Seuraa 
Viestejä45973

En tiedä onko aiheesta aiemmin ollut puhetta, mutta menkööt.
Olen yksi niistä, jotka sairastuvat aina kun loma alkaa. Monet sanovat, että tämä johtuu stressistä, alitajunta "ei anna" sairastua kiireisessä elämänrytmissä vaan sitten kun loma alkaa. Onko muilla samaa ongelmaa?

Että tässä sitä nyt taas ollaan kuumeessa ja ensi viikko olisi vapaa. Omasta ja tuttujen mielestä en ollenkaan ole stressaava ihminen, mutta alitajuisesti? Onkohan tähän mitään konstia, että ei aina loma-aikaan tarvitsisi lojua sängynpohjalla?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Sinusta tulisi hyvä virkamies (ellet jo ole)! No, leikki leikkinä.
Ilmiö on tuttu ja käsittääkseni lääketieteellisesti todistettukin, vaikka tähän ei nyt ole mitään linkkiä heittääkään.
Nimimerkkki MD lääkärinä olisi varmaankin parempi vastaamaan tähän kysymykseen, mutta koska minulla on oman elämäni ajalta niin monia vastaavia tilanteita, voin kommentoida.
Muistaakseni luin joitakin vuosia sitten, että jos ei oteta huomioon onnettomuuksia, 75% ihmisen sairauksista ovat psykosomaattista alkuperää; ts. elimistön kyky torjua jotakin sairautta - vaikkapa tavallista influessaa - saattaa heiketä esim. stressin seurauksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Totally Tomatoes
Että tässä sitä nyt taas ollaan kuumeessa ja ensi viikko olisi vapaa.

Itsellä samoja taipumuksia. Meillä ainakin on tuollaisia tilanteita varten ohjeistettu niin, että aamulla lekuriin ja saikkua - ei lomapäiviä kannata sairasteluun tuhlata. Ja tämä onnistuu siis vain ja ainoastaan, jos heti loman alkuun tulee sairausloma..

Aika yleistä tämä tuntuu olevan ja itsellenikin tuttua. Kun on kiire töissä ja ei jaksa omaa kuntoaan miettiä, niin siinähän se menee. Työllisillä ihmisillä sitten viikonloppu olisi aikaa olla vapaammin, ja silloin oireet huomaa helpommin. Tai sitten relaksaatiossa antaa helpommin taudeille periksi. Vanha palkisten sanontahan kuuluukin, että terve ruumis ei työtä kaipaa ja sairaana kun ei saa tehdä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat