Seuraa 
Viestejä45973

Aina kun puhutaan ilmastonmuutoksesta niin esitetään aina kauhuskenaaroita siitä kuinka paljon meren pinta nousee. Tulokseski on saatu erillaisia tuloksia, 2metristä 77 metriin.
Ajattelin että asiaa voisi lähestyä myös sitä kautta että kuinka paljon tarvitaan vettä että merenpinta nousee 7 metriä. Laskussa pitäsi huomioida myös se että maapallon ympäryysmitta kasvaa jos merenpinta nousee, näin ollen myös maapallon pinta-ala nousee`?
Maapallon halkaisia on 12 756km ja ympäryysmitta n 40 000km
Maapallon pinta-ala on n. 510 000 000 km2, siitä vettä n. 70%, 360 000 000 km2
Eli kuinka paljon pinta-ala nousee ja kuinka paljon tarvitaan että merenpinta nousee 7 metriä?

Näin laskelman siitä kuinka paljon merenpinta nousee jos etelämantereen jäät sulaa ja tuloksesi saatiin 77m, laskelma perustui siihen että etelämantereen pinta-ala on 13.0 km2 ja jään keskipaksuus on 2km, mietin vaan että onko laskelmassa huomioitu ympäryysmitan lasku ja vaikuttaako se edes asiaan?

Kysyy nimimerkki: Epätietoinen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Tutkijat (esim Kakkuri) sanovat, että Grönlannin mannerjäätikössä on noin 2.8 milj.kuutiokilometriä jäätä. Jos tämä kaikki sulaisi heti meriin, niin siitä kertyisi noin 7.5 m kerros, kun ajatellaan, että vesipinta-ala on noin 0.7x4πxR^2, missä R on maan säde 6372 km. Mutta tällöin mantereet kohoavat, joten nettonousu jäisi vähäisemmäksi. Merenpintaa nostaa myös noin 1cm kymmenessä vuodessa maapallon ilmakehän lämpiäminen, joka laajentaa vesikerrosta lämpölaajenemisilmiön kautta.

abc
Merenpintaa nostaa myös noin 1cm kymmenessä vuodessa maapallon ilmakehän lämpiäminen, ...

Eihän tämä tähän aiheeseen kuulu, mutta kai sinulla on tuohon väitteeseesi jotain todisteita.

"The 1841 sea level benchmark (centre) on the `Isle of the Dead', Tasmania. According to Antarctic explorer, Capt. Sir James Clark Ross, it marked mean sea level in 1841. Photo taken at low tide 20 Jan 2004.
Mark is 50 cm across; tidal range is less than a metre. © John L. Daly."

Tuossa on siis vanha merenpinnan merkki, missäs se nousu on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pitäis vielä ottaa huomioon se että se vesi nousee mantereen päälle, eikä jää suoraks seinamäks siihen vanhan rantaviivan kohdalle. Eli jostain tieto kuinka suuri pinta-ala maapallosta on sen <7m merenpinnan tasosta ja meren ääressä.

Hollantilaisille olis paska tsägä

Höh!

Lämpötilan nousu paisuttaa SULAA MERTA(lämpölaajeneminen), joten jo sekin nostaa merenpintaa, riippumatat siitä, sulavatko jäät.

Vähän epäilyttää toi meriveden laajeneminen, meinaan sitä että onko se mitenkään ratkaiseva jos merenpintalämpö on asteen verran lämpimämpi kuin nyt.

Valtamerien vesi on monien fysikaalisten prosessien kohteena. Yksi sellainen on koulufysiikastakin tuttu lämpölaajeneminen. Jo yksinkertainen suuruusluokkatarkastelu osoittaa, että merenpinnan nousu on millimetrin luokkaa vuosittain, jos meriveden lämpölaajenemiskertoimelle käytetään annettuja kokeellisia arvoja.Meriveden lämpölaajenemiskerroin on astetta kohden 0,0002, joten jos merien keskisyvyys on 3,8 km, niin asteen nousu lämpötilassa tuottaa pinnan nousua 70 cm keskimäärin, mikä vastaakin suunnilleen havaintoja.

Tällä hetkellähän meriveden pinnannoususta suurin osa aiheutuu juuri lämpölaajenemisesta. Siitä on satelliittimittauksia runsaasti (parin vuosikymmenen ajan) samoin kuin mareografien antamia tuloksia ainakin 100 vuodelta. Ken haluaa lisätietoja niin ainakin http://www.ipcc.ch antaa kosolti viitteitä. Wikipedia auttaa myös eteenpäin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat