Seuraa 
Viestejä45973

Havaintojen mukaan tyhjää avaruutta on olemassa runsaasti. Atomien sisälläkin on kuulemma enimmäkseen vain tyhjää tilaa. Mutta mitä se on?

Analogia:
Tietokoneessa elävä älykäs olio tutkii digitaalista ympäristöään ja huomaa, että tyhjää muistia on ympärillä runsaasti. Lukemalla muistia se huomaa, että muisti koostuu biteistä. Mutta mitä ovat bitit? Ja mitä on bittien välissä?

Me, jotka tiedämme, mitä transistorit ovat, voimme kertoa oliolle, mistä bitit syntyvät. Mutta kuka kertoisi meille, mitä tyhjä avaruus on? Onko avaruutemme solurakenteinen ja kvantittunut kuten bitit?

Kun tietokoneessa kaikki tapahtuu bittien avulla, tapahtuuko meidän maailmassamme kaikki hieman vastaavalla tavalla eli solumaisen avaruuden avulla? Kun solumaisen avaruuden mallia tutkii hieman tarkemmin, voi pian todeta, että aika ja hiukkaset kuten myös sähkömagneettiset ilmiöt ja gravitaatio voidaan selittää pelkästään solumaisen avaruusmallin avulla. Ei tarvita mitään muuta substanssia. Ei siis tarvitse olettaa, että on olemassa erikseen tyhjää tilaa ja siinä ainetta. Ei tarvitse olettaa vielä erikseen aikaa, joka etenee vääjäämättömästi. Aineelle pitäisi olettaa lisäksi hieman antiainetta. Valo eli fotonitkin vielä pitäisi erikseen olettaa omaksi substanssikseen. Kuinka monesta eri asiasta fysikaalinen maailmamme oikein pitäisikään olettaa syntyvän? Filosofi Baruch de Spinoza ajatteli 1600-luvulla, että substansseja on maailmassa olemassa vain yksi ainoa. Mutta hän ei voinut tuntea suhteellisuusteoriaa eikä kvanttifysiikkaa.

Näitä ja muitakin teoreettiseen fysiikkaan liityyviä kysymyksiä olen pohtinut kirjoittaessani projektiivisen fysiikan perusteorian eli D-teorian.

Pekka Virtanen

Malli:

.ppt-formaatissa
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_1.ppt
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_2.ppt
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_3.ppt

ja .pdf-formaatissa

http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_1.pdf
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_2.pdf
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria_3.pdf

Esittely:
http://koti.mbnet.fi/mpelt/tekstit/dteoria.htm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

E=tila joka sijaitsee taustatilassa, joka ei ole mitään, niin ettei taustatila laajene tai kaareudu.

Tuossa vähän lyhyemmin kaikkeus.

Vaan miten me pysymme maan pinnalla tukevasti sinun mielestäsi Pekka?

Ajatukseni mukaan graviaatiota ei ole olemassa.

Me pysymme tukevasti maan pinnalla, koska maan pinta ja me työnnymme koko ajan kiihtyvällä vauhdilla poispäin maapallon keskipisteestä, jonne syntyy paine ilman gravitaatiota, koska laajenevat atomit tönivät toisiaan poispäin toisistaan ja samalla poispäin maapallon keskipisteestä.

Savor

;):)

Kiintoisaa, että joidenkin innostuttua pimeään aineeseen avaaja löysi tyhjyyden. Ennätinpäs sanomaan ihan avauksen ilmestyttyä.

Välinen avaruus aurinkokunnassa, tähtien välinen, galaksien välinen.
Eetteriä ei kylläkään ole. Ei se silti ihan tyhjää ole. Aurinkokunnassamme tietysti on myös Auringon säteily. Varsinaisessa välisessä avaruudessa
tähtien valoa yhden asteen lämpövaikutuksen verran. Mikrosäteilyä 2.7
asteen verran. Nopeita protoneja, helium-ytimiä, elektroneja. Sen sijaan
gravitaation vaikutus aika heikko. Ynnä sielä pimeässä myös erilaiset aineen kasaumat, tärkeänä lähteenä galaksien lopistavat kvasaarit.

Aurinkokuntamme katsotaan kuuluvan Linnunrataan. Toisaalta sen
lähin avaruus on melko tyhjää. Niinpä Linnunradan keskustasta täältä katsoen pilvien takana oleva kasauma/kvasaari vetovoimallaan vaikuttaa
tänne 26 000 valovuoden päähän paljon vahvemmin kuin tämän seudun lähimmät tähtinaapurit.

Atomitila meidän maailmassa, on se varsin tyhjää. Läpimitta 100 000
kertaa protonin läpimitta, läpimitat 10^-15 m ja 10^-10 m. Päälle vielä molekyylien tila. Ynnä vielä kaasut, joissa tilavuus vielä yli tuhatkertaistuu.

Sen sijaan ydinhiukkaset uusimpien havaintojen mukaan varsin täysiä.
Vaikutushiukkaset, joita Suomen laitostiede tosin ei ole kyennyt tunnustamaan, ovat vieri vieressä. Kuten ovat ydinhiukkasetkin
vieri vieressä tiheämassoissa, joita peittää elektroniverho, estäen kaiken
säteilyn ulospääsyn, siitä " mustaukko".

Sm-hiukkaset ja kidejonot fotonit mikrosäteilyn alajarajalta valon ylärajalle 3 cmn välein, vaikka fotoneissa kiteet ihan peräkkäin.
Tästä gammaan fotonien välimatka tihentyy jopa miljoonakertaisesti.
Tuota gamman eli X-säteiden jaksolukua noudattanee vaikkapa Maan aiheuttama gravitaatio, vaikkakin sen siruhiukkaset ja nidien kvantit ovat niin pieniä, että niitä ei ole tähän asti voitu yksilöinä havaita.

Sen sijaan fotonienhan ja sm-hiukkasten vaikutuskiteet havaitaan Planckin vaikutuskvanteistaan.

Tyhjäähän ei sinänsä voida havaita, vaan se havaitaan siinä olevan ja liikkuvan aineen perusteella. Tyhjää kuitenkin on suunnattomasti enemmän kuin täyttä, poikkeus siis kuitenkin ydinhiukkaset ja tiheämassat. Jo elektroni lienee huokoinen, sen pinta lie yhtä suuri kuin protonin. Näiden välilläkin atomitilassa liikkuvat vaikutushiukkaset.

AINEEN JA SUUREN TYHJYYDEN MOSAIIKKI ynnä ulottuvuus sekä suureen äärettömyyteen että äärettömän pieneen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos tila mielletään solumaiseksi, on solujen seinämillä paksuus ja tiheys.

Vaikka nuo solut olisivat kuinka pieniä, niin niiden keskellä pitää aina olla tyhjää taustatilaa, joka ei ole mitään, niin ettei tuo taustatila laajene tai kaareudu.

Jos joku laajenee, se muuttuu vähemmän tiheäksi ja silloin esim. solujen seinämät muuttuessaan vähemmän tiheiksi, loittonevat toisistaan ja näin tyhjää tilaa on solujen keskellä enemmän.

Ei tila laajene simsalapim.

Energialla sen sijaan on kyky käpertyä tiheämpään ja kyky avautua vähemmän theäksi tilassa joka ei ole mitään.

Ja näin on.

Savor

;):)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat