Seuraa 
Viestejä45973

Hei!

Kiinnostaisiko sinua vaikuttaa, miten tulevat puhelimet tai verkkosivustot tulevat toimimaan? Teemme käytettävyystutkimusta ja meillä on tällä hetkellä menossa tutkimus, johon kaivattaisiin kehittyneiden puhelimien käyttäjiä. Testit järjestetään Helsingin Arabianrannassa pääsiäisen jälkeisenä viikkona (18-21.4) klo 8 ja 20 välisenä aikana. Yksi testi kestää noin 1½-2 tuntia ja siitä saa kiitokseksi joko 30 euron lahjakortin Stockmannille tai neljä Finnkinon elokuvalippua.

Käytettävyystestauksessa on tarkoituksena testata tuotteiden ja palveluiden helppokäyttöisyyttä ja miellyttävyyttä keskustelun ja palvelussa/tuotteella normaalisti suoritettavien toimintojen avulla. Testeissä ei tutkita käyttäjää, vaan ainoastaan tuotetta. Lisätietoa käytettävyystutkimuksesta saat muun muassa yrityksemme kotisivulta http://www.adage.fi .

Tähän ajankohtaiseen tutkimukseen osallistujilla tulee olla seuraavanlaisia ominaisuuksia:
- työssäkäyvä
- käyttänyt aktiivisesti vähintään 6kk sellaista puhelinta, joka pystyy lukemaan word- ja pdf-dokumentteja
- käyttää älypuhelinominaisuuksia (dokumentin luku, selain, sähköposti jne.) melko säännöllisesti

Jos kuulut tähän kohderyhmään, otathan minuun pikaisesti yhteyttä! Etenkin naisia tarvittaisiin mukaan käyttäjäpaneeliin. Tämän viestin voi myös lähettää eteenpäin. Vaikka et kuulisikaan käyttäjäryhmään, mutta olisit kiinnostunut testikäyttämisestä, voit ilmoittautua osoitteessa http://www.adage.fi/osallistu niin otamme yhteyttä kun sopiva testi löytyy.

Ystävällisin terveisin,
Sara Estlander

sara.estlander (ät) adage.fi (Korvaa "(ät)" @-merkillä!)
Adage Oy
Hämeentie 153 C
00560 HELSINKI
Adagen toimiston puh.: 09 724 7325

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Millä puhelimella ylipäätään pystyy lukemaan PDF dokumentteja? Pitääkö siihen olla joku erillinen ohjelma, vai?

Ei taida olla oikein puhelimelta järkeenkäypää toimintaa, mutta kommunikaattori voisi PDF dokumentin ruudulleen mahduttaa. Ottaen huomioon, että ne ovat yleensä aika raskaita dokumentteja näyttää.

Miten puhelimen ruudulle skaalataan PDF dokumentti, jonka layouttina on A4 sivu? Siitä ei voi näyttää kuin pienen palan kerrallaan, joten veikkaan että aika rullailuksi menee.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
estlande

- käyttänyt aktiivisesti vähintään 6kk sellaista puhelinta, joka pystyy lukemaan word- ja pdf-dokumentteja
- käyttää älypuhelinominaisuuksia (dokumentin luku, selain, sähköposti jne.) melko säännöllisesti

Millä puhelimella pystyy lukemaan word- saati sitten pdf-dokumentteja?

Selainta-, jos sillä tarkoitetaan www-selainta ei pysty käyttämään edes VGA-resoluutiolla saati puhelimessa - siis oikeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä sitä selainta yllättävän hyvin pystyy käyttämään. Se on vaan vähän niinkuin Lynx selaimen käyttöä linuxissa, että kuvat puuttuu ja muotoilut on vähän miten sattuu, mutta tekstistä saa hyvin selvää.

Ja Wappi on asia erikseen.

estlande

- käyttänyt aktiivisesti vähintään 6kk sellaista puhelinta, joka pystyy lukemaan word- ja pdf-dokumentteja

Olette aivan oikeassa, tuo on vähän harhaanjohtavaa. Joissakin puhelimissa on valmiiksi asennettuna dokumentinlukuohjelmat, mutta usein täytyy itse asentaa ohjelma puhelimeen jotta pääsisi dokumentteja lukemaan.

Tuolla dokumentinlukufunktiolla oli tarkoitus löytää älypuhelimen käyttäjiä, mutta ongelmana on se, että älypuhelimen määritelmä on epäselvä eikä puhelimen omistaja välttämättä tiedä, onko hänellä älypuhelin vai ei. Ehkä paras määritelmä on, että älypuhelimen käyttöjärjestelmä on Symbian OS, Palm OS, Windows Mobile, Linux tai BREW, mutta toisaalta harva käyttäjä tietää puhelimensa käyttöjärjestelmän. Sanotaanko näin, että jos puhelin löytyy sivulta http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone, niin se on älypuhelin.

Eiköhän tuo ole niin, että jos se on Nokialainen niin siinä on Symbian. Muut älypuhelimet onkin sitten päntiönään mikrosoftin vehkeitä ja Linux taitaa olla puhelimissakin harvinaisuus.

Mutta sitä minä olen miettinyt, että kuka näitä uusia älypuhelimia sitten käyttää? Onhan niistäkin ne karvalakkimallit joissa ei ole paljon ominaisuuksia, mutta nuo kunnon älypuhelimet näyttää olevan pääsääntösesti sellaisia ettei niissä riitä akku kolmea päivää.

Kuka sellaista viitsii käyttää? Jatkuvasti saa huolehtia että riittääkö virta jos tämän puhelun teen, tai tämän valokuvan otan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat