Seuraa 
Viestejä45973

Kuka osaa vastata? Miksi planeetat ovat pyöreitä?

  • ylös 0
  • alas 2

Sivut

Kommentit (58)

aasiaa
Kuka osaa vastata? Miksi planeetat ovat pyöreitä?

Eivät ne ole pyöreitä.Mutta ok. lähes pyöreitä.
Olisko gravitaatio mitään?
Tarkemmat perustelut Savorilta.

aasiaa
Kuka osaa vastata? Miksi planeetat ovat pyöreitä?

Maa-aines pyrkii maksimaalisen entropian tilaan, mikä on riittävän suuressa gravitaatiokentässä kappaleen gravitaatiokeskipisteen ympäröimä pallo.

EDIT: maksimaalisen entropian tila on joka tapauksessa kappaleen gravitaatiokeskipisteen ympäröimä pallo, eri asia on, pystyykö painovoima vaikuttamaan materian vääntymiseen tai murenemiseen pallomaiseen muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Kansankielellä ilmaistuna voitaneen sanoa, että maa-aineksilla on taipumuksena pudota, kaatua ja sortua painovoimakentässä, ja lopputuloksena on osapuilleen pallon muotoinen köntti.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Heksu
Kansankielellä ilmaistuna voitaneen sanoa, että maa-aineksilla on taipumuksena pudota, kaatua ja sortua painovoimakentässä, ja lopputuloksena on osapuilleen pallon muotoinen köntti.

Ja laavan valuminen alaspäin myös varmaan vaikuttaa.

Enemmän ihmetyttäisi, jos planeetat olisivat kuutioita. Pallon muoto on energiatehokkain muoto, joten ilman muita vaikuttavia tekijöitä aine pyrkii energiaminimiin. Siksi myös ihmisen lihoessa paino kertyy keskivartaloon.

Neonomide
Símma
Siksi myös ihmisen lihoessa paino kertyy keskivartaloon.

Naisilla tosin reisiin, miehille vatsan alueelle.

Keskimäärin; minä itse ja suuri naiskpuolinen sukuni myös kuulumme valitettavasti omenalihaviin naisiin :-/ Läski lähtee mahan seudulta helpommin, mutta myös tulee helpommin.

Vierailija
Merteuil
Neonomide
Símma
Siksi myös ihmisen lihoessa paino kertyy keskivartaloon.

Naisilla tosin reisiin, miehille vatsan alueelle.Keskimäärin; minä itse ja suuri naiskpuolinen sukuni myös kuulumme valitettavasti omenalihaviin naisiin :-/ Läski lähtee mahan seudulta helpommin, mutta myös tulee helpommin.

Eräs tuttu naishenkilö lihoo takapuoleen, mutta laihtuu tisseistä. Vähän kuulemma **tuttaa...

Niin, pallolla on kappaleista pienin pinta tilavuuteen
nähden ja siksi nesteen lailla käyttäytyvä materia, kuten
planetoidit kasvaessaan riitävän suureksi, ottavat sen
muodon. Vesipisaratkin tyhjössä

Tep
Seuraa 
Viestejä827

Pienehköt kappaleet voivat olla minkä muotoisia vai, mutta siinä 1000 km kokoisten kappaleiden painovoima on jo niin suuri, ettei kiviaines sitä valumatta kestä, vaan asettuu noin pallon muotoon, jossa potentiaalienergia on pienin.
Pientä epätasaisuutta (=vuoria) kuitenkin jää. Riippuu kappaleen koosta kuinka korkeita vuoria voi esiintyä. Jos vuori on liian korkea, niin sen juuri ei valumatta kestä siihen kohdistuvaa painoa. Siksi mitä pienempi kappale, sen korkeammat vuoret. Siksi esim Marsissa voi esiintyä korkeampia vuoria kuin maassa.

Kun samalle alueelle saadaan paljon kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä, alkavat kyseiset keskittymät tönimään toisiaan poispäin toisistaan laajentuessaan koko ajan ja näin ne samalla värähtelevät koko ajan.

Ne keskittymät/atomit, joissa on eniten lähekkäin kolmiulotteisesti laajenevia energiakeskittymiä, omaavat tiheimmät eli energisimmät ulospäin avautuvat energia-aallot.

Mitä tiheämpiä energia-aaltoja atomien ytimiin tulee ulkoapäin, sitä voimakkaammin atomin ytimen se puoli alkaa palamaan/laajenemaan ja sitä voimakkaammin atomi värähtää toiseen suuntaan.

Näin esim. maapallon keskelle ovat sijoittuneet ne atomit, joista avautuu tiheimmät energia-aallot.

Ja maan pinnan yläpuolelle kevyimmät atomit, joita kyllä vieläkin tönitään maan uumenista poispäin kohti maan pintaa.

Maapallostakin on näin kehittynyt pallomainen, koska maan pinnallakin olevat atomit tönivät edelleen toisiaan poispäin toisistaan kohti vähemmän tiheää aluetta.

Tästä syystä vuoret eivät pääse kohoamaan kovin jyrkkä seinäisiksi, ilman etteivät sortuisi aikojen saatossa.

Esim. vesi solisee "alaspäin", koska vedenkin molekyyleissä olevat laajenevat atomit tönivät toisiaan kohti vähemmän tiheää aluetta.

Työnnymme siis koko ajan poispäin maapallon keskipisteestä, koska atomien ytimissä olevat erittäin tiheään käpertyneet energiakeskittymät avautuvat/laajenevat/palavat koko ajan vähemmän tiheiksi energiakeskittymiksi

ja näin paine purkautuu poispäin maapallon keskipisteestä ja me siinä mukana.

Savor

;):)

Savor
Esim. vesi solisee "alaspäin", koska vedenkin molekyyleissä olevat laajenevat atomit tönivät toisiaan kohti vähemmän tiheää aluetta.

Eikös sen veden pitäisi silloin solista "ylöspäin"? Siellähän se vähemmän tiheä alue sijaitsee, eikä alhaalla, jossa aiemmin sanoit olevan tiheämpää.

Lupasin kyllä jo aiemmin itselleni, etten puutu enää järjettömiin hourailuihisi, mutta kai sitä nyt hieman voi itseään viihdyttää.

Olen
Savor
Esim. vesi solisee "alaspäin", koska vedenkin molekyyleissä olevat laajenevat atomit tönivät toisiaan kohti vähemmän tiheää aluetta.Eikös sen veden pitäisi silloin solista "ylöspäin"? Siellähän se vähemmän tiheä alue sijaitsee, eikä alhaalla, jossa aiemmin sanoit olevan tiheämpää.

Lupasin kyllä jo aiemmin itselleni, etten puutu enää järjettömiin hourailuihisi, mutta kai sitä nyt hieman voi itseään viihdyttää.

Tokihan se vesikin työntyy kaiken muun aineen mukana koko ajan poispäin maapallon keskipisteestä.

ja välillä jopa nopeammin kuin maan pinta ja tämähän johtuu tietysti siitä, että vettä kohti tulee riittävän energian omaavia energia-aaltoja, jotka saavat vesimolekyylit laajenemaan/palamaan normaalia nopeammin, jolloin vesimolekyylit tönivät toisiaan normaalia nopeammin kohti vähemmän tiheää aluetta

ja näin vesi höyrystyy, tiivistyäkseen taas oikeassa paineessa vesipisaroiksi, joiden liike hidastuu poispäin maapallon keskipisteestä ja näin ilmakehän molekyylit työntyvät vesipisaroiden ohi ja maan pinta tavoittaa vesipisarat.

Syntyy puroja ja jokia, kuten hyvin tiedät.

Koska jos sivulla on vähemmän tiheää, niin sinne päinhän ne vesimolekyylit tönivät toisiaan koko ajan laajentuessaan ja työntyessään poispäin maapallon keskipisteestä.

Ja mikäpä muu voima tässäkään olisi takana kuin painevoima.

Ilman jotakin ihmeellistä painovoimaa, jota ei ole edes osattu selittää.

Savor

;):)

Savor
Koska jos sivulla on vähemmän tiheää, niin sinne päinhän ne vesimolekyylit tönivät toisiaan koko ajan laajentuessaan ja työntyessään poispäin maapallon keskipisteestä.

Entäs veden pintajännitys? Vesihän ei esimerkiksi lattialle kaadettuna mene miksikään yhden molekyylin paksuiseksi kerrokseksi. Selittelyistäsi voisi kuitenkin päätellä näin käyvän.

Tep
Pienehköt kappaleet voivat olla minkä muotoisia vai, mutta siinä 1000 km kokoisten kappaleiden painovoima on jo niin suuri, ettei kiviaines sitä valumatta kestä, vaan asettuu noin pallon muotoon, jossa potentiaalienergia on pienin....

Mitä tuo 1000km:n mittainen kappale tarkoittaa?

Olen
Savor
Koska jos sivulla on vähemmän tiheää, niin sinne päinhän ne vesimolekyylit tönivät toisiaan koko ajan laajentuessaan ja työntyessään poispäin maapallon keskipisteestä.Entäs veden pintajännitys? Vesihän ei esimerkiksi lattialle kaadettuna mene miksikään yhden molekyylin paksuiseksi kerrokseksi. Selittelyistäsi voisi kuitenkin päätellä näin käyvän.

Lattiallakin oleva vesi laajenee, samoin veden ulkopuolella olevat ilmakehän molekyylit, jotka vänkäävät vettä vastaan sen verran, että syntyy pintajännite?

Mitenkähän se vesi käyttäytyy tyhjössä?

Veikkaampa, että vesipisaran pinnalla olevat molekyylit hyppivät, koska ne tönitään kauemmaksi pinnasta, jonka jälkeen laajenevan vesipisaran pinta ottaa tönityn laajenevan vesimolekyylin kiinni jne.

Savor

;):)

Tyhjössähän yksittäistä vesimolekyyliä vastaan ei tule ulkoapäin juurikaan energia-aaltoja ja näin se ei laajene niin nopeasti kuin vesipisara, jossa vesimolekyylit ovat toistensa lähellä, vaihtaen energiaa, joka saa ne laajenemaan koko ajan nopeammin ja nopeammin,

jolloin vesipisaran pinta ottaa yksittäiset vesimolekyylit kiinni, jotka on ensin tönitty kauemmaksi vesipisaran pinnalta.

Savor

;):)

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä33064

Myös oma Aurinkokuntamme on"vakaa"siitä syystä,että myös planeetat kiertävät lähes ympyräratoja.

Ja oman aurinkokuntamme"rauhallisuudesta"saamme kiittää Jupiteriä,joka moninkertaisesti maapallon ylittävine vetovoimineen vetää puoleensa kaikkia lähiavaruuteen eksyneitä pikkuplaneettoja ja komeettoja.

Ellei Jupiter tavalla tai toisella siivoaisi niitä pois,ne kiertäisivät aurinkokunnan sisäosissa jatkuvasti muuttuvia ratojaan alituisena uhkana Maan elämälle.

Soikeilla radoilla kiertävät jättiläisplaneetat taas tekisivät nopeasti pienemmistään selvää.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Oikeasti kolmiulotteisesti laajenevat/palavat planeetat työntyvät suht tasaisesti kaarevalla radalla poispäin kolmiulotteisesti laajenevasta/palavasta auringosta,

joka työntää tasaisesti kolmiulotteisesti laajenevia/palavia planeettoja poispäin itsestään, energia-aalloilla, jotka avautuvat auringosta koko ajan.

Auringosta avautuvien energia-aaltojen tiheys kasvaa koko ajan ja näin ne lämmittävät ja työntävät planeettoja koko ajan samalla energialla poispäin auringosta kaarevalla radalla.

Meille auringon energia-aallot pysyvät kuitenkin koko ajan saman aallopituuden ja energian omaavina, koska työnnymme samassa suhteessa poispäin auringosta.

Ja siinäpä yksi selitys valon yleiselle punasiirtymälle, koska aikoinaan tähdistä lähti vähemmän tiheitä ja pidemmän aallonpituuden omaavia energia-aaltoja kuin nykyisin.

Savor

;):)

Savor
Oikeasti kolmiulotteisesti laajenevat/palavat planeetat työntyvät suht tasaisesti kaarevalla radalla poispäin kolmiulotteisesti laajenevasta/palavasta auringosta,Planeetat kiertävät aurinkoa elliptisillä radoilla; kokeellisesti havaittu vahvistettu fakta.

joka työntää tasaisesti kolmiulotteisesti laajenevia/palavia planeettoja poispäin itsestään, energia-aalloilla, jotka avautuvat auringosta koko ajan.Planeettojen etäisyys auringosta ei muutu; kokeellisesti havaittu ja vahvistetu fakta.

Auringosta avautuvien energia-aaltojen tiheys kasvaa koko ajan ja näin ne lämmittävät ja työntävät planeettoja koko ajan samalla energialla poispäin auringosta kaarevalla radalla.Auringosta purkautuvan energian tiheys vaihtelee kausittain. Auringon säteilemän energian tiheys ei kasva lineaarisesti; kokeellisesti havaittu tosiasia.

Meille auringon energia-aallot pysyvät kuitenkin koko ajan saman aallopituuden ja energian omaavina, koska työnnymme samassa suhteessa poispäin auringosta.Etäisyytemme auringosta on vakio, auringon säteilemän energian aallonpituus kattaa koko sähkämagneettisen spektrin, energiatasot vaihtelevat auringon aktiivisuuden mukaan; kokeellisesti havaittu tosiasia.

Ja siinäpä yksi selitys valon yleiselle punasiirtymälle, koska aikoinaan tähdistä lähti vähemmän tiheitä ja pidemmän aallonpituuden omaavia energia-aaltoja kuin nykyisin.

Tähdet säteilevät koko sähkömagneettisen spektrin alueella, kirkkauserot johtuvat tähden koosta; kokeellisesti vahvistettu fakta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat