Seuraa 
Viestejä45973

Palstan pääsiäisuutinen munasta, joka kierrosluvulla 1500/min alkaa
pomppii, keitetty kuitenkin vasta luvulla 1800 kierr/min.

Elektroni, jolle olen radio- ja mikrojaksojen rajasta saanut kierrosluvun protonin ympäri 10 mrd/ s. Nopeuttakin 10m/s, ja radan läpinmittahan on 100 000 potonin läpimitta eli luokaka 10^-15 m. Myös protoni kiertänee, mutta suurempimassaisena sen rata läpimitaltaan 1/1837 elektronin radasta. Tämä suuruusluokka viime vuosiin asti kai nähtiin protonin kokona.

Kun kierrosluku on noin mahtava, miksi ei siis myös elektroni pyrkisi pomppimaan, ja vähemmän ulottuvasti myös protoni tai atomin ydin.
Kun aine myös on hiukan lämmintä, syntyy häiriöitä. Näitä atomit poistavat lähettäen fotoneja. Vaan kun pomppiminen toistuu, täytyy lähettää yhä uusi fotoni. Lähtevän jakson tiheys näin kuvastaa aineen lämpötilaa. Tai onko niin, että lämön käsite tulisikin tuosta pomppimisesta.

On laitostieteessä oltu näkevinään elektroni pilvenä, äärimmäiset jopa protonitkin aaltoina. Kun kyseessä on noin suuri kierrosluku, ja päälle päätteeksi varsinkin elektroni myös pomppii, tuollainen UFON näkeminen sinänsä on ihan ymmärrettävää. Epäsuskottavuus asiassa tulee epäuskottavista selityksistä, siis pilvestä, jota jaetaan toimittajiin ja kansaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

HaZe
Kyllä ne pomppii ku annetaan hyppynaru.

Eli niiinkuin atomitilan säieteoria? Lähtevä fotoni kuin hyppy? Tai johtuuko se sotkeutumisesta naruun? Naruttaako atomiydin elektronia? Naarattelee lähetellen viestisäikeitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat