Seuraa 
Viestejä2

Moi, onko kenelläkään tietoa että pystyykö hajua tekemään jotenkin keinotekoisesti? Villi ajatus, voisiko esimerkiksi grillatun pihvin hajun skannata ja sitten tuottaa sitä keinotekoisesti?

Kommentit (6)

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7137

Kyllä, ja esim sipulin hajun saat kun etsit arseenikiisua (FeAsS). ja vasaroit sitä, kaikkia hajuja voi periajatuksessa tuottaa kemiallisesti. Sitähän se luonnolinen hajukin on

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

harppa
Seuraa 
Viestejä78

Lukiosta muistui mieleen. Karboksyylihappo ja alkoholi kun reagoi, tulee esteriä ja perästä vettä. Keinotekoiset aromit ovat näitä. Voisihan niitä tietty skannata jollain sopivalla sensorilla ja sitten tuottaa. Jos olisi kasetissa muutamia happoja, eri alkoholeja ja katalyyttiä, niin voisi tulostaa monenlaisia hajuja. Joku on tämän varmasti jo patentoinut. Suurin haaste lienee sensorissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Uolevi Kattun
Seuraa 
Viestejä88

Eikös tuollaisia hajugeneraattoreita jo ole kännyköissä vai ovatko vasta kehitteillä? Kun ensin opitaan luomaan hajuja keinotekoisesti, seuraavaksi varmaan aletaan manipuloida. Keinonenä analysoi ensin ympäristöstä hajun ja sen voimakkuuden. Sitten valmistetaan sopivassa määrin vastahajua joka eliminoi alkuperäisen hajun tai muuttaa sen miellyttävämmäksi.

Malevitsh Malevitshista: Olisin itse tehnyt tämän paremmin.

Käyttäjä2203
Seuraa 
Viestejä2

Ok, kiitoksia!  Tuosta on paljon hyötyä. Ollaan pitkään jo mietitty asiaa ja puuhasteltu aiheen parissa. Kun pystyisi silleen sähköisesti muuttamaan jotakin perushajua, periaatteessa rajattomasti, niin ei tarvitsisi olla kun yksi säiliö tai jopa ympäröivää ilmaa pystyisi muokkaamaan.?

Mutta tuo keinotekoinen aromihomma on jo tosi hyvä, saan vähän päätä auki tässä pähkäilyssä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat