Seuraa 
Viestejä45973

Sivut

Kommentit (35)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Loptio
Seuraa 
Viestejä1187
Anonymous
Mitä hemmettiä tuo vetasi nenuun tuossa ?

"Wasabi (Japanese: 山葵 or 和佐比; Wasabia japonica, Cochlearia wasabi, or Eutrema japonica) is a member of the cabbage family. Known as Japanese horseradish, its root is used as a spice and has an extremely strong flavor. Its hotness is more akin to that of a hot mustard than a chile pepper, producing vapors that burn the sinus cavity rather than the tongue." Wikipedia

Tuo taisi sattua varmaan aika pirusti. Myös Jackassissä on kokeiltu tuota hommaa ja reaktio oli aika samanlainen. En kyllä ihan heti itse testaisi.

elba
:shock: Tuo taisi sattua varmaan aika pirusti. Myös Jackassissä on kokeiltu tuota hommaa ja reaktio oli aika samanlainen. En kyllä ihan heti itse testaisi.

Siinnä oli pastea tossa powderia.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Wasabi on aika tulista, mutta sen vaikutus katoaa muutamissa sekunneissa - toisin, kuin chilien.

Suomessa yleisesti myytävä wasabi ei ole aitoa, vaan tehty sinapista ja piparjuuresta. Aito wasabi on harvinaista, enkä itse ole sitä mistään löytänyt, vaikka hieman olen etsinytkin. Wasabia saa tuubeissa tai veteen sekoitettavana pulverina.

Wasabi tunnetaan sushien mausteena. Raakaa kalaa sisältävissä susheissa wasabia käytettiin steriloijana - huomattiin, että wasabia käyttävät selvisivät paremmin hengissä, eli välttivät ruokamyrkytyksiä.

Muuten, tuo "aivoihin sattuminen" on tuttu tunne erittäin vahvojen chilienkin kanssa - itse olen kokenut sen vain red savinan kanssa

Oho. Taas tuli kirjoiteltua "Vieraana".

Minä olen ostanut sushia varten tuubiwasabia, mutta hinta ei tahdo mitenkään muistua mieleen. Ei kai se nyt enempää maksa kuin muutama euroa/tuubi.

Liike on osoitteessa Annankatu 20. http://www.tokyokan.fi/

Aiotko tehdä sushia?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Kalevi
Oho. Taas tuli kirjoiteltua "Vieraana".

Minä olen ostanut sushia varten tuubiwasabia, mutta hinta ei tahdo mitenkään muistua mieleen. Ei kai se nyt enempää maksa kuin muutama euroa/tuubi.

Liike on osoitteessa Annankatu 20. http://www.tokyokan.fi/

Aiotko tehdä sushia?

Tuo vihreä tuubiwasabi ei paljoa maksakaan, mutta aitoa se ei tuohon hintaan varmasti ole. Kuvittelisin, että aito maksaisi vähintään 20 EUR/tuubi tai enemmän. Itsellänin on lähes aina tuota feikkiwasabia jääkaapissa. Sushin lisäksi sitä tulee käytettyä joskus kastikkeisiinkin antamaan hieman luonnetta.

Sushia tulee tehtyä säännöllisen epäsäännöllisesti. Se on vähän fiilistelyruokaa, koska valmistamiseen täytyy paneutua, ja lisäksi täytyy saada ensiluokkaisia raaka-aineita (siis lähinnä hyvin tuoretta kalaa). Mielestäni sushin (joka itseasiassa tarkoittaa tuota riisietikalla ja sokerilla maustettua riisiä, joka kuuluu kaikkiin sushiruokiin) hienoin juju on ruan kauneus. Taitavat sushikokit tekevät makirullistakin oikeita taideteoksia. Terävää veistä tarvitaan; Japanilaiset sushikokit käyttävät usein toista tuhatta euroa maksavia veitsiä! Itse olen pärjännyt hyvin Victorinixin isolla kokkivetisellä/fileointivetisellä/juuresveitsellä.

Selasin äsken Tokyo kanin kotisivuja. Valikoimasta löytyy sekä tuubiwasabia että jauhetta. Tuon jauheen luulisi olevan sitä aitoa. Omistaja on n. 160 cm pitkä japanilainen, joka tuo kaikki myymänsä tuotteet itse Japanista. Ja muista, että en ole ollenkaan varma tuosta antamastani hinta-arviosta.

Edit: Eikös tuo wasabi ole nimenomaan japanilaisesta piparjuuresta valmistettua?

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Kalevi
Selasin äsken Tokyo kanin kotisivuja. Valikoimasta löytyy sekä tuubiwasabia että jauhetta. Tuon jauheen luulisi olevan sitä aitoa. Omistaja on n. 160 cm pitkä japanilainen, joka tuo kaikki myymänsä tuotteet itse Japanista. Ja muista, että en ole ollenkaan varma tuosta antamastani hinta-arviosta.

Edit: Eikös tuo wasabi ole nimenomaan japanilaisesta piparjuuresta valmistettua?

Jauheena myytävä EI KOSKAAN ole aitoa. Aitoa saa tuoreena juurena, tai tuubissa. Wasabin aromiaineet haihtuvat nopeasti, joten kuivaamalla wasabi kadottaisi "sielunsa". Samasta syystä wasabi sijoitetaan sushin (siis riisin) ja kalan väliin - tämä estää wasabia menettämästä aromeitaan.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Kalevi
Mitäs tuo nenään vedetty tavara oli?

Todennäköisesti sinappijauhetta, kuivattua piparjuurta ja väriaineita.

Monissa wasabina myytävissä ei edes mainita sisältöä. Tuon wikipedian kuvan tuubin tiedän siitä, että kerran ostin kyseisen tuubin pahvikotelossa, jossa oli myös (lain vaatima) tuoteseloste. Sen jälkeiset samanlaiset tuubit ovat olleet ilman tuota tuoteselostetta.

Tuossa on kuva ilmeisesti aitoa tavaraa sisältävästä tuotteesta:

http://www.afcsushi.com/sushirelProd/sushimak.html

Volitans
Kalevi
Mitäs tuo nenään vedetty tavara oli?



Todennäköisesti sinappijauhetta, kuivattua piparjuurta ja väriaineita.

Monissa wasabina myytävissä ei edes mainita sisältöä. Tuon wikipedian kuvan tuubin tiedän siitä, että kerran ostin kyseisen tuubin pahvikotelossa, jossa oli myös (lain vaatima) tuoteseloste. Sen jälkeiset samanlaiset tuubit ovat olleet ilman tuota tuoteselostetta.

Tuossa on kuva ilmeisesti aitoa tavaraa sisältävästä tuotteesta:

http://www.afcsushi.com/sushirelProd/sushimak.html

Onko se wasabitahna, mitä Japanissa laitetaan ihan yleisesti
sushiin, ihan aitoa? Vai onko niitä erivahvuisia? Ne kerrat kun
olen paikallisia susheja syönyt, se wasabitahna on ollut aika mietoa,
ainakin jos erilaisiin vahvemmansorttisiin chilimömmöihin vertaa.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
AJT

Onko se wasabitahna, mitä Japanissa laitetaan ihan yleisesti
sushiin, ihan aitoa? Vai onko niitä erivahvuisia? Ne kerrat kun
olen paikallisia susheja syönyt, se wasabitahna on ollut aika mietoa,
ainakin jos erilaisiin vahvemmansorttisiin chilimömmöihin vertaa.

Veikkaisin, että useinmiten ei ole aitoa. Ja ainakin tuo feikkiwasabi onkin huomattavasti miedompaa, kun VAHVAT chilit. Lisäksi wasabin polte häipyy muutamissa sekunneissa, kun taas chilin poltteen voit tuntea vielä puolenkin tunnin päästä - ja seuraavan kerran vessassa

En kuitenkaan koskaan ole itse syönyt (tietääkseni) aitoa. En kertaakaan ole käynyt oikeassa sushi-ravintolassa, vain noissa sushi-baareissa, jossa annokset ovat yleensä aika edullisia, joten tuskin käyttävät aitoa wasabia.

Luulisi, että wasabin (on se sitten aitoa tai ei) tulisuuden vuoksi tottumaton ei erota maussa eroa. Wasabin annostelu on sen tulisuuden vuoksi todella tarkkaa. Joskus paiston noin 200 g tonnikalaa ja tein kulhollisen sushia. Niistä sitten elokuvaa katsellessa virittelin kasaan wasabin kanssa. Miellyttävän wasabimäärän löytäminen oli yllättävän vaikeaa.

Kotona on aina wasabi-tahnaa. Sehän on japanilaista sinappia. Sopii erinomaisesti kinkkusämpylöiden lisukkeeksi ja grillimakkaran päälle. Chilistä poiketen maku iskee ensimmäisenä nenään ja silmiin. Tehdäänkö siis wasabia jostakin muustakin kuin piparjuuresta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat