Seuraa 
Viestejä3
Liittynyt14.4.2016

Olen yrittänyt etsiä tietoa siltojen kemiallisista reaktioista ja mahdollisista kemiallisista riskitekijöistä sekä jo sattuneita onnettomuuksia johtuen edellä mainituista syistä. Internet tai kirjasto tuntui olevan tyhjä arpa. Löytyisikö täältä joku joka osaisi kertoa mistä mahtaisi tietoa löytyä?

Kommentit (9)

L
Seuraa 
Viestejä7878
Liittynyt17.3.2005

Jankko25

Kirjoitit:

“Olen yrittänyt etsiä tietoa siltojen kemiallisista reaktioista ja mahdollisista kemiallisista riskitekijöistä sekä jo sattuneita onnettomuuksia johtuen edellä mainituista syistä.”

Sillat yleensä tehdään teräksestä ja/tai teräsvahvisteisesta betonista. Tuo teräskin on joko ruosteenketävää, tai sitten siellä betonin sisällä, eli edes ruostuminen ei ole ongelma. SiIloissa ei siis käsittääkseni voi tapahtua mitään merkittäviä kemiallisia reaktioita.

Minulle ei ole laisinkaan selvää, mitä yrität selvittää, enkä usko, että moni muukaan kysymyksestäsi mitään ymmärtää. Voisitko antaa jonkin esimerkin, jonka jälkeen joku silloista jotain tietävä voisi kenties antaa vastauksenkin?

miilu
Seuraa 
Viestejä731
Liittynyt25.1.2011

Olisiko kyse korroosion estämisestä. Isoissa teräsrakenteissa käytetään joskus anodisointia. Käytännössä pienijännitteistä tasavirtaa ajetaan jatkuvalla syötöllä rakenteeseen, virrat voivat olla satoja ampereita.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä6568
Liittynyt28.9.2008

Aiemmin voitiin käyttää suolaista (murtovettä) betonissa seurauksin, että raudoitus alkoi ruostumaan ja aiheuttaa laajentuessaan murtumia betoniin.Meillä Ruotsissa esim Ölandsbro Ruotsissa

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
Liittynyt10.8.2010

Roomalaiset osasivat tehdä betonirakenteita, jotka ovat edelleen ehjiä, vaikka ovat lilluneet 2000 vuotta meressä. Itse asiassa betoni sai lisää kestävyyttä, kun se pääsi meriveden kanssa kosketuksiin.

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/2013-06-06/Antiikin-Roo...

https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_concrete

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6843
Liittynyt8.11.2007

Ennenwanhaan -50 luvulla betonirappuset tuhottiin suolalla. Suolaa kylvettiin rappusiin jään poistamiseksi, mutta kukaan ei selittänyt, että suola tuhoaa betonirakenteen. Isoja paloja alkoi lohkeilemaan eikä siihen muuta korjauskeinoa ollut kuin rakentaa uudet rappuset.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat