Seuraa 
Viestejä2

Moi!

Mietin sellaista kun hemoglobiini arvoni on 159 g/l ja olen miettinyt, että koventaisin kuntoilu tahtia ja treenaamista,mm. uintia, lenkkeilyä ja kuntosalia. No tämähän on tietysti vain ja ainoastaan hyväksi, mutta rupesin miettimään, että eikö urheilu nosta hemoglobiini arvoa, eli voiko urheilusta olla peräti haittaa ihmiselle jolla korkea hemoglobiini jos se nostaa entisestään sitä hemoglobiinia, vai nostaako? Muutenkin kiinnostaisi miten hemoglobiinia saisi laskettua, onko olemassa mitään poppa tai ihan peräti oikeita keinoja? Niin ja onko tuosta korkeasta hemoglobiinista oikeasti haittaa, tukkeutuuko suoneni väistämättä ja vereni muuttuu punaiseksi liisteriksi?

Kommentit (2)

MooM
Seuraa 
Viestejä8007

Miehelle tuo ei ole mitenkään ihmeellinen Hb. Naiselle on korkeanpuoleinen, mutta ei haitallisen korkea. Miehillä normaaliarvojen ylöraja on 180, naisilla 160. Eikä sen ylitys tarkoita kuolemaa tukokseen, vaan sitä, että pitää selvittää miksi on niin korkea. Jos arvo on luonnostaan tuollainen, ei se haittaa. Varmaan sitten tosi korkeat arvot lisää tukosten yms. riskiä.

En usko, että tavanomainen kuntoilu muuttaa tuota suuresti. Kilpaurheilu kestävyyslajeissa korkeanpaikanleireineen kyllä nostaa Hb:ta, mutta silloinkin muutokset ovat aika pieniä. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat