Britannian kohtalo
Liittynyt7.7.2013
klo 14:18 | 24.6.2016
Ennustan että kun Skotlanti ja Pohjois-Irlanti jäävät EUhun ja myöhemmin irtautuvat Britanniasta. Brittien kohtalo on näivettyä pikku hiljaa niin että turha haaveilla edes em-kisojen jatkosarjan paikasta.
Sivut
Lehti :
Brittituristit pulassa maailmalla – romahtanut punta ei kelpaa valuutanvaihtajille
Niin sanoakseni Britannia on eronnut vain, jotta näyttää toteutuvan: Maailmanvalta NOUSEEE MERESTÄ!
Eli johonkin Maailmanvaltaan Britannia vielä liittyy yhtenä päänä. Ehkä takaisin EU:hun tai toisaalta Anglo-Amerikkalaiseen Maailmanvaltaan.
Mikäli asiat menevät kirjojen mukaan niin syntyy Britannian noustessa merestä koko maailmaa hallitseva maailmanvalta.
Edellytys saattaa olla vielä Venäjän liittyminen NATOON ja EU:hun. Ennen kuin voidaan puhua todellisesta maailmanvallasta.
Ja vielä pitää saada hankkeelle Kiinan tuki. Mutta tuo maailmanvalta lienee lyhytikäinen. Se ei kaadu Britannian eroon, vaan Intian vastustukseen.
Eli tästä syntyy maailmanvalta: Amerikka-Britannia- EU- Venäjä - Kiina. Ulkopuolelle jäävät vain pääasiassa Afrikka, Arabit, Intia ja Oseania.
Tämä on tietenkin vain ennustelua ja leikittelyä, mutta näinkin voi käydä joissakin olosuhteissa.
Britannian kohtalo on koko maailman kohtalo?
Onko Iso-Britannialla koskaan ollutkaan joukkuetta jalkkiksen em-kisoissa?
Käy kuten sellaiselle maalle käy joka voi säädellä valuuttansa arvoa ja sitä kautta vaikuttaa mm. viennin arvoon ja edelleen työpaikkojen säilymiseen - mieluummin pitäisi kysyä miten käy syrjäisen finlandian, jolla ei ole käytettävissä samoja keinoa.
Miten brexit vaikuttaa Englannin keskuspankin keinoihin säädellä punnan arvoa?
Creativity Is Intelligence Having Fun
Onpa tuo Britannia (tai markkinat) saanut säädellä tähänkin asti punnan arvoa melko vapaasti suhteessa euroon tai dollariin:
http://www.x-rates.com/graph/?from=GBP&to=EUR&amount=1
Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.
Sanoisin että kyllä EU-sidonnaisuus rajaa mahdollisuuksia punnan arvon asettamiseen ihan toisella tavalla kuin jos maa on EU:n ulkopuolella. Ei se tietenkään yhtä tiukkaa ole kuin suoraan eurovaluutalla, mutta kyllä poliittiset paineet pitää punta korkeahkossa kurssissa on EU:ssa suuremmat kuin sen ulkopuolella. Markkinathan ovat jo reagoineet punnan arvoa alentavasti, tuo vaikutus tosin on vain väliaikainen.
Ihan mielenkiintoista myös nähdä vaikuttaako ero miten esimerkiksi Irlantiin. Taloudellisesti aika tiukasti sidoksissa Britanniaan, joten varmaan on vaikutuksia. Mutta toisaalta jos jotkut yrityksen haluavat jostain syystä olla nimenomaaan EU-alueella ja myös englanninkielisessä maasss niin Irlannin houkuttelevuus kasvaa selvästi.
http://kdpohjois-savo.fi/
Olette ilmiselvästi seuranneet huonosti - ja lähinnä Suomen propagandamedian (tai muutaman suuren brittimedian, propagandaa nekin) kautta tätä Brexit asiaa.
Brexithän antaa briteille vallan takaisin päättää itse oman maansa asioista, esim. verotuksesta ja kaikesta muustakin. Jos päättäjät tekevät paskoja lakeja, niitä voidaan muuttaa ja paskoista päättäjistä päästään eroon. Kaikki on aivan toisin kuin EU epädemokratiassa, jossa ei ole edes mekanismia äänestäjillä potkia epämieluisia päättäjiä vittuun.
"Verotus? Mutta heillähän on oikeus..." sanotte nyt. Niinhän te luulette.
EUvostoliiton tuomioistuin on kävellyt brittien yli 77% tapauksissa, viimeksi kesällä 2015, jolloin brittien 5% alv puhtaaseen energiaan (mm. aurinkopaneeleihin) runtattiin kielletyksi.
http://www.ft.com/cms/s/0/d0a675e6-0adb-11e5-98d3-00144feabdc0.html#axzz...
EU on kasvanut möröksi, joka kahmii itselleen kaikenlaista valtaa mikä ei sille kuulu ja mihin sillä ei ole MINKÄÄNLAISTA demokraattista mandaattia.
Ei ihme, että britit lähti. Lähdetään mekin. Ainakin voisimme keskustella asiasta. Kannattaako kuulu epädemokratiaan? Riittävätkö hyödyt kumoamaan haitat? Kuinka moni teistä edes tajuaa elävänsä epädemokratian kansalaisena? Aloitetaan perusasioista.
Mekanismi on olemassa. Sitä kutsutaan eduskuntavaaleiksi. Vaihdetaan vain edustajat, jotka ajavat EU:sta eroamista, niin siinä se.
Keskustelua kannatan minäkin. Mutta Suomen kaltaista pientä syrjäistä ja oloiltaan vaikeaa maata, jolla ei ole mitään vahvuuksia, joita ei olisi moninkertaisina monilla muilla paremmissa asemissa olevilla mailla, on aika vaikea nähdä yksinäisenä menestyjänä kovassa maailmassa. Ja jos taas katsellaan minkälaisia muita valtakeskittymiä lähialueillamme on, EU kaikkine vikoineen näkyy äkkiä kaikkein vähiten epädemokraattisena. Taidamme olla tilanteessa, jossa on vain paskoja vaihtoehtoja. En tiedä mikä niistä on vähiten paska, mutta se ainakin pitäisi tehdä selväksi julkisestikin, mikä tilanne on, eikä jauhaa sitä jatkuvaa paskaa kasvusta ja rikastumisesta, kunhan "lama" menee ohi tai tehdään tarpeeksi "säästöjä" rikkaimpien eduksi. Kyllä tämä paska iskee niin herran kun jätkän tuulettimeen.
Tuo pitää vaan hyväksyä. Eliitti edustaa ja sitä ei kiinnosta massat. Eli heidän varaansa ei saa laskea mitään. Jos heille laittaa riman lattiaan he alittavat senkin.
He ovat ongelma. Ratkaisu löytyy muualta, jos löytyy.
http://yle.fi/uutiset/orpo_perussuomalaisten_eu-kansanaanestyspuheista_v...
"Minä pidän tätä kansanäänestyskeskustelua vastuuttomana. Joka kerta kun Suomessa puhutaan näin, ja se tulee hallituspuolueiden piiristä, se vaikuttaa negatiivisesti meidän näkymiin, kehitykseen, huteraan orastavaan talouskasvuun, investointipäätöksiin. Sen takia minusta tällaisia puheenvuoroja ei kannattaisi käyttää, Orpo sanoo Ylen haastattelussa Brysselissä."
Kun Orpo puhuu meistä hän puhuu kokoomuksen jäsenistä. Heillä on paljon suojatyöpaikkoja EU:n sisälläkin. Talouskasvua on esitetty koko ajan alkamaan jo kohta kahdeksan vuotta. Ei ole vielä alkanut... Eikä ala, koska taviksen elämä ei eliittiä kiinnosta. Lisää massia ja valtaa äärieliitille ja v*tut muista on heidän todellinen mottonsa.
Kun lukee näitä isänmaallisten kommentteja niin tässä vähän asiaa vastapainoksi
Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.
Täällä ei ilmeisesti olla koskaan kuultukaan sellaisesta paikasta kuin Lontoo city. Siellä on sellaisia kiltoja joiden jäseniksi ei ihan niin vain pääse ja ne käytännössä päättävät poliitikoilta suojassa mitä tapahtuu missäkin.
Eli ihan turha lässyttää mistään punnan arvosta tai EU:n eliitistä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Free_speech_zone
The (Secret) City of London, Part 1: History
https://www.youtube.com/watch?v=LrObZ_HZZUc
https://en.wikipedia.org/wiki/Free_speech_zone
Sivut