Seuraa 
Viestejä145

Marjojen pakastaminen on täysin järjetöntä, epäegologista ja kaikenpuolin älyvapaata touhua.
Kyllä tulee marjoille hintaa kun energialla hinnan laskee.
Ainoa järkevä tapa on mehustaa, varsinkin jos on oikea maakellari missä mehut säilyttää!

Kommentit (14)

kytoann
Seuraa 
Viestejä1933

Mutta jos ei sitä maaKellaria ole, jääkaapissako niitä pidetään ja kuinka paljon se maksaa ? Eivät edes säily ilman melkoista sokerilisää, jota pakastimessa ei tarvita.
Mummini kauan sitten sanoi, että paras tapa säilöä kesän marjat on antaa lasten syödä ne. Silloin ei pakastimia ollut.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Seireeni kirjoitti:
Marjojen pakastaminen on täysin järjetöntä, epäegologista ja kaikenpuolin älyvapaata touhua.
Kyllä tulee marjoille hintaa kun energialla hinnan laskee.
Ainoa järkevä tapa on mehustaa, varsinkin jos on oikea maakellari missä mehut säilyttää!

Eikö kuivaaminen olisi ekologisinta?

Hieman työlästä tosin, kun vaatii myös loituksen ennen marjojen käyttöä.

Kingisghan
Seuraa 
Viestejä94

kytoann kirjoitti:
Mutta jos ei sitä maaKellaria ole, jääkaapissako niitä pidetään ja kuinka paljon se maksaa ? Eivät edes säily ilman melkoista sokerilisää, jota pakastimessa ei tarvita.
Mummini kauan sitten sanoi, että paras tapa säilöä kesän marjat on antaa lasten syödä ne. Silloin ei pakastimia ollut.

Ei liene jääkaappi hyvä ehkä ns. viileäkaappi.

Toisaalta jos kellaria ei ole kukaan ei hilloja ehkä teekkään..

Joka kauvan elää, se paljon näkee.

Vierailija

Mites noisa hilloissa ja mehuissa vitamiinit säilyy?
Veikkaan että pakastetuissa paremmin.

Kuivaamallakin taitaa valtaosa vitamiineista kuolla tai ainakin vähetä melkoisesti?

Mitähän tommonen kahdesadan litran arkkupakastin vuositasolla euroissa kuluttaa?
Itsellä miehen korkunen jääkaappi jonka yläosassa erillinen pakastin, kuluttaa speksin mukaan n. 8.35e kuukaudessa, taikamaalaisilla sähkön hinnoilla. (Invertterisysteemi).

Eli jos arkkupakastin kuluttaa vaikka 100e vuodessa niin eihän siitä tule kuin  0.5e litralle lisähintaa, mkäli pakastin on täynnä marjoja.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6419

Hapan marja, kuten puolukka säilyy ilman lisäaineita siten, että murskaa marjat. Se käy kätevästi esim sähkökäyttöisellä lihamyllyllä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

^ Totta, pakastettaessa kokonaiset marjat vitamiinit varmaan säilyy parhaiten. 

http://www.pronutritionist.net/2012/07/on-marjojen-aika-keraa-polyfenoli...

Pakastaminen säilyttää hyvin C-vitamiinin. Esimerkiksi mansikan C-vitamiinista noin 80 % on tallella vielä 9 kuukautta pakastamisen jälkeen

Pakastaminen säilyttää erittäin hyvin polyfenolit. Esimerkiksi mansikan polyfenolit säilyvät lähes täydellisesti 9 kuukauden pakastamisen jälkeen

Höyrymehustaminen tuhoaa C-vitamiinista noin puolet ja polyfenoleista ainakin 80 %. Mehu myös laimennetaan vedellä, joten juotavassa mustaherukkamehussa on enää jäljellä C-vitamiinia 4 mg/dl (Fineli)

Kylmäpuristamalla mehustaminen säilyttää n. 50 % polyfenoleista. Suuri osa polyfenoleista on marjan kuoressa, ja siksi myös kylmäpuristaessa menetään polyfenoleita. Ilmeisesti myös C-vitamiini säilyy paremmin

Hilloaminen säilyttää periaatteessa  hyvin C-vitamiinin ja polyfenolit. Syötävässä mansikkahillossa on kuitenkin C-vitamiinia vain 12 mg/100 g (Fineli)

Mustikan kuivattaminen vähentää polyfenolipitoisuuden (antosyaani) noin puoleen (Lohachoompol et al. 2004)

BCK
Seuraa 
Viestejä6960

BCK kirjoitti:
Seireeni kirjoitti:
Marjojen pakastaminen on täysin järjetöntä, epäegologista ja kaikenpuolin älyvapaata touhua.
Kyllä tulee marjoille hintaa kun energialla hinnan laskee.
Ainoa järkevä tapa on mehustaa, varsinkin jos on oikea maakellari missä mehut säilyttää!

Eikö kuivaaminen olisi ekologisinta?

Hieman työlästä tosin, kun vaatii myös loituksen ennen marjojen käyttöä.

(p.o. liotuksen, ei loituksen)

Tarkemmin ajateltuna itse kuivaaminen kyllä kuluttaa energiaa, jos sen tekee sähköuunissa tai sähkökäyttöisellä kuivurilla. Jos kuivaa auringossa ja tuulessa, tai pannuhuoneessa, niin silloin se varmaankin olisi energiatehokkain tapa säilöä.

Entä sitten terveellisyysaspekti? Sokerihan ei ole terveellistä. Voiko mehustaa ilman sokeria, säilyykö mehu silloin? 

Tannu Hanskanen
Seuraa 
Viestejä2134

Kellarin rakentaminen onkin tosi ekologista. Samalla kuormalla tekisi useamman sata pakastinta, tai tuulimyllyn, joka ilmaiseksi pyörittää pakastinta. Talveksi pakastimen voi siirtää ulos ja ei tarvitse ollenkaan energiaa.

Rellunpiinaaja
Seuraa 
Viestejä105

Tannu Hanskanen kirjoitti:
Kellarin rakentaminen onkin tosi ekologista. Samalla kuormalla tekisi useamman sata pakastinta, tai tuulimyllyn, joka ilmaiseksi pyörittää pakastinta. Talveksi pakastimen voi siirtää ulos ja ei tarvitse ollenkaan energiaa.

Äläpäs Tanskanen liioittele, ei tuulimylly ole ilmainen, hankintahinta plus huoltokulungit on merkittävä menoerä pienituloisessa eläkeläisperheessä !

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat