Seuraa 
Viestejä9

Hei,

tein tällaisen lyhyen esityksen tästä ideastani.

Tällainen tekniikka on Suomessakin tulevaisuuden ala ja toisi paljon työpaikkoja.

Omavaraisuus ja kestävä kehitys ovat valtteja, joilla pääsee pitkälle.

Voit lukea sen täältä:

https://docs.google.com/document/d/1G1x9KQHbpC8MnAkLfINJNVyX1aLzpZb71ZrL...

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
luomukala
Seuraa 
Viestejä9

Koko planeetalla tuotetaan ruokaa 2-6 kertaa (lähteestä riippuen) enemmän mitä tarvittaisiin ruokkimaan koko ihmiskunta.

Joten mitä tulee kustannuksiin, niin tällainen ravinnon kiertoon perustuva tuotantosysteemi ei lopulta maksa mitään, vaan säästää rahaa ja ennenkaikkea säästää luontoa.

Tällaisella määrällä tuotettaisiin valtavasti ravintoa esim. Kalan tai kananruokapelletin raaka-aineeksi syöttämälle se ensin kastemadoille kompostorissa:
http://yle.fi/uutiset/puolet_maailman_ruoasta_heitetaan_roskaponttoon/55...

Vierailija

Sori mutta sulla ei ole esittää mitään lukuja, mutta haluat miljoona dollaria puhtaana käteen.

Alota nyt eka vaikka siitä saatanan pelletistä ja kato saatko sitäkään pystyyn ilman että tulee taas maailmanloppu ja ilmestyskirja aukeaa koko kansan kuultavaksi.

luomukala
Seuraa 
Viestejä9

Uutisia projektiin!

Pelletin ravinto-arvot:

https://docs.google.com/document/d/1rN21-q-yjwsDZL1Y-oRHH7ccqzPnxXFw73e_...

Oma foorumi perustettu (laita mulle yksäriä jos haluat osallistua suunnitteluun foorumilla).

Osallistuttiin Ecoponicsilla eli Ekologisella aquaponicsilla tuollaiseen tiedekilpailuun.

Yksi tutkimuksemme on, että voiko spirulina-levä kasvaa kompostista syntyvällä ravintonesteellä.

Idea ei siis ole yritys, vaan pikemminkin itsenäinen tutkimus ja tulokset tulevat kaikille vapaasti hyödynnettäväksi jota yritykset esim. kalankasvattajavat voivat hyödyntää suoraan.

Keksinnön avulla voidaan pelkästä biojätteestä tehdä kalalle pellettiä ja luopua kokonaan kalastamisesta kalanruoan vuoksi.

Kotimaisuus ja omavaraisuus ovat aina kestäviä valtteja nopeasti muuttuvassa globaalissa ilmapiirissä.

Tuhat euroa tutkimusrahoitusta lohkeaa videokilpailusta eli mikä video saa eniten tykkäyksiä facessa.

Avaa siis tiedepuiston linkki ja paina sitten vastaa "tykkää" tuosta videosta, älä tykkää tästä postauksesta koska sitä ei tiedepuisto rekisteröi!

https://www.facebook.com/startmeup2016/videos/190733121318021/

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46056

Karppi?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000777829.html

"Saataisiinko Suomi nousuun karpeilla?

Luostarisen mukaan karpissa ei ole ollenkaan ruotoja, vaan luita ja sitä täytyy käsitellä samanlaisilla välineillä kuin mitä käytetään porsaan avaamiseen teurastamossa.
 
− Ei edes sianporsas ole niin valtavan suuri kuin tämä karppi.
 
"Professori intoilee, että uskomattomassa kalasaalissa voi piillä jopa uuden Nokian avain. Karppi on maailmanlaajuisesti kalanviljelyssä eniten käytetty kala. Suomeen tätä pyhänä kalanakin tunnettua karppia istutettiin 1950- ja 1960-luvuilla. Luostarisen mukaan nyt Suomen järviin kannattaisi alkaa istuttaa oikein urakalla karppeja. Tähän mennessä Suomessa on keskitytty istuttamaan pääasiassa lohensukuisia kaloja, jotka tuottavat kehnosti matalissa, mutaisissa vesissä. Ne kasvavat hitaasti karppiin verrattuna ja ovat usein petokaloja. 
 
− Jos Japanissa olisi käytössä 100 000 tällaista lampea ja järveä kuin meillä, ilman muuta 50 miljoonaa ihmistä elätettäisiin pelkästään kalalla. Kun järvestä tulee toimeentulo, sitä aletaan arvostaa. Sitten alkaa tulla karppimiljonäärejä, eikä menisi kuin muutama vuosi, kun lama olisi taitettu. Kateus meillä on vienyt kalat järvestä ja siitä olisi nyt viimein päästävä järkevään luonnonvarojemme käyttöön."

Kontra1
Seuraa 
Viestejä4947

En löytänyt sopivampaa ketjua tähän aiheeseen. 

Tämän päivän lehdessä oli juttu kotimaisten kasvatuskalojen ravinnosta. Siinä sanottiin, että Itämeren silakasta ja kilohailista tehdään kalajauhoa, jota käytetään osana kirjolohen ja siian ruokinnassa. Kun ihmisiä kehoitetaan välttämään silakan syömistä liian usein sen sisältämien myrkkyjen eli pcb:n ja dioksinin vuoksi, niin pystytäänkö nuo myrkyt jotenkin poistamman tai neuraloimaan kalajauhosta, sillä muutenhan ne vielä rikastuvat kasvatuskaloissa? Netistä en löytänyt mitään mainintaa tuosta asiasta.

En ole kuitenkaan missään nähnyt kehoituksia välttämään liiallista kasvatuskalojen syöntiä, mutta ellei noita myrkkyjä saada niiden ravinnosta poistettua, pitänee vähentää niiden syöntiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat