Seuraa 
Viestejä1441

http://www.hs.fi/mielipide/a1461818599663
Nämä pistävät usein miettimään pohjoista ulottuvuutta?

Sivut

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä25692

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2016/07/saako-kansalle-antaa-val...

HS:n uutiseen:

"Onko päätoimittaja siis ihan oikeasti sitä mieltä, että kerran kansanäänestyksellä päätettyä asiaa ei voi koskaan asettaa uudelleen suomalaisten suoraan arvioitavaksi? Ei edes silloin, kun edellisestä äänestyksestä on 22 vuotta, äänestyksen kohteessa on tapahtunut aivan oleellisia muutoksia ja sen seuraukset ovat olleet ennalta arvaamattomia?"

. . .

"Haluaisin kuitenkin muistuttaa siitä, että ihmisille kansanäänestysten kautta veto-oikeuden antaneet sveitsiläiset ovat rakentaneet maastansa pysyvän menestystarinan. Siksi sen halveksunta maan suurimman sanomalehden pääkirjoituksessa on lievästi sanoen omituista."

Tottakai Suomessakin voitaisiin EU:sta uudelleenäänestää, mitään estettä ei sinänsä ole. En sano, että tällä hetkellä tarvetta olisi, mutta mahdollisuus toki on aina olemassa, koska demokraattisella valtiolla on se mahdollisuus aina olemassa, sanovat EU-friikit mitä tahansa.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10153906080248542?pnref=story

Ei EU-kriitikkoja tule pitää Eurooppakriitikkoina, kuten Pertti Rönkkö sanoo Facebookissa:

"EU-maalla" ei ole mitään tekemistä Euroopan kanssa. Päinvastoin, EU:n poliittinen toiminta tähtää kaiken sen hävittämiseen, mikä on aitoa eurooppalaisuutta. Sitä saatetaan pitää hyvänä, mutta Eurooppa-nimeä sillä ei pitäisi turmella. Eurooppa oli ennen EU:ta ja se on sitä myös sen jälkeen, kun EU on hävinnyt. Eurooppa on kulttuuri- eikä hallintoalue, kirjoittaa filosofi ja toimittaja Alexander Grau saksalaisessa Cicero-lehdessä. Hänen mukaansa on virhe haukkua brittejä "antieurooppalaisiksi" vain siksi, että he eivät halua kuulua EU:hun."

Onko lopulta niin vaikea ymmärtää sitä, että EU-kritiikki ei kohdistu itsessään Euroopan valtioiden yhteistyöhön tai niiden väliseen kaupankäyntiin, vaan Brysselin byrokratiaan ja neuvostotyyliseen keskushallintoon? Me aikoinamme äänestimme EU-jäsenyydestä, emme eurosta, emme maahanmuuttopolitiikan tyrkytyksestä, emme Kreikan velkojen maksamisesta. Oliko niin, että meitä kusetettiin kertomalla vain osa velvoitteista, joita saamme jäsenyydellämme? Nyt media syyttää Brittien brexit-puolta valehtelusta vaaleissa, mutta eikö meillekin valehdeltu?

Itse aikoinani äänestin EU:lle kyllä, mutta en sen puolesta, että tänne virtaisi kymmeniätuhansia tiesmitä lähi-itäläisiä, koska EU niin haluaa, tai ei kykene huolehtimaan edes rajoistaan? En minä äänestänyt sen puolesta, että Kreikan tai saksalaisten pankkien tulee saada miljardeja rahaa, jotka koituvat meidän veloiksimme. Minusta tuntuu, että meitä on kusetettu!

Mitäs jos hylättäisiin tuo poliittinen unioni ja palattaisiin takaisin siihen EEC-systeemiin, jossa harjoitettiin lähinnä taloudellista yhteistyötä vapaakauppa-alueen kautta. EU:sta ei ole poliittiseksi liitoksi, edes Saksan ja Ranskan lähitulevaisuuden poliittinen kehitys ei tule siihen johtamaan. Ranskan seuraava presidentti on joko Sarkozy tai Le Pen, Saksasta kukaan ei tiedä, paitsi että Merkel ei seuraava liittokansleri ole.

EU ei ole yhtenäistymässä, se natisee liitoksissaan. Katsotaan mielenkiinnolla, kun Itävalta joutuu uusimaan presidentinvaalinsa...! Federalisteilla voi olla liittolaiset pian vähissä, koska niin monilla jäsenmailla on omia etuja ajettavanaan.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1435

Tiede.fi:n viisaiden pohdittavaksi: Mihin kohtaan sijoittuu brexit-äänestys ja miten ja miksi OMX Helsinki käyttäytyy sen jälkeen?

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

ekavekara
Seuraa 
Viestejä7919

Hieman tietoa itse eroprosessista.

https://yle.fi/uutiset/3-9677917

Huomattavaa on, että sopimuksen sisällön lisäksi briteillä on edessään kymmenen epävarmuuden vuotta, mikä saattanee torpata paljon investointeja etenkin ulkomaisilta yrityksiltä. Jos britit päätyvät kovaan brexitiin, niin maasta katoaa oitis satoja tuhansia työpaikkoja ja vienti EU:n alueelle vaikeutuu olennaisesti. Edessä ei taida olla yhtään hyvää vaihtoehtoa.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5459

Vienti EU:hun lähinnä hidastuu vähän ja siihen tulee vähän lisäkuluja, sekä mahdolliset tullimaksut. Mut saavat jatkossa noudattaa samoja direktiivejä, vaan ei ole enää sanavaltaa niide muotoilussa. Pääseevät helpommalla, jos omissa tuotesäännöissää noudattaa EU:n linjaa.

Per se

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä11589

Brexitin ideana oli vissiin olla se ensimmäinen dominonappula, mutta jos se feilaa, niin brittien käteen voi jäädä patarouva.
Toivottavasti tämä momentun pysyy, kasvaa, ja muut perässä, kunne EU on enää nolo lukunsa tulevissa yhteiskuntaopin koulukirjoissa.

ekavekara
Seuraa 
Viestejä7919

Reiska kirjoitti:
Vienti EU:hun lähinnä hidastuu vähän ja siihen tulee vähän lisäkuluja, sekä mahdolliset tullimaksut. Mut saavat jatkossa noudattaa samoja direktiivejä, vaan ei ole enää sanavaltaa niide muotoilussa. Pääseevät helpommalla, jos omissa tuotesäännöissää noudattaa EU:n linjaa.

Eivät välttämättä. Esim. valmistajan CE-merkintä ei enää riitä, vaan tuotteelle pitää olla nyt erillinen maahantuoja EU-alueella, joka vastaa tuotteen kelpoisuudesta. Lisäksi koneiden, veneiden ja monien muiden erikseen hyväksyttävien tuotteiden vienti vaikeutuu, kun brittiläisiltä tarkastajilta lähtee EU-kelpoisuus. Tarkastuslaitos pitää siis olla EU:n alueella.

Tuohon päälle sitten tietty vielä mahdolliset tullit hankaloittamaan taloudellista kilpailua.

Reiska
Seuraa 
Viestejä5459

Entinen brexit-pomo perustaa puolueen estämään Britannian EU-eron

"Brexit-neuvottelujen kuluessa Chapman on tullut vakuuttuneeksi, ettei hänen vahvasti ajamansa EU-ero olekaan hyvä ajatus. Hän erosi tehtävästään brexit-ministeriössä kesäkuussa ja on sittemmin käyttänyt laajoja kontaktejaan uuden brexit-vastaisen liikkeen perustamiseen.

– Vuoden ajan tein parhaani saadakseni brexitin toimimaan - ja se ei tule toimimaan. Nousukautta ei tule ja on selvää, että taloutemme kaikki sektorit tulevat kärsimään vuosikymmeniä eteenpäin, hän sanoo Independent-lehden(siirryt toiseen palveluun) mukaan."

Mitäs ne Boris Johnsson ja Nigel Farage meinas tästä hommasta? Aika monella Brexit-ajurilla on tainnu mielipide vaihtua, liekö muilla?

Per se

MooM
Seuraa 
Viestejä8293

Reiska kirjoitti:

Mitäs ne Boris Johnsson ja Nigel Farage meinas tästä hommasta? Aika monella Brexit-ajurilla on tainnu mielipide vaihtua, liekö muilla?

Mulla on tunne, että siinä populistit laski, että eroa ei tule kuitenkaan ja saa siinä kampanjassa vain kerättyä näkyvyyttä ja mainetta seuraaviin vaaleihin. Ja pääsee syttelemään kaikeast edelleen EU:ta ja sanomaan, että olisitte tehneet kuten silloin ehdotin. En usko, että ero oli johtaville brexit-poliitikoille edes todellinen tavoite tai ainakaan sitä ei pidetty todennäköisenä.

Nyt sitten ero tuli ja alkaa paljastua, mitä kaikkea se tarkoittaa käytännössä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat