Kommentit (5)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10651

Öööh, tämä on taas tätä. Muinaissukulaisemme tyhmyys on ollut kauan tolloimmille fakta ja sitä korjaillaan - mutta hitaasti. Totta hemmetissä neandertalit osasivat tehdä tulen. En ollut paikalla, mutta olen siitä varma.

Osasivat tulenteon taatusti jo erectuksetkin. Olisi vähän outoa, että porukka, joka teki 300 km:n merimatkoja, ei osaisi sytyttää nuotiota.

Epäilen, että tulenteon keksiminen oli helpompaa kuin arvataan. Nämä tyypit kolkuttelivat ison osan työ- ja tappokaluistaan kivistä ja siinä hommassa kipinät helposti lentää.

  • ylös 30
  • alas 5
L
Seuraa 
Viestejä7979

syytinki

Kirjoitit:

“Nämä tyypit kolkuttelivat ison osan työ- ja tappokaluistaan kivistä ja siinä hommassa kipinät helposti lentää.”

Hyvä pointti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

"Kenties siis he käsittelivät puutikun jauheella ja sytyttivät sen sitten iskemällä kipinää."

Mistä näitä toimittajia sikiää?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Keijona
Seuraa 
Viestejä27041

Oottako ajatellu, että kun ne arkeolokit ja muinaistutkijat on tonkinu niitä alkukantaasten esi-ihmisten lualia, niin kaikista vanhimpien esiineeren joukosta on löytyny luuhelemiä ja huilu. Ajatelkaa ny ! HUILU ! Kyllä mä oon vähä ajatellu ,että oliko se apinaihimisten elämä sittekää nii kamalaa, ainaki jos ensimmääseksi on soittimia ja koristuksia ruvettu väsäämähän, kyllä se hauskanpirolta ja juhulimiselta enämpi kuulostaa.

Onkahan se niin jotta meillä onkin vähä mustamaalattu kuva menneisyyrestä, jos se onki menny vähä erilailla. Kun sieltä puusta piti jostakin syytä alaha tulla, niin ne apinaihmiset rupes täälä maan päällä jostaki syystä tepsutteman kaharella raajalla, ja siinä kävellessä hän se huomas, että täs sivullahan heiluu kaks kättä ihan turhan panttina, jotta niillähän vois vaikka jotaki kanniskella. No siinävaihees se tiätysti tuumas, että mitä, jotta tuastahan vois ottaa vaikka kylykiluun muistoksi esi-isistä, ja siitä luusta se sitte ajankuluksi nakerti sen huilun.No se varmahan se soitteli sitä huilua innoosnansa kaiken aikaa, ja sitte joku ajatteli keksiä sen kivikirvehen.

Olikahan se kirves ollenkan keksitty tappamista varte, jos sillä vain pirettihin ne huilunsoittaja kuris. Kyllä mä luulen, että kun se ei oo muirenkaa apinooren tapa syärä toisia elukkoja, niin ei apinaihiminenkää sitä ensiimäseksi ajatellu, kyllä se on vaatinu jotaki jääkautta tai kylymää ilimaa ensin, ja sitte ku o maa menny routahan ja tullu pakkaasta niin se on kylymissänsä ja näliisnänsä tappanu elikon lämpimiksensä, ja ruvenu raakaa lihaa syömähän,ja väsäämän nahkatakkia, kun ei muutakaa ollu. Eihän ne alakuasukkahatkaa syä liihaa muuta ku hyvin harvoon ja erikoostapaukses, vain sitte ku joku kaukaanen vieras tuloo kylähän. Ja ny ku sinne sitte menöö joku luantorokumentin vilmiryhymän tekemähän ohojelmaa,niin niiren tulon takia alakuasukkahat tappaa sitte jonku elikon, ja me kattotan sitte tv.tä ja ajatellahan, että lihaa ne siälä vain syää. Eikä sekään herätä mitään kysymyksiä, kun ei kellään muulla oo nahkaasta lannevaatetta ku vain sillä tarzanilla, ja jos ne alakuihimiset jostaki on sellasen nahaan palan jostaki saanu,niin teherähänko siitä vaatetta, no ei rumpuhan siitä väkerretähän, jotta päästääs taas tanssimahan, helemet kaulas.Jotta kyllä se tanhuaminen ja hetkuttaminen halu on sen syntihin, pahuutehen ja tappamisehekin alakamisen torellinen syy.

Kun se niiden ruakapualikin on ollu muutenki kunnos, ainaki jos nykytiärettä uskoo, ne ku on tutkinut, että ne nokkoooset vasta hyvää ja tervettä ruakaa on, ja voikukan juurista saa kaikki mahorolliset vitamiinit ja aineet. Ja sitte juureksiakaan ei saisi keitää, niistä ku haihtuu hivenainehet harakoolle, jotta raakana olis paras syörä, eikä kuaria saa tuhulata mihinää nimes, siinä kuares kun on justihin se paras osa. Jotta ainaki terveysopin mukaan non on syäny parasta mahorolista ruakaa, jota kasvanu joka paikas, ettei sitä ruan takiaa oo tarvinnu ruveta kaharella jalaalla kävelemähän, ku ei sitä ruakaa oo tarvinnu ensimääsenä mukana kanniskella.

Että jos sitä ruakaa ja huiluja oli nii heleposti saatavilla, niin juhulimahan sitä sitte pitää aiankuluksi ruveta,siälä siite pillit pauhaaa, ja kaikilla oli ykköset päällä,ja helemet kaulas. Eihän niillä mitää sääntöjä tiätysti siinä tanssimises ollu,jonki taharin mukahan ne tiätysti vain heilunu ja pompinu, kukin tyylilään ja kaikki erilailla, kyllä se on ollu varmahan aika huvittavaa, varsinki jos juuresten sekahan on eksyny pari mehevää kärpässiäntä.

Joo niin se on varmahan kyllä menny, ja sama meiniki jatkuu viäläkin, sekootetahan päätä ja hetkutellahan vehkehiä, siäniä ny enää syärähän harvemmin, ku ne pillerit on niin käteviä ja niitä mahtuu suuhun enemmän kerralla.

Onkahan tosiaan niin että meillä olis vähä pualueelinen kuva menneisyyrestä, jospa alunperin ei ruvettukaa kaharelle jalaalla kävelemähän, vaan ruvettihin tanssimahan, tai jospa puista tultihin alahan vain sen takia,että puis kun on niin pirun vaikia tanssia, no ei hätää, kyllä ihimenen keinot keksii, hip hop ja takaasi ollahan menos kavaa vauhtia, sen tanssimises ei enää tartte kaharella jalaalla olla.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä12725

Tuollainen kivihiekka toimii varmaan myös hiomaaineen tavoin ja lisää kitkaa. Eli jos ovat vaikka tehneet tulta kahta kovaa puuta hankaamalla niin jauheen avulla saa lisää kitkaa ja toisaalta kun syttymislämpökin on alhaisempi (260C) niin luulisi tulen syttyvän. Tämä pitäisi kokeilla käytännössä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat