Seuraa 
Viestejä8

Josko täältä vaikka saisi edes mielenrauhaa.. googlatessa löytää kaikenlaista.

Viikko sitten herätessä oli kuumeinen olo ja vasen kainalo kipeä. Kainalossa tuntui outoja kipeitä patteja, jotka päättelin imusolmukkeiksi.

Ensin arvelin että mulla on metallikuume, kun edellisenä päivänä altistuin todennäköisesti sinkille ja muulle metallihöyrylle.

No, ei mennyt ohi parissakaan päivässä, toiseenkin kainaloon ilmaantui patteja ja ne muuttuivat punaisiksi. Ei siis mitään karvatuppeja vaan jotain muuta.

Keskiviikko-iltana vaimolta löytyi kainalosta yksi patti ja tästä pääteltiin että me on saatu uudesta porealtaasta (puhallettava) joku tartunta..

Torstaina painelin lääkäriin, CRP 23 ja lämpö 37,2 astetta. Lääkäri oli nuori ja ei osannut sanoa juuta tai jaata. Määräsi kefuroksiimi-kuurin (250mg x 2 /vrk) ja korvatippoja (olisko joku boorisprii?) kun tosiaan korvatkin kipeänä. Ja kurkku myös.

No torstaina aloitin kefuroksiimin ja eilen illalla jo huomasin että ei taida auttaa, koska oireet tuntuvat pahentuneen vaan. Illalla huomasin että vasemman nännin yläpuolelle on ilmaantunut uusi "patti" tai "kyhmy" joka on kipeä ja tuntuu isommalta kuin kainaloissa olevat.

Yleisvointi on aika huono, mutta buranalla saan olon hieman paremmaksi. Ei siis mikään ihan vetämätön olo, mutta ihan kuin olisi flunssassa koko ajan. Sitä ja tuota särkee yms.. mutta tää on kuitenkin ihan erilaista kuin normaali flunssa. Kuume tulee ja menee, korkeimmillaan on käynyt 38 asteen yläpuolella.

Ja perustiedot: ikää 40v, painoa 75kg.

Torstainahan ei siis lääkäri kaupungin päivystyksessä määrännyt edes mitään lisälabrojakaan, nuori oli ja soitellut erikoislääkärillekään tai muuta semmoista.

Pitäisköhän tässä huolestua? Ei kait lymfooma voi näin nopsaan edetä?

Ei tässä varmana päivystykseen nyt viikonloppuna toinna lähteä kun ei oo varmaan kuin kandeja duunissa, erikoislääkärit ei varmaan korvaansa lotkauta viikonloppuna. Kun ei tosiaan oo mitään henkeä uhkaavia oireita.

Sivut

Kommentit (38)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Jos olette olleet sienestämässä tai marjastamassa tai liikkuneet muuten luonnossa ja saaneet hyönteisten pistoksia/puremia, ja jos asutte Pohjanmaalla tai Keski-Suomessa, niin sitten ehkä mainittu jänisrutto. Aikamoinen sattuma olisi kyllä jos molemmat saisivat sen. Lymfoomastakaan tuskin on kyse, koska kaksi henkilöä. Veikkaisin joko jonkinlaista tartuntatautia, loista, tai jotain jakamanne ympäristönne vaikutusta. Voisiko olla lude? Oletteko matkustelleet jossain eksoottisissa maissa viime aikoina?

Ehkä kaikki nuo oireet eivät liity toisiinsa. Jos nimittäin hakee oireilla patti kainalossa, kuume, korvakipu, kipeä kurkku, hakutulokseksi tulee vain sikotauti tai tuhkarokko (lump in armpit, fever, sore throat, earpain -> measles, mumps). Tuskin niistä on kyse. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

http://www.ehealthstar.com/underarm-armpit-pain.php

Systemic Infections with Painful Lumps in Both Armpits

Infected armpit lymph nodes (lymphadenitis) are large, hard and tender, sometimes with reddened overlying skin [7].

Infection by the Epstein-Barr virus (infectious mononucleosis), mainly in children and young adults, causes fever, severe fatigue, excessive sweating, sore throat and enlarged and painful lymph nodes in the neck and armpits, usually on both sides [1].

Toxoplasmosis, a parasitic infestation contracted by ingestion of cat feces can cause painful or painless enlarged lymph nodes in the neck and armpits, sore throat and mild fever [8,28].

Myös HIV/AIDS:ia tarjoavat jotkut sivut selityksenä.

--> tuosta toksoplasmoosista. oletteko hankkineet kissan viime aikoina?

Oletteko sattuneet syömään merilevää suuria määriä, esimerkiksi sushissa? Voisi ehkä olla jodin yliannostuskin. Märkärupi (impetigo) se tuskin on.

Käyttäjä2559
Seuraa 
Viestejä8

Jäi vielä kertomatta, että vaimokin kävi työterveydessä näyttämässä kainaloaan, jossa se todettiin harmittomaksi karvatupeksi (sairaanhoitaja) ja paranemaan päin vielä. Ja nyt tuo on jo pienentynytkin. Eli uskoakseni voimme laskea vaimon tästä yhtälöstä pois. Tuo patti oli vaimon ainoa "oire".

Sitten lisätietoja ja vastauksia:

Ei ole kissaa. Joskin joku kissa on käynyt joskus koiria moikkaamassa, tosin pysyttelee etäällä.

Jäniksen kanssa on oltu tekemisissä viimeksi sen verran pitkä aika sitten, ettei suoraa kosketusta jänikseen tai vastaavaan elukkaan voi oikein pohtia jänisruton tartuntareitiksi. Sen sijaan kaipa se olisi mahdollista että koirat isossa koira-aitauksessa talon ympärillä olisivat teloittaneet jonkin elukan (välillä pieniäkin, myyriä/hiiriä/vaskitsoja saattaa löytyä joko osin pureksittuna tai muutoin vaan "huonona") ja kai se voisi olla jäniskin jos olisi jänis todella tyhmä. Sitten koirien kanssa leikkiessä voi tietysti siirtyä vaikka mitä.

Itse olen tuota poreallasta pohtinut, siinä voi kasvaa vaikka mitä ja vesi oli muutaman päivän vanhaa ja 35-37 asteista. Toki oli kloorattu ja laitettu levänestoa, mutta oliko riittävästi..

Sushia syötiin vissiin torstaina viimeksi ja sitä ennen en edes muista (kk-2kk). Kuitenkin siis syötiin viimeksi tän taudin alkamisen jälkeen.

Eikä ole luonnossakaan liikuttu enemmälti, mutta ainahan sitä täällä maalla asuessa tulee silloin tällöin metsikössä käveltyä. Ja hyvinnii on tullut erilaisia puremia eri hyönteisiltä tämän kesän aikana. Ei kuitenkaan punkkeja tahi täitä tai semmoisia, ainakaan ei ole huomattu.

Asumus on Kanta-Hämeen alueella.

Ja voisiko se nyt sitten kuitenkin olla jotakin metallikuumetta tai sen tapaista? Perjantaina siis hitsasin ja rälläköin keltapassivoitua matskua (lyhyesti) ja sinkittyä levyä ja yhtä tuntematonta hitsattavaa matskua olevaa putkea (vanha putki). Altistus kyllä aika lyhyt eikä vastaavasta aiemmin ole tullut mitään. Oireet oli ilmaantunut seuraavana aamuna. Mutta ei kait se hitto näin pitkään voi jatkua vaikka mitenkä syvään olisin hengitellyt..

Kummastuttaa että tää antibioottikuuri ei ole auttanut vieläkään. Ja veetuttaa ettei päivystyksessä viitsitty edes verenkuvaa ottaa ja lääkärikin oli tyyliin "en osaa kyllä sanoa mikä sulla on"..

Arvuutellaan nyt kun kerran maanantaina vasta lekurille..

Electric Shadow
Seuraa 
Viestejä189

Jänisruttoonhan nuo oireet kyllä sopii, eikä sitä varten tarvitse olla kosketuksissa jäniksen kanssa. Myyrät ja hiiret ovat yhtälailla kantajia ja voi sen saada hyönteisen pistostakin.

Ja siihenhän ei sitten Duodecimin mukaan tuo antibiootti purekaan.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Käyttäjä2559 kirjoitti:

Itse olen tuota poreallasta pohtinut, siinä voi kasvaa vaikka mitä ja vesi oli muutaman päivän vanhaa ja 35-37 asteista. Toki oli kloorattu ja laitettu levänestoa, mutta oliko riittävästi..

Mikä infektio se voisi siinä tapauksessa olla, onko sinulla joku arvaus?

Tässä hyvä artikkeli infektioista: Infektiopotilaan tutkiminen ja hoito . Siinä kerrotaan mm. kurkun, korvien ja pernan tutkimisesta, esimerkiksi mononukleoosin poissulkemiseksi. Kannattanee lukea kokonaan.

Kuume, kurkkukipu ja korvakipu voisivat sopia infektioon, mutta voisiko tosiaankin patitkin sopia, varsinkin patti rinnassa ja patit kainaloissa - laajentuneet imusolmukkeet kaulalla luulisi olevan en ensisijainen löydös silloin kun infektio iskee kurkkuun ja korviin? 

Käyttäjä2559 kirjoitti:

Ja voisiko se nyt sitten kuitenkin olla jotakin metallikuumetta tai sen tapaista? Perjantaina siis hitsasin ja rälläköin keltapassivoitua matskua (lyhyesti) ja sinkittyä levyä ja yhtä tuntematonta hitsattavaa matskua olevaa putkea (vanha putki). Altistus kyllä aika lyhyt eikä vastaavasta aiemmin ole tullut mitään. Oireet oli ilmaantunut seuraavana aamuna. Mutta ei kait se hitto näin pitkään voi jatkua vaikka mitenkä syvään olisin hengitellyt..

Tiedetäänkö metallikuumeesta, että aiheuttaisi myös patteja kainaloon tai rintaan? Ainakaan en huomannut, että tässä lukisi mitään siihen viittavaa:  https://en.wikipedia.org/wiki/Metal_fume_fever

---

Mun oli eräällä noin 35-vuotiaalla työkaverilla lymfooma. Se oli hänellä todella nopeasti etenevä, hän kuoli parissa kuukaudessa. Lymfooma aiheuttaa patteja imusolmukkeisiin ja flunssankaltaisia oireita, joten ihan hyvä olisi tutkia sekin vaihtoehto, ja kysyä lääkäriltä, millä perusteella hän arvelee, että kyseessä ei voi olla lymfooma.  Tämän linkin mukaan lymfooman oireina on mm. patit kainalossa, valtaisat yöhikoilut ja flunssankaltaiset oireet. 

Toinen sairaus, joka aiheutta patteja kainaloihin ja rintaan, voisi olla rintasyöpä. Se on kyllä harvinainen miehillä. Siinäkin kai patteja kainalossa ja rinnassa, ja ehkä lämpöilyäkin ja yleiskunnon heikkenemistä. Toisaalta luulen, että patteja esiintyy vain toisessa kainalossa silloin (varmaankin samalla puolella kuin rinnan patti/patit)?

Toisaalta kumpikaan, lymfooma tai rintasyöpä, ei kai selittäisi kurkkukipua ja korvasärkyä?  Voi tosin olla sekin vaihtoehto, että on kyse kahdesta eri sairaudesta, jotka vaan sattuivat iskemään samanaikaisesti. 

(Ja jos ei ole jo ilmennyt, olen sitten ihan amatööri, enkä mikään lääkäri, joten arveluihini kandee suhtautua sen mukaisesti.)

Käyttäjä2559
Seuraa 
Viestejä8

Todellakin, tuo jänisrutto voisi hyvinkin kuulostaa järkevältä vaihtoehdolta. Täältäpäin on löytynyt kuolleita jäniksiä (siis ehjiä, ei saalistettuja). Jopa me löydettiin viime vuonna omalta tontilta yksi mystisesti kuollut jänis. Joka sitten haudattiin kyllä syvälle siihen koskematta.

Jäniksiä on pyörinyt tässä tontilla tänäkin kesänä ihan mukavasti, joten voisi olla että jänisrutto hyvinkin voisi välittyä ihmiseen. Ja on tullut hyönteisen pistoja ja pari viikkoa sitten kävin Keski-Suomessa ja sain siellä runsaasti hyttysen pistoja ja tuli rapsuteltua vieraita koiria yms.

Noh, täytynee esittää tämäkin teoria sitten huomenna lekurille. Eiköhän sieltä doksisykliini-kuuri tai vastaava irtoa (tai muuta sitten)..

Poreallasta epäilin vain ajankohdan vuoksi, en muusta syystä.

Lymfooma tässä mulla kummittelee tietenkin pahimpana vaihtoehtona, mutta oudon nopsaan ja yhtäkkisesti se olisi minusta ilmaantunut. En tiedä mitenkä yhtäkkiä senkin oireet voi ilmaantua. Tässä tapauksessahan olin siis omasta mielestäni täysin terve edellisenä päivänä ja sitten aamulla heräsin kipeänä, vasemmassa kainalossa tuntui kipeitä patteja. Samana päivänä nousi kuumettakin.

En pitäisi yöhikoilujani valtaisina, pikemminkin niin että tulee kylmiä ja kuumia aaltoja.. tosin nyt tuntuu että olen saanut nukuttua kohtuullisen hyvin. Liekö menossa parempaan suuntaan jo? Huono olo kyllä on edelleen, mutta ei kovin huono.

Metallikuumeesta löysin jotain mainintoja, että olisi mennyt imusolmukkeet kipeäksi, mutta ei se taida yleisimpien oireiden joukossa ollakaan.

Onko muita arvauksia?

Vierailija

Jos sä oot istunu siinä porealtaassa iltasella, vetäny kaljaa niin voi olla ihan normi "vilustuminen", kurkku-, ja korvakipu viitttais siihen. Joku illan"virus" on voinu iskeä ja se ei välttämättä lähde antibioteilla.

Ne patit kanaloissa vois hyvinkin olla jotain paskaa sen porealtaan pinnasta jota oot saannu kainalaoihis.

Eli ei vältttämättä yks juttua vaan kaks.
Jos olisit saannu metallhöryryjä liikaa niin vaikuttais aika oudolta jos imusolmukkeet niihin noin reagois.

Oma arvaus on, että se porea-allas ja vilustuminen on syypää, ei hitsaaminen, varsinkaan kun siitä ei ennen ole tullut oireita.

Käyttäjä2559
Seuraa 
Viestejä8

Noh, tuo kefuroksiimi ei ole auttanut, olen toki kuuria jatkanut ohjeen mukaan edelleen. Nyt ei näytä olevan kuumetta, mutta veikkaan että jossain vaiheessa taas on.

Tuo eilen vasemman nännin päälle ilmaantunut mollukka on sittemmin punehtunutkin. Sepä se kun tuo ilmaantui tässä taudin edetessä ja antibioottikuurin toisen päivän illalla, tai ainakin huomasin sen vasta perjantaina illalla.

Koskaan aiemmin ei ole ollut tämmöistä oloa, semmoinen perusflunssa on ollut monta kertaa, että kai sen tunnistaisin.

Netin kuvien perusteella nuo kainalon "patit" näyttäisi samalta kuin joissakin HS-taudin kainalokuvissa. Mutta mitään märkäistä eritettä ei tule yms ja ilmaantuivat nopeasti. Eikä noi oikein finneiltäkään tunnu (on ollut pahahko akne nuorena). Ja HS-taudista puuttunee kuumeet ja muut olot jota mulla on, plus että rinnassa on tuo kipeä patti.

Olen pystynyt kohtuullisen hyvin tänään toimimaan, ihan ajelin jo nurtsia päältäajettavalla. Mutta lentsuinen fiilis on ja pattien miettiminen ei juuri auta.

Parasetamoli ja ibuprofeeni vaikuttaa auttavat aika paljon. Tänään en ole ottanut tosin kumpaakaan.

Electric Shadow
Seuraa 
Viestejä189

Tuo metallikuume on minulla ollut 2-3 kertaa ja se on kyllä aina ollut seuraavana aamuna ohi. Nimenomaan sinkityn hitsaamisesta tullut. Illalla nousee äkisti kohtalainen kuume, 38 ja yli ja olo on huono, mutta häviääkin nopeasti.

Mainittakoon nyt.

Vierailija

Ymmärrätkö että toinen on nyt käymässä toista kertaa lekurissa hieman kohonneiden arvojen takia jo tokaa kertaa reilun viikon sisään ja sä lässytät jostain lymfoomasta.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Käyttäjä2559 kirjoitti:

Netin kuvien perusteella nuo kainalon "patit" näyttäisi samalta kuin joissakin HS-taudin kainalokuvissa. Mutta mitään märkäistä eritettä ei tule yms ja ilmaantuivat nopeasti. Eikä noi oikein finneiltäkään tunnu (on ollut pahahko akne nuorena). Ja HS-taudista puuttunee kuumeet ja muut olot jota mulla on, plus että rinnassa on tuo kipeä patti.

HS-taudista varmaankaan ei voi erehtyä, eikös siinä ole märkäisiä pirun kipeitä paiseita, joiden kipu hellittää heti kun paise puhkeaa tai puhkaistaan? Jos pattisi eivät eritä, tuskin ovat HS-tautia.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Kiitokset ylläpidolle, kun poisti jepajeen asiattomuudet tästä keskustelusta.

jepajee kirjoitti:
Ymmärrätkö että toinen on nyt käymässä toista kertaa lekurissa hieman kohonneiden arvojen takia jo tokaa kertaa reilun viikon sisään ja sä lässytät jostain lymfoomasta.

Minähän olen tuonut esiin myös semmoisia asioita, jotka sulkisivat lymfooman pois, esimerkiksi seikan, että lymfooman patit eivät ole kipetä, toisin kuin aloituskirjoittajan patit, ja että tuskin molemmat puolisot sairastuisivat samanaikaisesti lymfoomaan, ja että lymfooma tuskin aiheuttaa kurkku- ja korvakipua, joita aloituskirjoittajalla on, ja että pidän infektiota (tai loista) todennäköisempänä kuin syöpää, vaikka sitten sitä jänisruttoa, mononukleoosia tai toksoplasmoosia. Infektioon viittaisi varmaan sekin, että patit ilmaantuivat nopeasti, vuorokaudessa. 

Olisi kiva kuulla aloituskirjoittajalta, tuliko lääkärikäynnin seurauksena jotain selvyyttä asiaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat