Energiatodistusta ei vaadita kun rakennuksessa on lämmitettyä pinta-alaa korkeintaan 50 m2. Jos oikein olen ymmärtänyt, niin mukaan lasketaan jopa ulkoseinien viemä ala 250 mm:n seinäpaksuuteen saakka. Mutta voiko rajoitusta kiertää niin, että rakentaa haluamansa tilat erillisiin rakennuksiin? Ymmärtääkseni jos näin todella on, niin sitten voisi vapaasti valita rakennuksiinsa vaikkapa pelkän sähkölämmityksen tai sähkölämmön ja ilmalämpöpumppujen yhdistelmän.

Kommentit (5)

Diam
Seuraa 
Viestejä3091

1.7. taas muuttuu.

Lämmitetyllä nettoalalla tarkoitetaan lämmitettyjen kerrostasoalojen summaa kerrostasoja ympäröivien ulkoseinien sisäpintojen mukaan laskettuna. Energiatodistuksen mukaiseen nettoalaan sisällytetään kerrosalasta poiketen myös kerroksittain kaikki vähäiset aukot, kuten porrasaukon alat ja teknisten kuilujen pinta-alat. Nettoalasta vähennetään merkittävät aukot, kuten kaksikerrosten tilojen yläosat. Nettoala sisältää rakennuksen kaikki lämpimät ja puolilämpimät tilat, joissa on lämmityslaite. Nettoalaan sisältyvät kiinteistön tekniset tilat.

Autotalleja ei oteta huomioon energiatodistuslaskennassa, eivätkä ne näin sisälly lämmitettyyn nettoalaan.

Vaihtoehtoisesti lämmitetty nettoala voidaan laskea rakennuksen kokonaisalasta vähentämällä ulkoseinien pinta-ala kerroksittain.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Edelleenkin tuossa puhutaan rakennuksesta ja sen kerrosaloista. Mutta jos rakentaakin useamman rakennuksen, niin ymmärtääkseni näitä käsitellään energiatodistuslaissa erillisinä objekteina, vaikka muodostaivatkin yhden kiinteistön ja "asunnon". Tai siis tälle kaipaisin varmistusta. Sekoitin näköjään nettoalan ja kerrosalan ulkoseinän huomioimisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Seuraa 
Viestejä3091

Nyt rakennat navetan, niin et tarvii yhtään mitään, voit päästä jopa saamapuolelle.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat