Seuraa 
Viestejä6868

Lueskelin ruuanvalmistuksesta haudutuspadalla ja innostuin niin että tilasin padan verkkokaupasta. Samat ruuat valmistuu 200W padassa kuin 2kW uunissa ja vieläpä pitäisi olla maukkaampaa pitkän kypsymisajan ansiosta.. Nyt saa verkkokaupoista edullisimmillaan 25e hintaan padan jota ei arvosteluissakaan haukuta.
Mietin viellä että jos haluaa energiaa oikein säästää niin koko haudutuspadan voisi laittaa styroksiseen kylmälaukkuun valmistuksen ajaksi?

Minkälaiasia käyttövinkkejä teillä on haudutuspadan käytöstä?

Kommentit (9)

Vierailija

Ilmeisesti sillä saa tehtyä hyvää pullaa (Bostonin tyyliin) ja nyhtölihaa. Luin tossa jonkin aikaa sitten reseptejä ja mietin hommata itsekin sellaisen.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6868

On jo löytynyt ohjeita hauduteuille puuroille ja lihapadoille.

Kaalilaatikko ja karjalanpaisti sopinevat haudutuspataan kuin nenä päähän.
Nuohan valmistettiin ennen leivinuunissa yön yli. Haudutuspata taitaa ollakin nykyajan leivinuunin korvike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Lyde19 kirjoitti:

Mietin viellä että jos haluaa energiaa oikein säästää niin koko haudutuspadan voisi laittaa styroksiseen kylmälaukkuun valmistuksen ajaksi?

Ei kuulosta ihan hyvältä idealta. Kannattaa kysäistä valmistajan suositusta asiasta. Sähkölaitteiden käyttölämpötilalle on varmaankin jokin suositus, esimerkiksi muoviosat eivät usein kestä kuumia lämpötiloja, vaan sulavat. Ja styroksilaatikkoon kertyisi varmaankin kondensaationestettä, mikä saattaisi ruostuttaa metalliosia, ja pahimmillaan aiheuttaa oikosulkuvaaran (vesihän johtaa sähköä).

Se, miten voisit styroksilaatikkoasi hyödyntää, on keittää pataa joko haudutuslaitteessa, uunissa tai liedellä, ja laittaa sitten sähköt pois ja siirtää pata muhimaan pelkässä uuniastiassa siihen styroksilaatikkoon.

Vierailija

Valmistaja sanoo että ei saa laittaa, koska jos he sanoisivat että saa laittaa, niin vastuu on silloin valmistajalla.

Oikosulkuvaaraa ei ole (vesi ei johda sähköä, eikä myöskään ruoste). Itse pidän vessassa kaikkea joka saattaa leimahtaa liekkeihin poissaollessani (esim. kyseenalaiset akut, kun en koskaan muista viedä niitä asianmukaiseen paikkaan hävitettäväksi.)

Kannattaako? Riippuu tuntipalkasta. Jos se on yli euron, niin ei.

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6868

Tässä lienee RST ulkokattilassa lämmitys ja sisällä keraaminen sisäkattila. Uskoisin että ulkokattilan kaikkien osien pitää myös kestää max 98 asteen käyttölämpö. Pitänee ensin mitata paljonko ulkokuori lämpenee normaalikäytössä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Ahaa, niinpä taitaakin olla:

wiki: "Puhdas vesi ei johda sähköä mainittavasti, mutta veteen liuenneet aineet (erityisesti metalli-ionit) parantavat veden johtavuutta huomattavasti."

Muistelin jostain dekkarista tms. murhia tehdyn heittämällä päällä oleva sähkölaite ammeeseen, jossa henkilö vaahtokylvyssä tms.. Liekö sitten fysikaalisesti mahdoton skenaario?

Lyde19
Seuraa 
Viestejä6868

Pata tuli postissa ja on jo kokeiltu. Pata lämitää näköjään vakioteholla 200W tai 100 W jatkuvasti. Kokeilin valmistaa haudutettua hernekeittoa ja herkkua tuli. Pitää paikkansa että mausteita ei paljon tarvita. Pitkä haudutus vahvistaa mausteiden vaikutusta ja myös ruoka-aineiden perusmakuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat