Seuraa 
Viestejä2348

http://www.yleradio1.fi/tiede/tiedeuutiset/id5478.shtml

"Supervasta-ainelääke joka oli vähällä tappaa"
..
"Kokeeseen osallistuneet brittimiehet joutuivat hengenvaaraan, koska TGN1412 käynnisti muutamassa minuutissa heidän elimistössään erittäin voimakkaan puolustusreaktion, ns. sytokiinimyrskyn."

Lääkkeeksi tarkoitettu mutta tuliko nyt keksittyä taisteluaine ? Jos vaikka
reikäisen luodin sisällä tai kranaatin sirpaleissa saa elimistöön ?
Jos ei taisteluun niin salainen agentti -operaatioihin ?

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

L
Seuraa 
Viestejä7979

MrKAT

Kirjoitit:

Lääkkeeksi tarkoitettu mutta tuliko nyt keksittyä taisteluaine ? Jos vaikka reikäisen luodin sisällä tai kranaatin sirpaleissa saa elimistöön ?

Myrkyllä varustettu luoti on sotilaallisessa mielessä täysin turha keksintö. Luoti joka tapauksessa poistaa sotilaan vahvuudesta ja tuollaiset myrkkyluodit olisivat huomattavan kalliita tavallisiin verrattuna. Sama koskee sirpaletta; ei se mitään lisämyrkkyjä kaipaa.

Kemiallisia aseita on levitetty tykistöllä, mutta kemikaalit leviävät ihan ilman välityksellä. Kemialliseksi aseeksi sopivan kemikaalin tulisi olla tappava hyvin pieninä pitoisuuksina ja pysyä ilmassa toimintakykyisenä jonkun aikaa.

Eikä kehittyneillä mailla nykyään ole tarvetta kemiallisten aseiden kehittelyyn. Ns korkean intensiteetin sodissa (perinteinen sota) nuo ovat turhia, koska vastakeinot olemassa, ja ns matalan intensiteetin sodissa (esim Irak tällä hetkellä) ne ovat käyttökelvottomia, koska kohteet siivilien seassa.

Kemialliset aseet sopivat korkeintaan siviilien summittaiseen tappamiseen, kuten Saddamin armeija kurdien kohdalla osoitti.

Psygologisena aseena se olisi tehokas, minkä osoittaa jo koko asian uutisiointi. Sinällään pienestä asiasta tehdään suuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sodassa vihelloninen pyritään ensisijaisesti lamauttamaan, ei tappamaan. Yksi haavoittunut sitoo enemmän sotaorganisaation henkilöitä kuin pappi ja ruumiinkuljetus sekä heikentää moraalia rintamalla ja kotirintamalla. Taitavat tuon tyyppiset aseet olla Geneven sopimuksen vastaisiakin. Riittäisikö edes myrkyn pitoisuus?

Ihme juttu kyllä nykyaikana, että tuollainen lääke pääsi ihmiskokeisiin asti.

Mjaa.. joskohan nyt vaikka LPS:llä voisi olla vahvat sytokiinivasteet jo ennestään. Ei siis mitään uutta maailmassa tuolta asekehittelyn puolelta, luulen ma.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat