Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt4.5.2016

Moi, onko kenelläkään tietoa että pystyykö hajua tekemään jotenkin keinotekoisesti? Villi ajatus, voisiko esimerkiksi grillatun pihvin hajun skannata ja sitten tuottaa sitä keinotekoisesti?

Kommentit (6)

ing geolog
Seuraa 
Viestejä6555
Liittynyt28.9.2008

Kyllä, ja esim sipulin hajun saat kun etsit arseenikiisua (FeAsS). ja vasaroit sitä, kaikkia hajuja voi periajatuksessa tuottaa kemiallisesti. Sitähän se luonnolinen hajukin on

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

harppa
Seuraa 
Viestejä78
Liittynyt22.11.2015

Lukiosta muistui mieleen. Karboksyylihappo ja alkoholi kun reagoi, tulee esteriä ja perästä vettä. Keinotekoiset aromit ovat näitä. Voisihan niitä tietty skannata jollain sopivalla sensorilla ja sitten tuottaa. Jos olisi kasetissa muutamia happoja, eri alkoholeja ja katalyyttiä, niin voisi tulostaa monenlaisia hajuja. Joku on tämän varmasti jo patentoinut. Suurin haaste lienee sensorissa.

Uolevi Kattun
Seuraa 
Viestejä88
Liittynyt1.7.2015

Eikös tuollaisia hajugeneraattoreita jo ole kännyköissä vai ovatko vasta kehitteillä? Kun ensin opitaan luomaan hajuja keinotekoisesti, seuraavaksi varmaan aletaan manipuloida. Keinonenä analysoi ensin ympäristöstä hajun ja sen voimakkuuden. Sitten valmistetaan sopivassa määrin vastahajua joka eliminoi alkuperäisen hajun tai muuttaa sen miellyttävämmäksi.

Malevitsh Malevitshista: Olisin itse tehnyt tämän paremmin.

Käyttäjä2203
Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt4.5.2016

Ok, kiitoksia!  Tuosta on paljon hyötyä. Ollaan pitkään jo mietitty asiaa ja puuhasteltu aiheen parissa. Kun pystyisi silleen sähköisesti muuttamaan jotakin perushajua, periaatteessa rajattomasti, niin ei tarvitsisi olla kun yksi säiliö tai jopa ympäröivää ilmaa pystyisi muokkaamaan.?

Mutta tuo keinotekoinen aromihomma on jo tosi hyvä, saan vähän päätä auki tässä pähkäilyssä.

asdf
Seuraa 
Viestejä11659
Liittynyt16.3.2005

Käyttäjä2203 kirjoitti:
...saan vähän päätä auki tässä pähkäilyssä.

Kannattaa käydä terveyskeskuksessa tikkauttamassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat