Seuraa 
Viestejä13176

Kävin Valkeakosken matkahuollon vessassa paskalla, oli lamppu palanut tai poistettu ilkivallan takia niin olin kännykän ledivalon varassa paskalla. Toinen vessa oli poistettu ilkivallan takia käytöstä. sitten kävin R-kioskilla hakeen take way kahvin, hinta oli 1.70 hyllyn kulmassa, mutta jouduin maksamaan 1.80 euroa. Maitoa tai muuta vastaavaa kökkkelöä, ei ollut tarjolla. En tiedä olisko ollut jos olisi katsonut tarkemmin.

No sitten menin työhaastatteluun. Yrittäjä kysyi paljon tarvin palkkaa, sanoin että tessin mukaan, mutta yrittäjä sanoi että on vähän venyvä haitari, niin siihen sitten sanoin että laita yläpäästä se palkkaa. Niin ei sanonut enää mitään. sitten vaihtoi aihetta. siivoustyöstä kysymys niin 14 eurossa tuntipalkka yläpäässä tessissä + lisät. Kyllä suomessa siivoojia saa töihin jos palkkaa haluaa maksaa, ainahan se on tessin alusta, eli noin 10 euroa nykyään vähän rapiat päälle. Työvoimapula on monesti keksittyä höpöä. Oikea ja tervejärkinen yrittäjä löytää aina työntekijöitä. Jos on vara maksaa. Harvoin työhaastattelussa kysytään että paljon tarvin palkka. Vaikutti rehdiltä yrittäjältä. Toivottavasti ottaa yhteyttä niin päästään neuvotteleen. Taysissa oli kerran siivoamassa, niin reiska sano, että jos pyydät palkankorotusta niin ei tarvi pyytää kun tessin palkka 2 kertaan. niin yrittäjän tai kunnan ei tarvi maksaa yhtään enempää kun 2 kertanen palkka.

Sivut

Kommentit (41)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596

Tilannehan on siivousalalla Suomessa ( monella muullakin alalla, esim. rakentaminen) se, että maahanmuuttajat tekevät tuollaiset työt melkein nälkäpalkalla. Sitten tekaistaan kirjanpitoon kuitteja, että on maksettu alan ehtojen mukaista palkkaa.

Eli työhaastattelu tais olla yhtä antoisaa, kuin mitä vessassa käynti.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Näihän se vähän on. Kärjistettynä alipalkattu mamu vois käydä siivoomassa työttömän ja asumistukee nauttivan pariskunnan kämppää. Jos ei nyt ihan, niin ainakin duunari pariskunnan jotka ovat sattuneet saamaan töitä 'suomalaisen palkalla'.

Onko se sit hyvä vai huono asia, ja miksi niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

käyn tätä laitoshuoltajan ammattitutkintoa ja sielä oli Afganistanilainen nainen, en tiedä osasiko laskea edes prosenttilaskuja, kun piti tehdä pesuaine seosta painehuuhtelukonetta varten, eli nojatuoleja puhistettiin.

Voi olla että ne prosenttilaskut jon erilaisilla käppyröillä noissa muslimaissa, matematiikka ole sielä päin keksittykin. Ei vain ymmärtänyt näitä "länsimaalaisia" merkkejä.

Helppohan näitä on huijata jos haluaa.  

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Yrittäjä siis halusi maksaa palkkaa paremmin, koska työ on asiakaspalvelutyötä ja ilmeisesti keksinyt liikeidean korjata näiden Sol ja ISS ja vastaavien jälkiä.  siivousalalla, muuten toimi kiinteistöhoitoalalla. 

muut työntekijät oli näitä 50-70 vee papparaisia, eihän ne halvalla töitä tee kun jokaisella jo diabetes ja muija kotona elätettävänä. Lapsetkin saattaa käydä syömässä kotona joka päivä.  vaikka on 30-40-vuotiaita. :)

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11617

tiäremiäs kirjoitti:
Kyllä suomessa siivoojia saa töihin jos palkkaa haluaa maksaa, ainahan se on tessin alusta, eli noin 10 euroa nykyään vähän rapiat päälle. Työvoimapula on monesti keksittyä höpöä. Oikea ja tervejärkinen yrittäjä löytää aina työntekijöitä. Jos on vara maksaa.

Siihenpä se kiteytyykin. Jos työntekijän bruttopalkka on rapiat kympin tunti, niin yrittäjä maksaa siitä silloin luokkaa 15 euroa jokaisesta työntekijän työtunnista. Sen lisäksi myös tekemättömistä, kuten vaikkapa sairaslomat, perhevapaat ja muu sellainen. Jos lasketaan tekemättömiksi tunneiksi 1/10 sovitusta työajasta, niin kustannus hipoo 17:ää euroa joka tunnilta. 

Siivoojan matkakustannuksiin, työvälineisiin, tarvikkeisiin, aineisiin, koulutuksiin ja sertifikaatteihin yms välttämättömyyksiin voidaan allokoida vielä ainakin euro joka työtuntia kohden lisää. Siis Aina kun työntekijä tekee kympin palkallaan tunnin hommia, yrittäjän lompakosta katoaa vähintään 18 euroa.

Mikäli yrittäjä yrittää tienata eikä tuhlata omaa elantoaan työllistämällä siivoojia, niin hän pyrkii tietysti saamaan jotain katetta. Katteella on maksettava yrityksen hallintokulut, yrittäjän oma palkka, verot, yms. Jos palkattu työntekijä tekee 160 h/kk töitä niin esimerkiksi kahden euron katteella tämä tuottaa 320 euroa käytettäväksi em. asioihin. Tällöin yrittäjä voi myydä siivouspalvelua 20 euron tuntihintaan (alv%0). Se on mahdollista jos siivoojia on töissä vähintään 15-20 kokoaikaista, jolloin yhteisellä katteella nipin napin elää yksi hallintotyöntekijä kaikkien menojen jälkeen. Jos firma on pienempi niin on selvää että laskutushintaan pitää laittaa kymmenyksiä useampiakin päälle.

Jos myy yksityisille, niin laskutushinnassa on huomioitava vielä ALV 24%, eli myyntihinta on minimissään sitten noin 25 euron tuntumassa isommallakin työntekijäporukalla. Muutamalla hengellä helposti yli kolmen kympin varsinkin jos täyttä tehokasta laskutettavaa työaikaa on hankala koostaa pienistä hajallaan olevista hommista. Koska suomalaiset ovat pihejä, persaukisia ja sosialidemokratian nujertamia, on hemmetin vaikea myydä yksityisille siivouspalvelua edes halvimpaan mahdolliseen yli kolmen kympin hintaan. Yrityksille sentään on vähän helpompi perustella miksi palvelu maksaa mitä maksaa ja miksei heidän kannata itse siivota. Silti usein on niin, että tämän yhtälön mukaan mikroyrityksessä omistajan todellakin kannattaa siivota itse toimisto ja verstas mielummin itse kuin palkata ammattilainen tai ostopalveluntuottaja. Siis yrittäjä itse voi 60-tuntisen viikkonsa päälle vielä siivota 5-10 tuntia paskapönttöjen ympäriltä roiskeita sen sijaan että lataisi akkuja, innovoisi parempia tuotteita tai hioisi myyntistrategiaa timanttiseksi jotta töitä ja tuloja piisaisi kaikille enemmän.

Tämä on se syy, miksi Suomi on sekä perseestä, että kauheassa talouskatastrofissa. Tämän vuoksi luottoluokitus laskee nyt kuin lehmän häntä, vuonna 2018 olemme IMF:n ja Euroopan rahaorganisaatioiden holhottavana ja tämän hallituskauden alun vaisuja leikkauksia ja mukavuudenhaluista kiky-sopimusta muistellaan kaiholla kultaisina vaurauden ja hyvinvoinnin aikoina, kreikkalaisten pilkatessa meitä järjettömästä talouden ryssimisestä. Kaikki kiteytyy tähän; yrittäjällä ei ole varaa maksaa työntekijälle palkkaa, erityisesti mikäli puhutaan matalamman tuottavuuden töistä, kuten lattian lakaiseminen. Suomi kusee tällä lailla kummankin osapuolen muroihin. Työt joko jätetään tekemättä tai ne tekee ihan väärä henkilö, jolla olisi hyödyllisempääkin hommaa. Seurauksena sitä porukkaa jolle nimenomainen työ olisi juurikin mielekästä ja soveliasta, elätetään passivoitumaan pakottavien säännösten rajoittamana lähiöiden sohvillaan.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11617

ovolo kirjoitti:
Tilannehan on siivousalalla Suomessa ( monella muullakin alalla, esim. rakentaminen) se, että maahanmuuttajat tekevät tuollaiset työt melkein nälkäpalkalla. Sitten tekaistaan kirjanpitoon kuitteja, että on maksettu alan ehtojen mukaista palkkaa.

Tämä on valitettava ja looginen seuraus siitä, että reilu ja laillinen palkkaaminen on monilla aloilla tehty täysin mahdottomaksi. Syy siihen, miksi nimenomaan maahanmuuttajat ovat tuollaisissa järjestelyissä työntekijöinä, puolestaan on yhtä ilmeinen. Tai oikeastaan syitä on kaksi. Missään muussa maassa ihmistä ei nujerreta ja turruteta yhtä passiiviseksi hohouksenalaiseksi muurahaiseksi kuin Suomessa. Ihmisluonto on pohjimmiltaan ahkera, työteliäs ja vastuunottoon pyrkivä ainakin mitä tulee oman elannon ja elämänhallinnan saavuttaiseen. Toinen syy, joka on edellisen taustalla, on sitten se, että suomalainen näennäishyvinvointi on tosiasiassa veromylly jossa sama raha pyörii valtavana julkisen budjetin pyörteenä ja josta sinkoilee vain murusia eri puolille ihmisille. Systeemi luo illuusion vauraudesta, koska esim. bruttopalkka tai sosiaalietuus on absoluuttiselta arvoltaan korkea. Sitä tasapainottaa se, että kaikissa kulutuskohteissa myös ostohinnat ovat hyvin korkeita johtuen siitä että niistä hinnoista suurin osa on veroja ja veroluonteisia kuluja jotka päätyvät takaisin siihen samaan veromyllyn pohjattomaan syöveriin. 

Vauraissa sivistysmaissa yleensä on niinpäin, että talouden pääasiallinen rahakierto on yksityistä ja markkinaehtoista, ja siitä verotukseen sinkoilee sitten niitä murusia. 

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Heh. Kun näin otsikon, tiesin jo ketä loi tämän aiheen...
No joo ihan samantekevää minulle, millaista palkkaa työstään saa itseni mukaanlukien. Yksinkertaisesti vastuullisen vakituisen työn tekeminen esimerkiksi ilman kuulumista palkkalistaan on kiellettyä, ellei se tapahdu poliitikkojen ja viranomaisten toimesta omassa karsinassa. Itsensä orjuutukden pitäisi olla myös mahdollista, mikäli yksilö sitä haluaa.

Ilmeisesti samaa ongelmaa on esim. USA:ssa laittomien latinoiden kanssa. En oikein sulata ammattiliittoja tai ylipäätään mitään liittoja, jotka ihmiset nujertavat pakko-otteen alle.

Taidan olla pohjimmiltani anarkisti.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11617

idiotus kirjoitti:
En oikein sulata ammattiliittoja tai ylipäätään mitään liittoja, jotka ihmiset nujertavat pakko-otteen alle.

Taidan olla pohjimmiltani anarkisti.

Tämä.

Ammattiliitot ovat erinomainen juttu positiivisena oikeuksien esitaistelijana. Eli liittoutumalla yhteen työntekijät voivat muodostaa riittävän painoarvon neuvotteluissa pärjätäkseen. Näin voidaan saavuttaa kaikilel hyvä ja tasapuolinen työehtosopimus tai mitä ikinä sopimuksia tahansa.

Sen sijaan tosiaankin se pakottava puoli on ihmisoikeuksien ja perustuslain vastainen. Yleissitovilla TES:eillä ja tietyn nimetyn liiton yleispätevän hegemonian kautta riistetään ihmiseltä oikeus sopia itse omista asioistaan itsensä kannalta suotuisimmalla tavalla. Se tarkoittaa myös liittojen monopoliasemaa. Yksilön valta ja oikeudet on riistetty häneltä itseltään ja annettu vastikkeetta kasvottomalle korporaatiolle, jossa se käyttää tätä valtaa epämääräistenkin ja kyseenalaisten motiivien ajamana ja kaikenlaisen poliittisen pelin panoksena, ilman että asia välttämättä mitenkään liittyy työntekijän oikeuksiin ja etuihin tai edes edistää niitä. Irvokkaimmillaan joillain aloilla ammattiliittoon kuuluminen on työpaikallakin de facto velvollisuus, eli jopa ihmisten yhdistymis- ja poliittista vapautta rajoitetaan törkeällä tavalla.

Ammattiliitoilla oli kultainen aikakautensa joskus 200-100 vuotta sitten. Sen jälkeen niistä on tullut oligopolistinen diktatuuri, valtio valtion sisällä, joka nykymaailmassa ei enää aja ihmisen etua vaan oman asemansa pönkittämistä ja sisäisen poliittisen koneistonsa hyvävelisysteemiä. Viime vuosina on tullut ilmeiseksi sekin, että kun kyseessä on nimenomaan työntekijäliitto, niin työntekijöiden alati harventuessa ja muuttuessa yhteiskunnan eliitiksi, samalla ay-liikkeistä on tullut myös vähemmistöä edustavia elitistisiä diktatuureja. AY-liike on kuin puolue, jolle on ennalta annettu ikuinen valta ja saneluoikeus sekä jäsenten pakkorekrytoimisvelvoite. Siis valtio valtissa, nykyään vähemmistöeliitin omavaltainen monsteri. Tälle kuvaavaa on se, että ammattiliitto on poikkeuksetta sekä ensimmäisenä että viimeisenä vastustamassa jopa lakia rikkoen kaikkea, mikä edesauttaisi työttömien työllistymistä, yrittäjyyttä tai rakenneuudistuksia. Sen sijaan menneestä kiinnipitäminen ja muutosvastarinta on leimallinen asenneilmapiiri. Ammattiyhdistysporukka mieluummin tuhoaa kokonaisia teollisuudenaloja Suomesta kuin hyväksyy maailman muutoksen ja niihin reagoimisen, koska se kuvittelee että työttömyys ei sen jäsenille koskaan ole minkäänlainen ongelma, kun on ansiosidonnaiset, YT:t, TES-palkkatasot lisineen ja takaisinottovelvollisuudet neuvoteltu. Ja kun sillä on absoluuttinen valta, eli diktatuuriasema annetuilla sovellusaloilla, niin mikäpä ettei. Ay-kultapossut pyramidin huipulla ehtivät mainiosti nauttia leveästä herranelämästä ennenkuin romahdus tapahtuu ja vielä kerätä muikeat eläketulot sekä mahdollisesti kasan antoisia hallituspaikkoja tulevaisuuden turvakseen.

On harmi, että tavan duunari on liian tyhmä ja aivopesty nähdäkseen missä ne herrat majailevat jotka häntä todella silmään kusevat. Hyviä ihmisiä viedään litran mitalla ihan turhan takia.

L
Seuraa 
Viestejä7979

ovolo

Kirjoitit:

“Tilannehan on siivousalalla Suomessa ( monella muullakin alalla, esim. rakentaminen) se, että maahanmuuttajat tekevät tuollaiset työt melkein nälkäpalkalla. Sitten tekaistaan kirjanpitoon kuitteja, että on maksettu alan ehtojen mukaista palkkaa.”

Varmastikin lähes kaikki siivoojat Suomessa työskentelevät nykyään suurissa alan yrityksissä. 

Sinä väität, että niissä ei oikeasti makseta Työehtojen Yleissitovuuden määräämää pallkaa ja kuittejakin väärennellään. Syytos on todella raju. Sinulla lienee vahvaa näyttöäkin sitten taatusti.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

tiäremiäs kirjoitti:
Yrittäjä juuri sanoi että palkan takia töitä tehdään, ei töitä kannata tehdä jos ei pärjää työtä tekemällä.

Täysin samaa mieltä. Töitä ei kannata myöskään tehdä, jos (melkein) saman rahan saa tekemättä mitään.

Vapaaehtoistyö asia erikseen, jos todella nauttii siitä ja uskoo asiaan jonka puolesta tekee. Mutta ei vain siksi, että muka pitäisi, kun ei oikeasti pidä.

Maassa maan tavalla, ja tavat muuttuu ajan myötä. Mut ilmaistyötä ei pidä tehdä kun joku lisko siitä työpanoksesta rahat käärii kuitenkin.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596

L kirjoitti:
ovolo

Kirjoitit:

“Tilannehan on siivousalalla Suomessa ( monella muullakin alalla, esim. rakentaminen) se, että maahanmuuttajat tekevät tuollaiset työt melkein nälkäpalkalla. Sitten tekaistaan kirjanpitoon kuitteja, että on maksettu alan ehtojen mukaista palkkaa.”

Varmastikin lähes kaikki siivoojat Suomessa työskentelevät nykyään suurissa alan yrityksissä. 

Sinä väität, että niissä ei oikeasti makseta Työehtojen Yleissitovuuden määräämää pallkaa ja kuittejakin väärennellään. Syytos on todella raju. Sinulla lienee vahvaa näyttöäkin sitten taatusti.

Kirjoitin vähän provosoiden ja yleistäen. Mutta jos mediaa seuraa, niin kyllä noita kuvaamiani asioita putkahtelee melko säännöllisesti julkisuuteen etenkin rakennusfirmoissa. Ja sielläkin on myös omat siivoojansa. Ja Olkiluoto kolmosta tehdään kuin Iisakin kirkkoa. Sielläkin suuri osa työläisistä on ulkolaista halpatyövoimaa. Sitten pyöritellään käsiä ja ihmetellään suomalaisten suurta työttömyysprosenttia..

L
Seuraa 
Viestejä7979

ovolo

Kirjoitit:

“Kirjoitin vähän provosoiden ja yleistäen.”

Miksi?

Ja:

“Mutta jos mediaa seuraa, niin kyllä noita kuvaamiani asioita putkahtelee melko säännöllisesti julkisuuteen etenkin rakennusfirmoissa. Ja sielläkin on myös omat siivoojansa.”

Totta kai putkahtelee, etenkin kun rötöstelevä kapitalisti muutenkin on ikuinen lehdistön suosikki. Varmastikin kuitenkin puhutaan melko pienestä ilmiöstä, kun ajatellaan siivoojia yleensä. Onkos muuten rakennushommissa edelleen rakennusliiton siivoojat kuten paperitehtaissa aikoinaan oli (käsittääkseni ei enää) paperiliiton siivoojan paperimiehen palkkoineen?

Ja:

“Ja Olkiluoto kolmosta tehdään kuin Iisakin kirkkoa. Sielläkin suuri osa työläisistä on ulkolaista halpatyövoimaa.”

Olisin hämmästynyt, jos muutenkin suurennuslasin alla olevan OL3 projektin alihankkijat kiertäisivät työehtosopimuksia ja lainsäädäntöä.

Tästä sitten sinulla kuitenkin lienee näyttöä, kun oikein täsmällisen tapauksen mainitsit. Hämmästytä minut.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6596

L kirjoitti:
ovolo

Kirjoitit:

“Kirjoitin vähän provosoiden ja yleistäen.”

Miksi?

Ja:

“Mutta jos mediaa seuraa, niin kyllä noita kuvaamiani asioita putkahtelee melko säännöllisesti julkisuuteen etenkin rakennusfirmoissa. Ja sielläkin on myös omat siivoojansa.”

Totta kai putkahtelee, etenkin kun rötöstelevä kapitalisti muutenkin on ikuinen lehdistön suosikki. Varmastikin kuitenkin puhutaan melko pienestä ilmiöstä, kun ajatellaan siivoojia yleensä. Onkos muuten rakennushommissa edelleen rakennusliiton siivoojat kuten paperitehtaissa aikoinaan oli (käsittääkseni ei enää) paperiliiton siivoojan paperimiehen palkkoineen?

Ja:

“Ja Olkiluoto kolmosta tehdään kuin Iisakin kirkkoa. Sielläkin suuri osa työläisistä on ulkolaista halpatyövoimaa.”

Olisin hämmästynyt, jos muutenkin suurennuslasin alla olevan OL3 projektin alihankkijat kiertäisivät työehtosopimuksia ja lainsäädäntöä.

Tästä sitten sinulla kuitenkin lienee näyttöä, kun oikein täsmällisen tapauksen mainitsit. Hämmästytä minut.

Sinulla on omista lähtökohdistasi kumpuavat  jyrkät mielipiteesi tästäkin asiasta ilman senkummempia näyttöjä. Kai minullakin saa olla omani.

Nykyajan kapitalismi on rajatonta ahneutta ja voittojen maksimointia ilman yhteiskunnallisia velvoitteita ja ilman isänmaallisuutta. Työtätekevälle portaalle tarjotaan vain rippeitä. Jos rippeet ei kelpaa, siirretään tehtaat Kaukoitään, jossa lapsityövoimaa saa ruokapalkalla. Et varmaankaan myöskään ole tietoinen äskettäisestä Nordea-paljastuksesta koskien veroparatiiseja..

Katson, ettei keskustelu kanssasi ainakaan tästä aiheesta ole hedelmällistä, joten lopetan omalta kohdaltani tähän.  

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat