Seuraa 
Viestejä1478

Taitaa olla jokseenkin niin, että melkeinpä kaikkia alkuaineita ihmiskeho tarvitsee jossain määrin johonkin tarkoituksiin. Ehkä joitain poikkeuksia on, tuskin nyt noita loppupään ufoaineita, en ole ainakaan kuullut. Mutta sitten taisi olla alumiini, jota mikään eliö maapallolla ei tiettävästi tarvitse. Taitaa olla ainoastaan haitaksi. Korjatkaa toki jos menee ihan metsään.

Jos nyt alumiini on sellainen jolle elimistö ei ole keksinyt mitään hyötykäyttöä, niin mistä se voisi johtua? Onko alumiinissa jotain spesiaalia? Eikö muka minkäänlaisissa tärkeissä yhdisteissä esiinny alumiinia olennaisena komponenttina?

Toinen mikä askarruttaa on se, että mikä tekee kaikista alkuaineista niin spesiaaleja biologian kannalta ylipäätään? En ole kovin hyvä kemiassa, mutta eikö saman pääryhmän aineet käyttäydy vähän samaan tapaan yleensä.. ei nyt ihan, mutta jossain määrin. Vai olenko repinyt tämänkin oletuksen perseestäni? Niissähän on ne ulkoelektronijutut silleen samallailla ja.. no, siis, onko jokainen alkuaine todella niin spesiaali yksilönsä, että se on ehdottoman välttämätön ihmiskeholle, eikä sitä voi korvata jollain toisella? Onko tähän jotain yksinkertaisia esimerkkejä asian selvittämiseksi käytännön tasolla, että ymmärtäisin?

Vielä yksi. Jos nyt elimistö on sellainen että melkein jokaista ainetta tarvitaan piste, niin onko kyse siitä, että jokaisella aineella on ollut tarjota jotain erityistä biologisessa mielessä, ja keho on ajan kanssa vain vähitellen oppinut hyödyntämään näitä ominaisuuksia, kerta on tarjolla ollut? Luonut niiden ympärille äärettömän monimutkaisia koneistoja, joka on täynnä vuorovaikutuksia, hienosäätömekanismeja ja takaisinkytkentöjä?

Koko ajatusprosessi lähti kromista. Kun kuulin että kromin puutos aiheuttaa jotakin sokerihäiriöitä. Kromi. Aloin pohtia, mitä ihmettä elimistö jollain kromillakin tekee. Mutta ilmeisesti tekee.

Kommentit (3)

JPI
Seuraa 
Viestejä27207

Edit: Huom ihmiskehosta löytyy luonnollisesti alkuaineita, joita ihminen ei välttämättä tarvitse. em. artikkelissa on luettelo välttämättömistä kohdassa: Essential elements on the periodic table.

3³+4³+5³=6³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Saattaa johtua siitä, että alumiinin tuottaminen vie muistaakseni kymmenen kertaa enemmän energiaa kuin raudan, jonka takia sitä kerätäänkin talteen, eli sitä on niukalti vapaana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat