Seuraa 
Viestejä1185

EU:lle suuri tappio, kun kansanäänestyksessä Englanti haistatti p:t EU:lle.
Suomen osalta EU ei hoida velvoitteitaan esim. maatalouden suhteen.
Minun mielestä pelkästään yhteinen valuutta € olisi järkevä.

Sivut

Kommentit (260)

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Toivottavasti hajoaa ja kauppasuhteet Venäjälle jälleen avautuvat täyteen loistoonsa. Suomi on aina elänyt Venäjän menestyksestä, viimeksi Saksalaiset polttivat Suomesta koko pohjoisen osan, nyt ovat saaneet aikaan massatyöttömyyden toimillaan. Vihollinen on aina tullut lännestä, ei idästä.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6901

No eihän enkut ole ikinä oikeasti EUhun kuuluneet. Tukiaiset on vaan kelvanneet mutta kauhea ruikutus jos on pitänyt jotain yhteistä kustantaa. Kahden vuoden päästä voidaan koko saari hinata Atlantin keskiselänteelle niin ei ruikutus kuulu Eurooppaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
z
Seuraa 
Viestejä2918

Saapas nähdä.

Jossain mielikuvitusmaailmankaikkeudessa EU ryhdistäytyisi ja aloittaisi uudistukset tehokkuuden ja ketteryyden lisäämiseksi, avoimmuuden kasvattamiseksi ja lopettaisi pikkuhiljaisen salakavalan liittovaltion hivuttamisen ilman kansalaisten suostumusta.

Valitettavasti todennäköisempää on se, että UK:n eroamisneuvotteluista tulee kaikkien aikojen farssi yksien maiden ajaessa mitä mielikuvituksellisimpia rangaistuksia briteille ja toisten mankuessa itselleen vastineeksi vaikka mitä uusia erivapauksia. Etelän vetelien suunnalta on jo nyt kuulunut vaatimuksia säästöjen ja uudistusten perumisista - eli lupaa jatkaa eloa kuin siat vatukossa.

Eiköhän tämä lamaa EU:n vähintäänkin pariksi seuraavaksi vuodeksi - mikä ei tosin estä isoja maita ajamasta samalla EU:sta entistä paskemman tekeviä "uudistuksia", joilla ajetaan vain isojen etuja ja liittovaltiokehitystä.

Seuraavaksi paikat alkavat varmaankin repeilemään jossain Hollannissa - ja jos EUsta aletaan todellakin tekemään jotain eliittibyrokraattien hallitsemaa ranskalais-saksalaista keisarikuntaa, niin eiköhän jossain Tanskan ja ehkä Ruotsinkin suunnalla ala sen jälkeen kuulumaan rutinaa. Suomen poliittinen järjestelmä sen sijaan lusikoi kiltisti sen kaiken paskan mitä eteen Brysselistä, Pariisista ja Berliinistä kannetaan.

Toinen repeilysuunta löytynee etelän vetelistä, joissa protestipuolueet syjäyttävät tai ovat jo syrjäyttäneet vanhan valtaeliitin. Etelässä veto ei tosin ole vapauden ja talouskasvun suuntaan kuten pohjoisessa - vaan ennemmin halutaan estää ja perua kaikki uudistukset, käpertyä sisään päin ja taantua puolikehitysmaaksi. Epsanjanssa on pelissä vielä valtion hajoaminen.

Sitten kun tuohon päälle vielä isketään mahdollinen Le Pen:n pääsy valtaan Ranskassa, niin eiköhän se alla olemaan EU:n taru sitten siinä...

zz

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7278

Tosipuheessa, voi Iso Britanniakin alkaa hajoamaan. Ehkä uusi kansanäänestys Skotlannin itsenäisyydestä tulee uuteen valoon. Skotit halusivat pysyä EU:ssa

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Woodstock
Seuraa 
Viestejä54

Kyllä minulla on ollut hauskaa, kun olen lukenut lehtiä, jotka ovat täynnä muutosvastarintaa ja tietämättömyyden aiheuttamia pelkoja. Samalla on unohtunut kaikki latteudet kuten vain muutos on pysyvä ja uhka vai mahdollisuus, joita meille wannabeasiantuntijat yrittävät pakkosyöttää päivittäin.

Kyllä EU hajoaa, mutta kuinka kauan siihen menee, niin sitä ei kukaan osaa sanoa. Neuvostoliittokin kesti 70 vuotta, kun eliitti sitä väkisin piti pystyssä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9829

Annan perusteellisen asiantuntemukseni palstan käyttöön ja veikkaa solmuun menoa ja hajoamista.

Nythän on niin, että Saksa ja Ranska ovat aina olleet ylimpiä ystäviä, aina mieluusti käyneet toisissaan vierailuilla.  Kun nyt Britannia ei siinä pyöri kolmantena pyöränä ja hillitsijänä, pullahtaa  avioriita pintaan. Ensimmäiseksi riidellään vuosikaudet Britannian ja EU:n välisistä sopimuksista ja samalla yritetään potkia muita jäseniä munille.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Täytyy nyt todeta tässä vielä, että - juu idea oli periaatteessa hieno - itsekin olin pitkään innokas EU:n kannattaja. Joskus Lissabonin Agendan sorvaamisaikoihin alkoi epäilys hieman hiipimään puseroon - ko. agendan tavoitteethan olivat hienoja ja juuri sitä mitä EU olisi tarvinnut uskottavuutensa lunastamiseksi (kilpailukykyisin talousalue 2010 mennessä) - kuitenkin ensimmäiset ajatukset olivat tämänkin kohdalla, että aikookohan ihan oikeasti edes yrittää.

No, eipä siinä mennyt montaa vuotta kuin oli selvää, ettei tämäkään suunnitelma ollut edes sen paperin arvoinen jolle se oli painettu. Päinvastoin menohan repesi aivan holtittomaksi finassikriisiä kohden mennessä.

Sittemmin on tullut opittua enemmän EU:n todellisista perusideoista eli siitä miten jo alussa nähtiin (Schumann?), ettei Euroopan Yhdysvaltojen luominen onnistu demokraattisen prosessin kautta vaan liittovaltiota on rakennettava aina kriisien kautta. Kun katsoo mitä finanssikriisin "hoitamiseksi" on tehty, niin eihän kyseessä ole ollut mitään muuta kuin sitä, että liittovaltiorakenteita on kannettu sisään rekkalasteittain takaoven kautta.

EU:n legitimiteetti meni aika nollaan myös siinä vaiheessa, kun perussopimuksen muutksia kansanäänestytettiin muutamissa maissa niin montakertaa, että kansa tajusi vihdoinkin äänestää "oikein".

Joskus tuli kuviteltua, että EUsta rakentuisi maailman merkittävin, tehokkain ja kilpailukykyisin vapaakauppa-alue, jossa itsenäiset valtiot toimisivat yhdessä yhteisen hyvän puolesta ja avoimet demokraattiset arvot olisivat kunniassa. Käytännössä ollaan kuitenkin menty päinvastaiseen suuntaan ja tätä menoa lopussa häämöttää äärimäisen byrokraattinen keskusjohtoinen hirviövaltio, jossa arvostelevat äänet vaiennetaan laajan sensuurin avulla ja jota hallitseva virkamieseliitti on vastuussa vain itselleen.

zz

Goswell
Seuraa 
Viestejä14819

Ha ha, kilpailukykyinen, kaikki saatanan lippu ja lappu sulkeiset, riittääkö rekan ajoon rekanajokortti, älä unta näe, ziljoona täysin turhaa "opintopäivää" istuttava ja lompsa levällään jokaikisessa satasia. Edes roskia ei voi kerätä tiienpientareelta ilman kurssia, kait se käsi nyt saatana liikkuu ilman kurssiakin ja osaa pudottaa roskan pussiin. . Kaivurikuskilla vasta turhanpäiväisiä lappuja riittää, kait nyt saatana jokainen osaaa nostaa kauhalla maata paikasta a paikkaan b, työmaasuunnitelmasta näkee ja pomo vielä näyttää mistä mihin ja miksi..

Tämä byrokraattien paratiisi ei todellakaan ole mikään tehokkuuden perikuva, tehokasta on ainostaa työajan tuhlaaminen jonninjoutavaan istuskeluun jonninjoutavilla kursseilla, yhtä tärkeät palaverit ja kokoukset ja lippusten ja lappusten täyttö jotta tuolla jonninjoutavalla byrokraatilla olisi jotain "tärkeää" tehtävää..

Onneksi alkaa silmät aueta ihmisillä.

Minun mielestä noin.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Päivän byrokraatti vierittää osan syystä Europarlamentille:

Lainaus:

,,,  Väärille teille lähdettiin kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun EU hylkäsi subsidiariteettiperiaatteen (periaate, jonka mukaan julkisen vallan päätökset tulisi tehdä mahdollisimman lähellä ihmisiä ja byrokratiassa käsitellä alhaisimmalla mahdollisella tasolla) ja alkoi sen sijaan tehtailla valtavan määrän yksityiskohtaisia säännöksiä eurooppalaisten riesaksi.

Tuon hetken loi muuten Euroopan parlamentti, halutessaan muuttua pelkästä keskustelukerhosta todelliseksi päätöksentekijäksi. Kun isoja asioita se ei edelleenkään saa aidosti käsiteltäväkseen, sen on puuhasteltava pienien parissa ja leikittävä liittovaltiota.

Parlamentin perustaminen olikin jälkikäteen tarkastellen se virhe, joka EU:n hajotti. Mikäli Euroopan Yhteisön päätäntä olisi alusta alkaen jätetty yksin hallitusten välisen komission varaan, nykyisessä suossa tuskin oltaisiin.

http://paivanbyrokraatti.com/2016/06/24/pb-euroopan-unioni-niittaa-nyt-mita-on-vuosikausia-kylvanyt/
Näinhän se itseasiassa on. Periaatteessa Euroopan parlamenttia on perusteltu jonkinlaisen demokratian takeena ja sen vallan lisäämistä kansanvallan kasvattamisena - kuitenkin, jos ideaaliratkaisu olisi pysytellä valtioiden liittona, niin Euroopan parlamentti on ennemmin haitallinen instituutio.

Iso osa ongelmaa on varmaankin myös siinä, että kyseinen laitos on toiminut kotimaansa politiikasta syrjäytyneiden vallanhimoisten kahjojen loppusijoituspaikkana. Kun kaiken maailman hassit ja ph-pietikäiset lyövät "viisaat päänsä" yhteen muiden eurooppalaisten hengenheimolaistensa kanssa, niin jälki on just mitä se on ollut - ihan kuin jatkuvasti ammuttaisiin sarjatulella omiin jalkoihin.

zz

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Principia kirjoitti:
Tannu Hanskanen kirjoitti:
Vihollinen on aina tullut lännestä, ei idästä.

Miten se Talvisota?

Niin ja kyllä Jatkosodassakin N-liitto pommitti Suomea viikon ennenkuin annettiin sodanjulistus.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

QS
Seuraa 
Viestejä5617

Kertokaas talousviisaat vastaus mieltäni askarruttavaan kysymykseen.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy esim siitä, että ulkomaisille kuljetusyrityksille avataan mahdollisuus repiä miljardit ulos Suomesta, ja suomlaiset yrityset jäävät nuolemaan näppejään, koska kustannustaso Suomessa ei mitenkään mahdollista ulkomaisten toimijoiden kanssa kilpailua.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy siitä, että maitopurkin hinnassa olevat kuljetuskustannukset menevät Puolalaisille, Virolaisille, ja ties minkämaalaisille kuljetusyrityksille.

Ihan konkreettisesti, mitä hyötyä tästä on Suomelle kokonaisuutena?

Toinen kysymys. Etelä-Eurooppalaiset tajusivat jo EU:n alkumetreillä, että oman maan taloutta ja työpaikkoja tulee suojella, ja nauravat paskaista naurua Suomelle, joka herranpelossa tekee julkiset kilpailutukset direktiivien mukaisesti, ja ostaa lähes järjestään jostain muualta kuin kotimaiselta teollisuudelta ja palveluyrityksiltä.

Mitä Suomi kokonaisuutena, konkreettisesti, hyötyy siitä, että kotimaista teollisuutta ja työpaikkoja ei suojella yhteiskunnan toimesta?

Eu ei todellakaan suojele suomalaista teollisuutta ja työpaikkoja, EUn sisällä on melkein 20 (out of jotain 27) maata, joiden kustannustaso on reilusti alle Suomen. Minä en ole koskaan ymmärtänyt tätä kokonaisuutta, ja voi olla etten tule koskaan ymmärtämään.

offmind
Seuraa 
Viestejä18798

Quantum State kirjoitti:
Mitä Suomi kokonaisuutena

Mitä tuo tarkoittaa?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Quantum State kirjoitti:
Kertokaas talousviisaat vastaus mieltäni askarruttavaan kysymykseen.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy esim siitä, että ulkomaisille kuljetusyrityksille avataan mahdollisuus repiä miljardit ulos Suomesta, ja suomlaiset yrityset jäävät nuolemaan näppejään, koska kustannustaso Suomessa ei mitenkään mahdollista ulkomaisten toimijoiden kanssa kilpailua.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy siitä, että maitopurkin hinnassa olevat kuljetuskustannukset menevät Puolalaisille, Virolaisille, ja ties minkämaalaisille kuljetusyrityksille.

Ihan konkreettisesti, mitä hyötyä tästä on Suomelle kokonaisuutena?

Toinen kysymys. Etelä-Eurooppalaiset tajusivat jo EU:n alkumetreillä, että oman maan taloutta ja työpaikkoja tulee suojella, ja nauravat paskaista naurua Suomelle, joka herranpelossa tekee julkiset kilpailutukset direktiivien mukaisesti, ja ostaa lähes järjestään jostain muualta kuin kotimaiselta teollisuudelta ja palveluyrityksiltä.

Mitä Suomi kokonaisuutena, konkreettisesti, hyötyy siitä, että kotimaista teollisuutta ja työpaikkoja ei suojella yhteiskunnan toimesta?

Eu ei todellakaan suojele suomalaista teollisuutta ja työpaikkoja, EUn sisällä on melkein 20 (out of jotain 27) maata, joiden kustannustaso on reilusti alle Suomen. Minä en ole koskaan ymmärtänyt tätä kokonaisuutta, ja voi olla etten tule koskaan ymmärtämään.

En tunne asiaa, mutta kotimaisen yksiaineisen kiven edustajana 2012 ( konkurssiin asti ) huomasin, että ulkolainen yritys joka valtasi markkinat käytti tuota kuljetus ässää edukseen...nimittäin siten, että ei antanut asiakkaalle tiedoksi todellista hintaa johon rahti pantiin päälle vaan myi ikään kuin vain halvemmalla..lopullinen hinta tuli sitten rahteineen kalliimmaksi, kun kiviä rahdattiin se määrä mitä oli luvattu vasta puolenvuoden viiveellä ( kun kivet loppuivat ekan erän jälkeen...eli tuotiiin kyllä täysi kuorma, mutta siinä ei ollut kun 3/4 kivistä jos sitäkään ).

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

QS
Seuraa 
Viestejä5617

offmind kirjoitti:
Quantum State kirjoitti:
Mitä Suomi kokonaisuutena

Mitä tuo tarkoittaa?

Sanavalinta on ei-taloustieteilijän. En tiedä mitä sanaa käyttäisin. Tarkoitan seuraavaa: Hyvinvointivaltiossa BKT on kohtuu korkea, työttömyysaste kohtuu matala, reaaliansiot nousevat järkevän verkkaista tahtia, uusia työpaikkoja syntyy, valtio saa tarpeeksi verotuloja.

Miten siis ulkomaisen kilpailun täydellinen avaaminen sisämarkkinoille tukee tuota?

z
Seuraa 
Viestejä2918

Quantum State kirjoitti:
Kertokaas talousviisaat vastaus mieltäni askarruttavaan kysymykseen.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy esim siitä, että ulkomaisille kuljetusyrityksille avataan mahdollisuus repiä miljardit ulos Suomesta, ja suomlaiset yrityset jäävät nuolemaan näppejään, koska kustannustaso Suomessa ei mitenkään mahdollista ulkomaisten toimijoiden kanssa kilpailua.

Mitä suomalainen yhteiskunta hyötyy siitä, että maitopurkin hinnassa olevat kuljetuskustannukset menevät Puolalaisille, Virolaisille, ja ties minkämaalaisille kuljetusyrityksille.

Jos kuljetuskustannukset halpenevat, niin siitä on suuri hyöty niin tuotteita valmistavalle teollisuudelle kuin tavallisille kuluttajillekin.

Tätä on turha mennä kiistämään, koska jos kuljetuskustannuksilla ei olisi väliä, niin sittenhän esim. maitopurkit kannattaisi kuljettaa yksitellen taksikyydillä. Ajattelepa, paljonko BKT nousisi, kun taksien kysyntä räjähtäisi katoon!

Tietysti mikään ei estä tasaamasta kilpailuasetelmia vaikkapa määräämällä rekkaliikenteelle vinjettimaksu, joka hyvitettäisiin kotimaisille yrityksille muussa verotuksessa. Tässä ei ole mitään ongelmaa kilpailuasetelmankaan suhteen, koska tokihan ulkomaisenliikenteen soisi osallistuvan tieväylästön ylläpitoon. Lisäksi Suomeenkin voisi määrätä Ruotsin ja Norjan tapaan raskaalle liikenteelle talvirengaspakon.

zz

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat