kuvan esittämä talo on rakennettu joskus 30-luvulla, kun alueelle tuli loma-asutusta. Wrightin veljesten aikaan se oli täysin tyhjä. Tuo talon kuva on otettu joskus 1970-luvulla ja se on ollut mm. kalentereissa. Itse röttelö on varmaan purettu paljon komeamman villan tieltä. Katonharjan yläpuolella näkyy uudemman talon harja. Näin meitä huijataan kuva-arkistojen avulla. Samaa on uutisoitu muissakin yhteyksissä.

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat