Seuraa 
Viestejä45973

Oppikirjoissa oli aina esimerkkinä vain sini- ja ruskeasilmäisyyden periytyvyydestä. Muistaakseni niin että ruskea dominoi sinistä. Miten muut värit periytyvät? Kai valtaosalla ainakin täällä Skandinaviassa silmät ovat jotain muuta kuin kirkkaan siniset tai tummanruskeat.

Itselläni on kirkkaan sammalenvihreät silmät. Äidillä oli haaleanvihreät ja isällä tummanruskeat. Isovanhemmista löytyy myös aivan sinisilmäisiä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Lainaus:

At one time scientists thought that a single gene pair, in a dominant/recessive inheritance pattern, controlled human eye color. The allele for brown eyes was considered dominant over the allele for blue eyes. The genetic basis for eye color is actually far more complex. At the present, three gene pairs controlling human eye color are known. Two of the gene pairs occur on chromosome pair 15 and one occurs on chromosome pair 19. The bey 2 gene, on chromosome 15, has a brown and a blue allele. A second gene, located on chromosome 19 (the gey gene) has a blue and a green allele. A third gene, bey 1, located on chromosome 15, is a central brown eye color gene.

Sinisilmäisille vanhemmille voi myös syntyä ruskeasilmäinen lapsi. Aikoinaan se selitettiin geenimutaatiolla.
Lainaus:

It cannot explain how two blue-eyed parents can produce a brown-eyed child or how eye color can change over time. This suggests that there are other genes, yet to be discovered, that determine eye color or that modify the expression of the known eye color genes.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... c&start=15

Pohdittiin tuota silmienväriä tuossa taannoin. Miehen äidillä on sammaleenvihreät, ja isällä ruskeat. Miehelle tuli sekoitus, keskeltä ruskeat ja reunoilta vihreät. Minulla on ruskeat, joten lapsista kai tulee pääosin ruskeasilmäisiä, isäni siniharmaus saattaa tosin hypätä ylitseni jos kannan sitä geeniä. Eli voi tulla ihan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat