Seuraa 
Viestejä8864

(Pelätty astui julkisuuteen, tekoihin ja monitahoinen yhteisyys avasi väkivallan tuntemattomille areenoille – niin yksittäinen ihminen kuin tarkasti suunniteltu kollektiiviväkivalta tavoittavat nyt ketä ja mitä tahansa)

[… meillä Suomessa kansalainen Erkki pohtii milloin me saamme saman käsittelyn 1] – pirullisena juonena, jolla harhautetaan viranomaisia, jotka aina kulkevat askeleen jäljessä. Erkki oli huomannut, että olemme sotilaina edelleen Afganistanissa 2] …

… kansalainen Liisa oli lukenut lehdistä, että meidän oli ja on solidaarisuussyistä ja EU - yhteiseurooppalaisina kuin natohalukkaina osallistuttava niin Irakiin 3] kuin Afrikan Maliin 4] – sotilaina antamaan koulutusta tappamiseen ja järjestyksen ylläpitoon, Liisa jäi miettimään mikä on meidän suomalaisten intressi ja hyöty moisesta …]

Orlando on kuuluisa Walt Disney huvipuistosta –

… siellä käy miljoonia turisteja ympäri maailmaa. Rahalla ostettua viihdykettä, näin Disney haluaa Floridan Orlandoa esiteltävän lapsiperheille. Nyt iski kuitenkin pirullinen juoni – homoyhteisöön, laillisin asein rynnäköitynä. Ennen murhia huudettiin viestiä maailmalle, kuuluisaan 911 hätänumeroon 5] – ”uskollisuutta afgaanina ISIS - järjestön johtajalle Abu Bakr al – Baghdad’ lle”. Miten näitä tapahtuman yhdistäviä asioita tulisi käsitellä?

Yhdysvallat voi nähdä Orlandon murhat kahdella tavalla

A - Ensimmäisessä voidaan murhaaja alentaa mielenvikaiseksi yksinäiseksi sudeksi, jonka koko alkuelämä on ollut tuskaa, väkivaltaa, vaikeuksia sopeutua mihinkään yhteiseen – yleensäkin yhteiskuntakelvottomana hylkiönä, joka sai oikeastaan sen oikean ja hyväksyttävän lopun. Eli pois pyyhimme henkilön tunteettomana eläimenä, hakien lausuntoja muun muassa erovaimolta, joka osaa kertoa halutut ”tosiasiat” pöytään.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465789965174 -

B - Toisessa vaihtoehdossa CIA halunnee löytää keinolla jos toisella yhteydet terroristijärjestöihin, jotta syntyy luonteva mahdollisuus kostoon, ojennukseen ja kuritukseen – jopa kollektiivirangaistuksena, jota menestyksellä käytetään Israelissa palestiinalaisia kohtaan säännöllä - kymmenen silmää yhdestä.

~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1465794134515 -

Näin B – tapauksessa amerikkalaisille latautuisi mahdollisuus käyttää maailmanlaajuista sotakoneistoaan,

… kuten on käytetty viime aikoina Syyriassa, Libyassa, Irakissa 6] ja Afganistanissa. Tässä kohtaa muistamme erityisesti Afganistanin ja Irakin, jonne piti saada sotakone raivaamaan terrorismia. Irakiin mentiin USA sotakonein, jopa ilman mitään mandaattia, tekaistuin syin – nuoremman ”puskan”, presidentti George W. Bushin oli saatava oma sota. Näin kävi.

Afganistan

Taleban oli aikanaan amerikkalaisten rahoitus- ja aseistusohjelmassa, kun Neuvostoliitto soti omaa ”vietnamiaan” 1979 – 1989 välisenä aikana 7]. CIA toimitti Mujahideen taistelijoille jopa olalta ammuttavia raketteja – Stingereitä, joilla oli mukava ampua venäläisiä sotakoneita alas, kuten kävikin. Neuvostoliitto vetäytyi 10 vuoden jälkeen.

Nyt Afganistan on Yhdysvalloille pidempi sota kuin Vietnam 8]

Yhdysvalloissa syntynyt afgaani oli juuri Afganistanista kotoisin, vanhempiensa myötä. Miten näppäilty 911 hätänumero vaikutti 9/11 terrori-iskun jälkilöylyinä – jää tutkimusten varaan. Mikäli murhaaja oli yksin – emme saa koskaan tietää oliko 911 viesti ja avainsana.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (16)

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Osa 2

Informaatio luo edellytyksiä – niin terrorille kuin sen vastustamiselle

Jos taas pirullinen joukkomurhajuoni oli kollektiivisen suunnittelun tulos, on se amerikkalaisille vaikea pala. Näin tuli todistettua, että informaatio kulkee avoimen valvotussa internetissä, jota Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Hillary Clinton haluaa valvoa yhä tarkemmin. Tosin amerikkalaisten NSA on urkkinut jopa liittolaismaiden valtiojohtajien puheluita, jo nytkin.  

Toinen presidenttiehdokas – Donald Trump haluaa taas trumppismina 9] suitsia itse suoraan Yhdysvaltoihin maahantuloa muslimeilta, jotka tulisivat maista, joissa tiedetään esiintyvän terrorismia ja terroristiverkostoja. Trump ei siis kieltäisikään kaikkia muslimeja pääsemästä markkinakulutuksen ”mekkaan” – USA’ han?

Kummanko USA haluaa - -yksinäisen mielenvikaisen vai verkostomaisen terrorismin?

Viisainta viimeistään nyt olisi selvittää taustoja, historiaa, valtiotoimia jo vuosikymmenien takaa. Miksi näin tapahtuu, kuten Orlandossa, Pariisissa 10] ja Brysselissä?

Syyn ja seurauksen lait ovat myös julmia ja joskus lännenmiehen on uskallettava katsoa asioita silmiin ja tunnustaa osuutensa epätasapainoon, noin reilu 20 prosentin populaatio-osana maailmassamme.  Maailma ei tarvitse yhtä maailmanpoliisia – maailma tarvitse jo vihdoin vastapainon tälle yksittäisen valtion mielivallalle.

Kiinako voisi olla tuhansien vuosien itämaisena filosofian haltijana se tasapainottava valtio huolehtimaan tuon vajaan 80 prosentin osuuden esille tulosta? 11]

Murha on aina tuomittava – kuten joukkomurha, vihatekona ja/tai terrorismina

Ei ole kahta sanaa, että afgaaniperäinen Omar Mateen oli teloittaja. Teloittajille on säädetty kohtalonsa. Teloittajia tulee kohdella kaikkialla samalla tavalla, oli se sitten amerikkalainen Vietnamin MyLai’ n verilöyly 12] tai kuka muu tahansa, vaikkapa lentokoneterroristi.

Tai viattomien siviilien tappaja armeijan kuosista tai Kosovon pommitusten suunnittelija, jonka tuloksena noin 500 siviiliä sai surmansa – unohtamatta Persianlahdella alasammuttua iranilaiskonetta 13], jossa 300 sai surmansa – murhia nuokin, kuten MH17 Ukrainassa – kuka sen sitten ampuikaan alas.

Nyt seurauksena on reviiripuolustus ja kansallinen herääminen

[Reviiripuolustus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103988-reviiripuolustus-ikiai... - ]

Maapallolla on eheä yhtenäisyys vain kahdessa asiassa, nuo ovat:

1. Ulkoa tuleva uhka – asteroidi tai jokin muu kummallisuus vieraana sivilisaationa (mikrobit!)  

2. Elinympäristömme tuhoutuminen koskee myös kaikkia - lopulta

Kaikki muu on kansallisuutta, reviirillisyyttä 14], uskontolajeja 15], ryhmähenkeä ja joukkovoimaa samankaltaisen kohdatessa – hyvänä esimerkkinä juuri nyt urheilun puolelta jalkapallohuliganismi 16], sieltä negatiivisesta päästä katsottuna.  On myös positiivista ryhmätoimintaa – vaikkapa ajankohtaisesti vapaaehtoisverenluovuttajat Orlandon loukkaantuneille uhreille.

Me olemme liittoutumisen sankareita tai hylkiöitä

Jopa Orlandon silmitön murhaaminen sai onnittelijansa!  Toisen murhe on toisen ilo – näin kummallisia me olemme. Eivätkä nuo kummallisuudet selviä koskaan, jos emme uskalla tutkia menneisyyttä – kaikin osin, kaikilta puolilta.

- Tunne eilinen, niin tänään saatat oivaltaa helpommin huomisen! –

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/05/hallitsemattomat-ja-hitaat-muuttuj... -

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Osa 3

EKSTRA 1

[2005] ” Totta on sekin, että Nato-maat joutuessaan terroristien pommiaaltoihin, 
 ... joutuvat kehittämään toimenpiteitään ja turvajärjestelyitään estääkseen iskut vastaisuudessa. Tämä tuotekehitys tulee parantamaan mahdollisuuksia vähentää pommiattentaattien esiintymismahdollisuuksia. Lisäksi Nato-maiden keskinäinen tiedonkulku tehostaa torjuntataistelua. On myös todettava, että jatkuvat pommi-iskut edistävät USA:n presidentin hallinnon rahansaantia kongressilta taisteluun terrorismia vastaan.

Suomen ei tarvitse liittyä Natoon terrorismin eston vuoksi; 
 ... liittymättömyys ja ennen kaikkea osallistumattomuus suvereenien maiden miehitykseen on paras turvatakuu välttyä viattomien siviilien lahtauksilta. Suomi voi harjoittaa kansainvälistä yhteistyötä terrorismin estossa ilman Natoakin. Viime kädessä omaehtoinen tarkkaavaisuus ja alan torjuntamenetelmien tuotekehitys sekä terrorismin synnyn perusteiden tutkimus ovat oleellisempia "välineitä" suojatessa kansalaisiamme.… jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/08/nato-on-ristiriitainen-puhuttaja.html – alta.

EKSTRA 2

Uusi maailmanjärjestys ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/uusi-maailmanjarjestys-yhden.html -

EKSTRA 3

Onko tämä se ensimmäinen verkoston säie? ~ http://yle.fi/uutiset/lahteet_orlandon_joukkosurmaajan_vaimo_tiesi_iskus... -

TEKSTILINKIT

1|Suomikn terrorismikierteeseen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/11/sotkeutuuko-suomi-terrorismikierte... -

2|Olemme Afganistanissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/miksi-me-olemme-afganistanissa.html -

3| Olemme Irakissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/nykyhallituksemme-osapuoleksi-sota... -

4|Olemme Malissa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/saammeko-lisaharmia-malista-afrika... -

5|NBC raportoi Omar Mateen’ in soittaneen 911 hätänumeroon ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016061221716291_ul.shtml -

6|Englannin entinen PM Tony Blair pyytää anteeksi osallistumistaan mandaatittomaan Irakin sotaan – USA’ n rinnalla

~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3287982/I-m-sorry-Blair-takes-bl... -

7|Afganistanin sota 1975 - 92 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota -

8|Afganistanin sota 2001 - ~ https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Afganistanin_sota_(2001%E2%80%93) -

9|Trumppismi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/trumppismi.html -

10|Ranskalainen giljotiini ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/ranskalainen-giljotiini-leikkaako.... -

11|Kiina hillitsemään USA’ ta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148433-maailma-tarvitsee-kiin... -

12|MyLai’ n verilöyly - massamurha ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/My_Lain_veril%C3%B6yly -

13|Iranilaiskoneen alas ampuminen ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Iran_Airin_lento_655 -

14|Reviiripuolustus! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/eu-eurooppalainen-reviiripuolustus... -

15|Suvaitsevuutta vai mitä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/10/uskonsotien-suvaitsemattomuutta-ri... -

16|Jalkapallohuliganismi ~ http://www.radiovoima.fi/arkisto/mist%C3%A4-kumpuaa-jalkapallohuliganismi -

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Sattumaa 911 ja 9/11 - jenkeissä ei ole kuin yksi hätänumero 911.  Mielenkiintoista on se, että nyt jossain puhutaan jo ryhmästä ampujia.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

Karkasitko - Milloin palaat osastolle ;-)

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1737

Siitä vähästä mitä jaksoin lukea en tajunnut mitään. Koska vika ei mitenkään voi olla minussa, niin tästä seuraa automaattisesti että vika on tekstissä ja kirjoittaja on vajakki.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

" ... Valkoisen talon lähteiden mukaan presidentti olisi antanut valtuudet lähes 4 000 sotilaan lähettämiseksi Afganistaniin. Yhdysvalloilla on Afganistanissa tällä hetkellä noin 8 400 sotilasta. ... "

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/taleban-liikkeen-edustaja-...

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Ilkka Luoma kirjoitti:

[… meillä Suomessa kansalainen Erkki pohtii milloin me saamme saman käsittelyn 1] – pirullisena juonena, jolla harhautetaan viranomaisia, jotka aina kulkevat askeleen jäljessä. Erkki oli huomannut, että olemme sotilaina edelleen Afganistanissa 2] …

Ilkkahan sen pitäsi tuossa olla eikä Erkki?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Ilkka Luoma kirjoitti:
" ... Valkoisen talon lähteiden mukaan presidentti olisi antanut valtuudet lähes 4 000 sotilaan lähettämiseksi Afganistaniin. Yhdysvalloilla on Afganistanissa tällä hetkellä noin 8 400 sotilasta. ... "

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/taleban-liikkeen-edustaja-...

.

Venäjällä on oltava vahvat intressit Afganistanin suhteen indikoi mahdollisesti Ilkka Luoman kirjoitusaktiviteetti.

"– Venäjä pelaa Afganistanissa pitkää peliä. Se ajattelee geopoliittisesti ja hyvin pitkällä aikajänteellä. Peli rakentuu Afganistanin keskeiselle maantieteelliselle asemalle Keski-Aasian ja Intian niemimaan taitekohdassa. Pelimerkkeinä ovat huikean suuret taloudelliset mahdollisuudet.

Afganistanissa on öljyä, kaasua, vesivoimaa ja huomattavat mineraalivarannot. Niiden hyödyntäminen ei kuitenkaan pääse alkua pitemmälle ennen kuin maa on rauhoittunut. Valtavat luonnonvarat ovatkin se tekijä, jonka suuntaan Venäjä nyt ahnaasti tähyää.

Maassa on Järvenpään mukaan edelleen poliittisia piirejä, jotka ovat selkeästi venäläismyönteisiä. Myös osa vahvoista alueellisista sotapäälliköistä tukeutuu vähintäänkin peitellysti Venäjään omien päämääriensä edistämiseksi.

– Etupiiriinsä en silti usko Venäjän Afganistania saavan – niin paljon 1980-luku afgaanien mieltä kirveltää, Järvenpää sanoo.

Neuvostojoukot miehittivät Afganistanin vuonna 1979, mutta kohtasivat sinnikästä vastarintaa ja joutuivat lopulta vetäytymään maasta kymmenen vuotta myöhemmin."

https://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/venaja%20afganistan-61173 .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Nimimerkki Ilkka luoma kerrotko Afgaanikansalaisen Erkin tunnoista ja Miksi Erkki kärsii vuosikymmeniä Venäjän agressioista?

"Afganistan on geopoliittisesti tärkeänä rajamaana joutunut usein suurvaltojen taistelutantereeksi. Azamin mukaan Afganistanissa on nyt käynnistynyt ”suuren pelin” kolmas vaihe. Ensimmäinen vaihe alkoi 1800-luvun lopulla, kun Britannia ja Venäjä taistelivat Afganistanin ja Keski-Aasian hallinnasta. Toinen vaihe käynnistyi kylmän sodan lopulla, kun Neuvostoliitto miehitti Afganistanin.

Parin viime vuoden aikana Venäjä on jälleen tullut mukaan Afganistanin valtakamppailuun, kun Yhdysvallat ja NATO rupesivat vetäytymään alueelta.

Dawood Azamin mukaan nykyisessä suuressa pelissä tavalliset afganistanilaiset joutuvat jälleen kerran kärsijöiksi. Tilannetta ei ainakaan paranna se, että naapurivaltiot ja EU ovat ryhtyneet palauttamaan pakolaisia Afganistaniin. ”Käänteinen-exodus” uhkaa yli kolmea miljoonaa pakolaista. Se vastaa noin 10 prosenttia maan 32 miljoonaisesta väestöstä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/09/uusi-suuri-peli-afganistanissa .

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8864

jussipussi kirjoitti:
Nimimerkki Ilkka luoma kerrotko Afgaanikansalaisen Erkin tunnoista ja Miksi Erkki kärsii vuosikymmeniä Venäjän agressioista?

"Afganistan on geopoliittisesti tärkeänä rajamaana joutunut usein suurvaltojen taistelutantereeksi. Azamin mukaan Afganistanissa on nyt käynnistynyt ”suuren pelin” kolmas vaihe. Ensimmäinen vaihe alkoi 1800-luvun lopulla, kun Britannia ja Venäjä taistelivat Afganistanin ja Keski-Aasian hallinnasta. Toinen vaihe käynnistyi kylmän sodan lopulla, kun Neuvostoliitto miehitti Afganistanin.

Parin viime vuoden aikana Venäjä on jälleen tullut mukaan Afganistanin valtakamppailuun, kun Yhdysvallat ja NATO rupesivat vetäytymään alueelta.

Dawood Azamin mukaan nykyisessä suuressa pelissä tavalliset afganistanilaiset joutuvat jälleen kerran kärsijöiksi. Tilannetta ei ainakaan paranna se, että naapurivaltiot ja EU ovat ryhtyneet palauttamaan pakolaisia Afganistaniin. ”Käänteinen-exodus” uhkaa yli kolmea miljoonaa pakolaista. Se vastaa noin 10 prosenttia maan 32 miljoonaisesta väestöstä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/09/uusi-suuri-peli-afganistanissa .

...

Miten tästä unohtui vuonna 2001 USA' n aloittama raskas ilmapommitusten sarja ja sen jälkeinen US/Nato-miehitys - sodan USA' n osalta jatkuen jo 17. vuotta? Kerrotko syyn unohdukseen?

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

jussipussi
Seuraa 
Viestejä46192

Ilkka Luoma kirjoitti:
jussipussi kirjoitti:
Nimimerkki Ilkka luoma kerrotko Afgaanikansalaisen Erkin tunnoista ja Miksi Erkki kärsii vuosikymmeniä Venäjän agressioista?

"Afganistan on geopoliittisesti tärkeänä rajamaana joutunut usein suurvaltojen taistelutantereeksi. Azamin mukaan Afganistanissa on nyt käynnistynyt ”suuren pelin” kolmas vaihe. Ensimmäinen vaihe alkoi 1800-luvun lopulla, kun Britannia ja Venäjä taistelivat Afganistanin ja Keski-Aasian hallinnasta. Toinen vaihe käynnistyi kylmän sodan lopulla, kun Neuvostoliitto miehitti Afganistanin.

Parin viime vuoden aikana Venäjä on jälleen tullut mukaan Afganistanin valtakamppailuun, kun Yhdysvallat ja NATO rupesivat vetäytymään alueelta.

Dawood Azamin mukaan nykyisessä suuressa pelissä tavalliset afganistanilaiset joutuvat jälleen kerran kärsijöiksi. Tilannetta ei ainakaan paranna se, että naapurivaltiot ja EU ovat ryhtyneet palauttamaan pakolaisia Afganistaniin. ”Käänteinen-exodus” uhkaa yli kolmea miljoonaa pakolaista. Se vastaa noin 10 prosenttia maan 32 miljoonaisesta väestöstä."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/09/uusi-suuri-peli-afganistanissa .

...

Miten tästä unohtui vuonna 2001 USA' n aloittama raskas ilmapommitusten sarja ja sen jälkeinen US/Nato-miehitys - sodan USA' n osalta jatkuen jo 17. vuotta? Kerrotko syyn unohdukseen?

.

Tämähän kuuluu  luonnollisesti sinun tuoda esille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat