Seuraa 
Viestejä1

Nyt kun lämpönnsustukset paukkuvat, niin vaihtoehto hävittäjähankinnoille

Eero Paloheimo ja joukko muita tieteentekijöitä on käynnistänyt kansainvälisen nimenkeruukampanjan, joka leviää . Kampanjassa pyritään nostamaan tietoisuutta ympäristökriisimme syvyydestä ja toisaalta esitetään mahdollinen ratkaisu ongelmaan: Maapallon armeijat ja niiden budjetit. Paloheimo sanoo, että maapallon armeijoiden budjettien yhteenlaskettu summa on 1.500.000.000.000 euroa vuodessa. Tässä olisi Paloheimon mukaan resepti ympäristökriisiin: rahoja pitäisi sijoittaa kaikkiin prosesseihin, mitkä vähentäisivät ihmisten kuormaa maalle: syntyvyys laskuun jne.Eräiden laskujen mukaan 20% vuosittaisesta armeijoiden budjetista riittäisi Saharan aavikon muuttamiseksi metsäksi. Paloheimon on tarkoitus esittää vetoomus YK:lle kampanjasta nimenkeruun jälkeen.

Paloheimo ei pidä realistisena, että armeijoiden budjetteja saataisiin lyhyellä tähtäimellä ympäristöprojekteihin, vaan hänen tavoitteenaan on saada kampanjalleen näkyvyyttä, joka johtaisi keskusteluihin päättäjien välillä. USA, Venäjä tai Kiina eivät ala yksin tinkimään armeijoistaan, vaan kaikkien olisi tehtävä se samanaikaisesti yhteisillä sopimuksilla neuvottelujen jälkeen.

tässä voi tukea kampanjaa: http://unite-the-armies.org/en/votes/new#sign

tässä tietoa kampanjasta:http://www.eeropaloheimo.fi/asiallinen-tiedote-2/ http://www.eeropaloheimo.fi/oljenkors

PAloheimo on toivonut kampanjan leviämistä kansainväliseenkin tietoisuuteen, mutta toistaiseksi allekirjoittajia on lähinä Suomesta

Kommentit (2)

Facepalm
Seuraa 
Viestejä250

Vaikuttaa enemmän ideologiselta meuhkaamiselta kuin toteuttamiskelpoiselta kampanjalta. Monesti näissä äärimmäisyyksiin viedyissä ideoissa on myös se vika että ne pitävät sisällään joukon keskenään ristiriitaisia tavoitteita. Jos päätavoitteeksi otetaan ilmastonmuutoksen torjuminen, niin vähintään yhtä korkealle nostetaan jostain käsittämättömästä syystä tavoite tuottaa ei vähempää kuin 100% energiasta uusiutuvilla. Tästä luisutaan helposti siihen että kampanjan pääpointiksi tuleekin sitten hyvin nopeasti ydinvoiman vastustaminen, joka on poliittisesti kuumempi aihe, ja myös ilmastonmuutosta helpompi myydä suurille massoille. Ja kas kummaa, vihreiden vuosikymmenien taakse jämähtänyt ajatusmaailma onkin keksitty uudestaan.

Linkoloiden ja Paloheimojen sijaan energiapolitiikan ja ilmastonmuutoksen torjunnan pitäisi perustua realismiin, toteuttamiskelpoisiin teknologioihin sekä ennen kaikkea käytössä olevien keinojen mahdollisimman laajaan ja hajautettuun käyttöön. Harmi vaan että joidenkin jäärien poliittisessa ja ideologisessa arvomaailmassa ei ole tilaa samanaikaisesti sekä ydinvoimalle että uusiutuville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat