Seuraa 
Viestejä9817
Liittynyt17.2.2006

Väri ja liikeaistimuksia tutkinut USAlainen psykologi Romi Nijhawa todisti kokeellisesti,että ihmisen kyky nähdä tulevaisuuteen estää häntä tajuamasta nykyhetken todellista olemusta.

Nijhawan totesi,että aivot eivät vain ennakoi liikkeitä vaan käsittelevät värejä,jotta ne ovat sopusoinnussa ennakoitujen liikkeiden kanssa.

Väri koetaan siis ennalta sellaiseksi kuin se oletettavasti hetken kuluttua realisoituu.

Silmä havannoi kokeissa 0,05 sekuntia etuajassa toisin sanoen kestää n.50 millisekuntia,ennen kuin silmän tekemä näköhavainto tajutaan aivoissa.

Ihmisaivot ovat rakentuneet siten,että ne osaavat tulkita tätä aikaeroa,ne pystyvät arvaamaan miltä ympäristö näyttää 50 millisekunnin päästä ja sen ansiosta ihminen pystyy ennakoimaan esim,vilkkaassa kaupunkiliikenteessä tapahtuviin tilanteisiin.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sivut

Kommentit (29)

Faktahan on se, että tulevaisuuteen näkeminen on ihan täyttä scifi-tuubaa. Tätä "tulevaisuuteen näkemistä" kuvais paremminki vaikkapa optinen ekstrapolointi.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9817
Liittynyt17.2.2006

Tätä näköhavainto aistimusta tullaan tulevaisuudessa varmaan hyödyntämään monessa eri teknologiassa,sillä 50 millisekuntia on tietokoneiden maailmassa pitkäaika,jossa kerkeää tapahtua vaikka mitä.

Pupilliin tai silmään kytkettävät sovellukset esim,jo nykyisissä aivosähköllä käytettävissä tietokoneen näytön nuolta ohjaavissa kypärissä on jo arkitodellisuutta.

Vammautuneet saavat varmaan keksinnöistä paljon apua ja se tulee myös lisäämään turvallisuutta tulevaisuuden liikenteessä jos autosta saadaan samalla ohjaus periaatteella toimiva kuin jo nyt USAn lentäjien kypäröistä löytyy maalinnus toiminta pelkällä katseella seuraamalla.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Seuraa 
Viestejä9817
Liittynyt17.2.2006

Myös Suomi saanee USAlta tarvittavan kypäränäyttö ja maalinhaku teknologian Hornetteihinsa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Myös Suomi saanee USAlta tarvittavan kypäränäyttö ja maalinhaku teknologian Hornetteihinsa.

RYSSÄN "Sidewinteriä" vastaavaa ( joskin passiivisella IR:llä ) R-73
myös ohjautuu pilotin kypärään asennetulla katseen seurannalla !

Itseasiassa silmämmehän näkevät menneisyyteen.

Esimerkiksi auto, joka ajaa ohitsemme, ei ole enää samassa kohdassa kun sen heijastamat valonsäteet ehtivät silmiimme. Aivan kuten katsellessamme vaikkapa auringonlaskua, ne illan viimeiset säteet ovat lähteneet Auringosta todellisuudessa jo 8 minuuttia sitten.

Mutta aivot siis osaavat "ennustaa" tapahtumien etenemisen n. 50ms päähän. Entäpä jos aivomme kykenisivät 50ms sijaan arvioimaan tapahtumia muutamien sekuntien luokassa? Tai entä jos ko. kyky puuttuisi kokonaan? Luultavasti koordinaatiokykymme ja motoriset taidot olisivat mielenkiintoisesti pielessä. Pesäpallossa vuoroparit varmaankin vaihtuisivat hiukan useammin.

Itse silmä ei muistaakseni pysty reagoimaan n. 16ms nopeampiin muutoksiin? Tämän vuoksi vaikkapa huippunopeilla 2ms vasteajoilla varustetuilla littunäytöillä brassailu on hieman huvittavaa.

qaz
Silmä voi nähdä tämän hetken, tai siis aivot, silmän kautta.

Silmähän on pelkkä reseptori. Näköhavainto itsessään syntyy pelkästään aivoissa.
Aistimus on välttämättä vanha jo silloin kun se päätyy tajuntaan.
Aivot voivat toki yrittää kompensoida tätä "arvailemalla" asioita etukäteen.

Näköaistimuksella on jokaisen päässä, jopa sokeilla, ainakin kaksi kanavaa. Emme oikeastaan osaa tarkasti sanoa mitä tai miten "näemme".

Eivät silmät näe tulevaisuuteen. Aivot pystyvät reagoimaan tuleviin tilanteisiin, kuten tuulen vaikutukseen ampumisessa ja monessa muusa lajissa.

Tiedän kokemuksesta tuon maagisen 50 millisekunnin hermostollisen toiminnon. Minä ejakuloin siina ajassa, mikäli vaimoni väitteisiin on uskominen

ei todellakaan tulevaisuuden ennustamista vaan nykyhetkeen ennustamista.
ajattele että olet koko elämäsi nähnyt historiaa 50ms vaikka olet luullut sitä nykyhetkeksi! Luulen että deja-vu ilmiö liittyy läheisesti tähän ilmiöön.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat