Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

yökerhojen aukioloja ilmeisesti yritetään rajottaa, ongelma ei varmasti ola alkoholi. Vaan Yökerhojen meluisuus, Jos nipistetään 4 tuntia aukiolo ajasta. Tulevaisuudessä säästetään terveydehuollon kustannuksissa. Koska tulevaisuudessa kuulon voi korjata, leikkauksella ja uusilla soluilla. Niin terveydenhuolto kuormittuu koska suomessa on jo nyt miljoona ihmistä jolla on kuulovaurio.

En keksi muuta syytä miksi pitäisi rajottaa yökerhojen aukioloja. Alkoholi tuskin on tässä päälimmäinen syy, koska aikojen supistaminen lisää hotkaisujuomista, eli pienessä ajassa juodaan enempi alkoholia. Itse kannatan että baareille ja yökerhoille laitettaisiin mahdollisuus olla kello 6 asti auki aamuun.

Tosin pitäisi huomioon, ottaa tiettyjä säädöksiä.

Sivut

Kommentit (21)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005

Byrokraattien keksintöä taas. Jos eivät välillä muuta jotain, niin kohta huomataan, että valtiolla/kunnalla on töissä hirmuinen määrä työntekijöitä, jotka eivät tee mitään.

Parempi tehdä siis älyttömyyksiä, niin tulee edes jotain tehdyksi ja suojatyöpaikka säilyy.

vorrester
Seuraa 
Viestejä615
Liittynyt22.7.2005

Kyllä syy löytyy kansan kyykytyksestä suhteessa alkoholiveron tuottoon. Se on tarkkaan laskettu, missä vaiheessa pitää pilkun tulla. Oikea aika on silloin kun porukka ottaa viimeisiä paukkujaan. Verotuotto on maksimaalinen ja kuitenkin kansa saadaan uskomaan että valtio johtaa heitä ja määrää pilkun paikan.

Nyt ryökäles kansa onkin alkanut poistua ravintolasta ennen pilkkua. Ja kukaan ei enää kunnioita valtion holhousta. Siksipä pitää pilkun paikkaa siirtää aikaisemmaksi että kansa tietää että valtio valvoo. Eli pilkku tulee just ennen kuin se viimeisin pitäs hakee.

Ja sit tietysti kun kansa tietää että valtio valvoo. Niin vikaks paukuks otetaan tupla tai tripla. Ja alkoholi vero tuotto pysyy korkeella.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Jos oikeesti haluttaisiin parantaa maailmaa, mutta tällä kyllä sitä säädöstä ei tapahdu.

Kuin ajattelee noita tyhmiä säädöksiä, millä yritetään jotenkin rajoitta alkoholin juomista.

Minä ainakin tuun kipeeksi tälläisistä säädöksitä ja rupeen nauttiin ahdistukseen viinaa. Tämäkin siis jo todistaa, että ei päästä siihen tavoitteeseen mihin ihmiset meinaavat pyrkiä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Siis alkoholi oli syynnä tähän.

Ravintoloiden jatkoaikalupiin suunnitellaan rajoituksia
Julkaistu 15.04.2006, klo 20.44 (päivitetty 15.04.2006, klo 21.25)

Ravintoloiden myöhäisiä aukioloaikoja aiotaan rajoittaa. Ylen tv-uutisten mukaan sosiaali- ja terveysministeriö haluaa ottaa koko maassa tiukemman linjan jatkoaikalupien suhteen.
Suunnitelmien taustalla on korkeimman hallinto-oikeuden päätös. Siinä siunattiin Itä-Suomen linja, jonka mukaan esimerkiksi karaoke ei riittänyt perusteeksi jatkoaikaluvalle.

Lääninhallitus on vaatinut ravintoloilta korkeatasoisempaa ohjelmaa. Muualla maassa laissa mainitun ohjelman perään ei ole juuri kyselty ja jatkoajan on saanut lähes ilmoitusasiana.

- Tämä Itä-Suomen linja on sellainen, joka vähentää jonkin verran jatkoaikaravintoloiden määrää. Se ei poista niitä, mutta selkeästi kaikilla paikkakunnilla jatkoaikaravintoloiden määrä vähenee, arvioi sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen.

Ravintola-alalla pelätään, että muutos ajaisi etenkin pienet yritykset talousvaikeuksiin.

- Maaseudun ravintolat ovat ongelmissa ja nimenomaan pienet yritykset. Isommilla yrityksillä on varaa investoida saadakseen jatkoaikaluvat, mutta onko se valtion yrittäjyyspolitiikan mukaista, että pienet yritykset ovat vaikeuksissa, kysyy Suomen hotelli- ja ravintolaliiton toimitusjohtaja Timo Lappi.

Lapin mukaan uudistus merkitsisi sitä, että ravintoloiden alkoholinmyynnin pitkään jatkunut väheneminen jatkuisi edelleen ja juominen siirtyisi yhä enemmän koteihin ja kaduille.

Ministeriössä uskotaan kuitenkin, ettei jatkoaikalupien tiukentaminen juurikaan muuttaisi alkoholikulttuuria.

Noin neljänneksellä ravintoloista on jatkoaikalupa, jolla valomerkkiä voi siirtää puoli kolmeen tai puoli neljään. Normaalisti ravintolat saavat olla auki puoli kahteen saakka.

YLE24

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1397
Liittynyt26.3.2006

Illalla ennen valomerkkiä on kova kiire saada lisää juotavaa, eikä sitten aina ehdikään. Harvoin kuitenkaan enää aamulla harmittaa, ettei saanut ehtoolla ryypätyksi enempää.

Mistä tämä paradoksi johtuu?

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Eräs neljään saakka auki olevaa rockklubia pyörittävä tuttavani sanoi, etttä hänestä kolmelta sulkeminen olisi hyvä idea. Viimeisen tunnin myynti ei ole kovin kaksinen, eikä tuota kylliksi suhteessa työvoimamenoihin. Tällöin vain kaikki yökerhot pitäisi sulkea kello kolme, koska muita pimempään aukiolo on imago-, siis kilpailukysymys.

Yleensäkin kannatan kapakoiden aukiolon leikkausta tunnilla kautta linjan. Ihmiset lähtisivät aikaisemmin ulos. Viikollakin voisi käydä oluella ja toivoa näkevänsä jonkun tutun ennen kuin pitää lähteä nukkumaan aikaisen aamuherätyksen takia. Ainakin viikolla kolme voisi olla yökerhoilla ehdoton maksimi. Viikonloppuna poikkeuspaikoille neljään. Normaalit alle 80 asiakaspaikan pikkubaarit viikolla yhdeltä kiinni.

Olen varmaan holhoava byrokraatti, mutta kannatan alkoholin myynnin rajoituksia ja uudelleenprofilointeja. Esim:

- Sunnuntaina ei alkoholimyyntiä missään ennen puoltapäivää. Ei muinakaan pyhinä, ei edes anniskelutiloissa. Ehkä poikkeus ruokaravintoloissa.
- Pitkinä pyhinä viimeisenä pyhänä ei lainkaan alkoholimyyntiä ulos. Vain anniskelutiloissa. Tämä kontorolloimattoman putken katkaisemiseksi.
- Viinavero ylös.
- Viinivero alas, kulutus kevyempiin. Olutveroon ei kannata koskea, koska siitä on tullut joka tapauksessa aletuote.
- Viinin myynnin "vapauttaminen" harkintaan 20 vuoden kuluttua.
- Mahdollisesti kiellettävä alkoholin tarjoilu ja ulosmyynti samoissa tiloissa. Ennen kaikkea koskee huoltoasemien kahviloita. Yleensäkin autoilu ja kaljanmyynti on aika kyseenalainen yhdistelmä.
- Valtion on ohjattava lisää alkoholin verotuloja a-klinikoille ja kuntoutuslaitoksille.
- Työpaikkojen hoitoonohjausta on tehostettava.

Huomautan, että käytän alkoholia, poltan ja käyn baareissa. Olen joutunut läheltä katsomaan (läheisiä ihmisiä) nykyisen alkoholipolitiikan vaikutusta. Lisäksi tunnen alkoholistien huollossa työskenteleviä ja katsellut läheltä mitä niillä laitoksilla tapahtuu. Esim. pääsiäisen pitkinä pyhinä alkoholia kyllä saa, mutta apua putken katkaisemiseen on tosi vaikea saada.

Turha puhua holhouksesta, kun nykyinen politiikka on kansanterveys- (siis verorahojen käyttö-) vaikutuksiltaan katastrofaalinen. Ei tämä ole mitään juomatapojen eurooppalaistumista, vaan lähinnä venäläistymistä.

Ravintoloissa kautta linjan, voitaisiin palata 1970-luvun aikioloaikoihin. Eli 01.30 valomerkki. Poikkeustapauksissa, kuten uudenvuoden aattona, vois pitää tuntia pidempään. Nykyinen systeemi ei palvele ketään. Ihmiset voisivat opetella tulemaan kapakkaan aikaisemmin ja lähtemään ajoissa kotiin. Aamulla ihmiset olisivat virkeämpiä ja kapakkaan voisi lähteä aamusta päivin uudestaan, ken sellaista halajaa. Ravintolathan joka tapauksessa ovat päivisin ja iltapäivisin auki. Työvoimakustannukset pienentyisivät yrittäjillä, kun kalliita aamutunteja ei tarvitsisi maksaa. Kansanterveydessä tämä myös näkyisi väkisinkin.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Ehdokas viikon mietelauseeksi: "Ravintolassa ei kehtaa edes tapella, kotona helppo tapella. Ravintolassa aina tuleee joku väliin jos tappelee."

Bomt Kneder
Yleensäkin kannatan kapakoiden aukiolon leikkausta tunnilla kautta linjan. Ihmiset lähtisivät aikaisemmin ulos. Viikollakin voisi käydä oluella ja toivoa näkevänsä jonkun tutun ennen kuin pitää lähteä nukkumaan aikaisen aamuherätyksen takia.

Miksi? Eikö sen tunnin voi ottaa myös aamusta? Se on aivan sama työskenteleekö kahdeksasta neljään ja vaiko yhdeksästä viiteen. Tämä näitä omituisia pinttyneitä ajatusmalleja joille ei mitään järkiperäistä selitystä.

Ennen kaikkea koskee huoltoasemien kahviloita. Yleensäkin autoilu ja kaljanmyynti on aika kyseenalainen yhdistelmä.

Suuri osa ihmisistä käy kaupassakin autolla, varsinkin nykyisin kun vähittäiskauppa keskittyy yhä enemmissä määrin automarketteihin. Pitäisikö siis kaljan myynti kieltää kokonaan, vai kiinnittää huomio suurempaan ongelmaan eli autoiluun? Itse näen kyseenalaisena yhdistelmänä lähinnä autoilun ja alkoholin juomisen. Sitä ei paremmaksi tai pahemmaksi muuta se millä/miten/mistä alkoholin hankkii.

Tämä on sitä ajattelua jonka byrokraatit parhaiten osaavat: keskitytään epäoleellisuuksiin, ollaan tekevinään jotakin, ja lopulta alkuperäinen ongelma hukkuu korjaamattomana sinne jonnekin.

- Pitkinä pyhinä viimeisenä pyhänä ei lainkaan alkoholimyyntiä ulos. Vain anniskelutiloissa. Tämä kontorolloimattoman putken katkaisemiseksi.

Jatkaa samaa linjaa edellisen kanssa. Putkea tämä tuskin riittää katkaisemaan. Ennemminkin on omiaan lisäämään eriarvoisuutta ja tietyn väestön osan taloudellista ahdinkoa. Johtaen jälkimmäisten kohdalla "verottoman" ja mahdollisesti paljonkin haitallisemman alkoholin kulutuksen kasvuun. Sama ongelma kuin mikä kautta linjan tapahtuvilla alkoholiveron korotuksilla olisi.

- Viinavero ylös.
- Viinivero alas, kulutus kevyempiin. Olutveroon ei kannata koskea, koska siitä on tullut joka tapauksessa aletuote.

Ajatuksena hyvä. Kunhan ei verotuksessa viinejä suosita oluen kustannuksella. Makuasia. Ja onhan viini olutta väkevämpänä myös haitallisempaa.

Työpaikkojen hoitoonohjausta on tehostettava.

Tekniikan ja tuotantomenetelmien kehitys sekä jatkuva pyrkimys talouskasvuun ovat jo nyt luoneet valtavan määrän "turhia työpaikkoja", määrän pelätään kasvavan. Monet niistä tosiaan hoitoon joutavat, osa jopa lopetettavaksi. Ehdottomasti kannatan, vaikkei asialla alkoholin kanssa olekaan tekemistä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
Prossimo Treno
Illalla ennen valomerkkiä on kova kiire saada lisää juotavaa, eikä sitten aina ehdikään. Harvoin kuitenkaan enää aamulla harmittaa, ettei saanut ehtoolla ryypätyksi enempää.

Minua harmittaa juuri tuo. Lähes poikkeuksetta on aamulla hirveä jano ja lupaan itselleni ensi kerralla juovani enemmän, jotta ei tarvitsisi herätä kesken hyvien unien juomaan.

iisakka
Seuraa 
Viestejä848
Liittynyt30.9.2005
automaatti
Miksi? Eikö sen tunnin voi ottaa myös aamusta? Se on aivan sama työskenteleekö kahdeksasta neljään ja vaiko yhdeksästä viiteen. Tämä näitä omituisia pinttyneitä ajatusmalleja joille ei mitään järkiperäistä selitystä.

Ei mitään järkiperäistä selitystä perinteisen vuorokausirytmin ylläpitämiseen? Miten olisi auringon nousu- ja laskuajat?

Monethan toki tykkäävät valvoa iltayöt ja nukkua aamupäivät, itse en. Tai no, onhan kello nytkin jo melkein 22...

automaatti
Bomt Kneder
Yleensäkin kannatan kapakoiden aukiolon leikkausta tunnilla kautta linjan. Ihmiset lähtisivät aikaisemmin ulos. Viikollakin voisi käydä oluella ja toivoa näkevänsä jonkun tutun ennen kuin pitää lähteä nukkumaan aikaisen aamuherätyksen takia.

Miksi? Eikö sen tunnin voi ottaa myös aamusta? Se on aivan sama työskenteleekö kahdeksasta neljään ja vaiko yhdeksästä viiteen. Tämä näitä omituisia pinttyneitä ajatusmalleja joille ei mitään järkiperäistä selitystä.Voit mennä selittämään työnantajalleni, että kuules nyt sinulla on pinttyneitä ajatusmalleja, joille sinulla ei ole mitään järkiperäistä selitystä. Asia nyt vain on niin, että tämä kaljakaverini ei tulekaan kahdeksalta töihin, vaan vasta tuntia myöhemmin.

Tai sitten sekavan tekstisi tarkoitus on, että muutetaan Suomen työaikalainsäädäntöä, jotta ihmiset voivat ryypätä pitempään. Kumpikin vaihtoehto kertoo aika paljon asioiden tärkeysjärjestyksestä sinulle.

automaatti
Ennen kaikkea koskee huoltoasemien kahviloita. Yleensäkin autoilu ja kaljanmyynti on aika kyseenalainen yhdistelmä.

Suuri osa ihmisistä käy kaupassakin autolla, varsinkin nykyisin kun vähittäiskauppa keskittyy yhä enemmissä määrin automarketteihin. Pitäisikö siis kaljan myynti kieltää kokonaan, vai kiinnittää huomio suurempaan ongelmaan eli autoiluun? Itse näen kyseenalaisena yhdistelmänä lähinnä autoilun ja alkoholin juomisen. Sitä ei paremmaksi tai pahemmaksi muuta se millä/miten/mistä alkoholin hankkii.Huoltoasemat ovat autoilijoille suunnattuja palveluita tarjoavia. Kyllä ne aika paljon eroavat kaupoista. Siinä mielessä samalta tiskiltä autolla paikalle saapuneille ihmisille tuoppikaljaa ja mäyräkoiria myyvät Kesoilit ovat hieman erikoisia. En minä tuota pahimpana ongelmana kuitenkaan näe. Oma lukunsa kalteva taso-argumentti "Pitäisikö siis kaljan myynti kieltää kokonaan".

automaatti
Tämä on sitä ajattelua jonka byrokraatit parhaiten osaavat: keskitytään epäoleellisuuksiin, ollaan tekevinään jotakin, ja lopulta alkuperäinen ongelma hukkuu korjaamattomana sinne jonnekin.Tulihan se sieltä. Kun yritetään kiinnittää huomiota ongelman yksityiskohtiin, niin se on sitten byrokratiaa ja kauhea vääryys.

automaatti
- Pitkinä pyhinä viimeisenä pyhänä ei lainkaan alkoholimyyntiä ulos. Vain anniskelutiloissa. Tämä kontorolloimattoman putken katkaisemiseksi.

Jatkaa samaa linjaa edellisen kanssa. Putkea tämä tuskin riittää katkaisemaan. Ennemminkin on omiaan lisäämään eriarvoisuutta ja tietyn väestön osan taloudellista ahdinkoa. Johtaen jälkimmäisten kohdalla "verottoman" ja mahdollisesti paljonkin haitallisemman alkoholin kulutuksen kasvuun. Sama ongelma kuin mikä kautta linjan tapahtuvilla alkoholiveron korotuksilla olisi.Kaikilla pitää siis olla tasaveroinen oikeus alkoholisoitua. Muut väitteesi ovat kyseenalaisia. Alkoholin saatavuuden rajoittaminen on tutkitusti tehokas keino pitkittineiden ryyppykausien katkaisemiseen ja alkoholin kokonaiskulutuksen rajoittamiseen. Tässä mielessä on periaatteessa ihan sama miten sitä saatavuutta rajoitetaan. Osa keinoista on tietysti parempia kuin toiset.

automaatti
Työpaikkojen hoitoonohjausta on tehostettava.

Tekniikan ja tuotantomenetelmien kehitys sekä jatkuva pyrkimys talouskasvuun ovat jo nyt luoneet valtavan määrän "turhia työpaikkoja", määrän pelätään kasvavan. Monet niistä tosiaan hoitoon joutavat, osa jopa lopetettavaksi. Ehdottomasti kannatan, vaikkei asialla alkoholin kanssa olekaan tekemistä.

Oletan tuon olevan huumoria. Ja erittäin huonoa sellaista. Työpaikkojen hoitoonohjaus on vakiintunut termi, jolla tarkoitetaan alkoholiongelmaisten määrätietoista ohjaamista alkoholineuvontaan ja -katkaisuun.

Koko vastauksestasi huokuu joko täydellinen tietämättömyys tai piittaamattomuus Suomen alkoholitilanteesta, sen vaikutuksesta kansantalouteen ja sen aiheuttamasta hädästä ja kärsimyksestä. Alkoholi ja sen kokonaiskulutuksen kasvu on tällä hetkellä Suomen suurin sosiaalinen ja terveydellinen ongelma, joka näkyy suoraan terveydenhuollossa, rattijuopumuksissa, sosiaalihuollossa ja väkivaltarikoksissa. Jos sen ottaa vakavasti ja ehdottaa joitain keinoja, niin sitten alkaa huuto byrokratiasta ja sosiaalisesta eriarvoisuudesta.

Suomalaisille halpa viina ja sen mieluiten ympärivuorokautinen saatavuus on sellainen saavutettu etu, että kun sitä rohkenee kyseenalaistaa, niin tietää mitä tulee.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat