Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

2 kiloa kanaa. niitä pieniä koipia. luut ja muut mukana.

Pullo viiniä

Vettä noin litra

Mausteita,ei kannatta timjamia ja muita vastavia yrttejä laittaa, esim. minttua ei sovi kanan kanssa, koska maistuu hammastahnalta.

kaikelaisia muita yrttejä. Lihalientä ja kanalientä myös.

Laakerin lehtiä ja mustaa pippuria.

Riisin tai perunan kanssa voi syödä.

Sivut

Kommentit (18)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

tiäremiäs kirjoitti:
2 kiloa kanaa. niitä pieniä koipia. luut ja muut mukana.

Pullo viiniä

Vettä noin litra

Mausteita,ei kannatta timjamia ja muita vastavia yrttejä laittaa, esim. minttua ei sovi kanan kanssa, koska maistuu hammastahnalta.

kaikelaisia muita yrttejä. Lihalientä ja kanalientä myös.

Laakerin lehtiä ja mustaa pippuria.

Riisin tai perunan kanssa voi syödä.

Sieniä kanssa siihen.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2546
Liittynyt12.9.2012

SIIDERITÖLKKIBROILERI

 Ota broilerit ja siiderit huoneen lämpöön n. tuntia ennen uuniin laittamista.

Aukaise siideritölkki , kaada puolen lasiin ja jätä toinen puolikas lasiin.

Vuoraa tölkin ulkopinta foliolla. Älä peitä tölkin juoma-aukkoa. Mausta sopivasti.

Aseta se istuma-asentoon tölkin päälle. Vuoraa uunipelti ja aseta broileri uunipellille.

Paista 200 asteessa n. 1 h. Pienennä lämpöia 180 asteeseen ja anna olla reilu puoli tuntia. Pienennä lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa kunnes kokonaispaistoaika on n.2 tuntia.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2546
Liittynyt12.9.2012

Anteeksi reseptin kiroitusvreitä esmes.

... jätä toinen puolikas lasiin... po tietty ... tölkkiin ...

ym juttuja

Resepti oli yhestä lehestä ja toi ei ollu virhe

... Aseta se istuma-asentoon...

(istuma-asento tarkoittanee ns. lepoasentoa B<) )

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Tein yksi päivä tätä ja hyvää oli. Vihertävää oli kun laitoin kaikkea yrttiä siihen. Toki viinillä muuttuu äkkiä punertavaksi.  Oikein hyvää. Kannattaa ostaa jotain viiniä missä kunnolla makua. 

Viinin maku pitää saada kanaan ja niihin se imeytyykin. 

Myös kanansta pitää luuta ottaa mukaan sen takia, että niitä keittää niin kaikki maku tulee mukaan.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2546
Liittynyt12.9.2012

Kun täällä Savossa kalja ompi siideriä "vahvemi" niin kaljatölkkibroileri

"Nyt seuraa hauskin vaihe: kolmasosalitran oluttölkki juodaan puolilleen, minkä jälkeen koko kansi irroitetaan tölkinavaajalla. Olutta voi halutessaan maustaa murskatulla valkosipulilla ja lorauksella tabascoa sekä Worchestershire-kastiketta. Tölkin ulkopuolelle hierotaan liukkariksi oliiviöljyä ja kana lasketaan istumaan tölkin päälle siten, että tölkki uppoaa suunnilleen puoliksi kanan sisään. Kun hieman nykertää, kanan saa pysymään hyvinkin tukevassa istuma-asennossa tölkin ja kahden jalkansa varassa."

Lyde19
Seuraa 
Viestejä2952
Liittynyt7.7.2013

Kanaa haudutuspadassa:
Lohkotaan padan pohjalle reiluja paloja lanttua, porkkanaa ja juureksia mitä sattuu käsillä olemaan. Päälle ladotaan tiiviisti kilo marinoituja koipi-reisi paloja, marinointiliemi huudellaan astiasta desillä vettä joka kaadetaan pataan. Itse olen laittanut padan kannen väliin alumiinifolion ikäänkuin tehostamaan lämpötaloutta. 1h padassa high teholla ja 6h low teholla.

Juureksien maku säilyy hyvin haudutuspadassa. Padassa hadutettu perunakin tarvitsee kyytipojaksi vain nokareen voita.

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä2546
Liittynyt12.9.2012

Kun tää ny meni kokkausjutusteluihin niin en henk.koht. tykkää kaupan marinointi touhuista, yritetäänkö suomalaisten makutottumukset yhdenmukaistaa. Maustaminen "oman maun mukaan" on parempi vaihtoehto. Itse pidän ns. fuusiokeittiöstä, vaikutteita idästä ja lännesta, omassa tapauksessani Pohjois-Karjalasta (=itä) ja Savosta (=länsi). 

Ja lopuksi raivoraittiille alkoholiton vaihtoehto:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/240398/Cola-t%C3%B6lkkibroileri/

jepajee
Seuraa 
Viestejä22001
Liittynyt29.12.2009

Riekko stoutissa. Vedä riekolta rotsi vittuun, laita stouttia sekä kermaa (tai smetanaa) padan pohjalle ja päälle kanttarelleja sekä paloiteltu riekko. Sipulia maun mukaan ja porkkanakin kelpaa, mutta olut makeuttaa sen verran ettei ihan simona kannata niitä sinne tunkea. Sydän muuten kanssa, ja jos haluaa, niin maksa hienonnettuna myös. Kivipiira nyt kuuluu aina settiin.

Läskiä jos sattuu olemaan, niin sitä kanssa maun mukaan.

Suola pippuri ja timjami oman maun mukaan.

Me oltiin laiskoja ja keitettiin metsäkana kokonaisena mausteliemessä ja revittiin kaikki liha pataan messiin.

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411
Liittynyt14.4.2016

Intialaisethan on kovua laittamaan kanaa..muistaakseni tandoorikansaa on luonnonjogurttia,  inkivääriä ja mausteita. Hyvin on riisin kanssa maistunut. Tässä voi myös avata siiderin tai punaviinin. Kossun jos avaa saattaa unohtua jogurtti, kana tai inkivääri.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat