Seuraa 
Viestejä45973

Minkälaisia asioita siinä vaaditaan jos haluaa saada kiitettävän. Ja mitä kannattee opetella kun moni teistä on varmaan tehny noita mekaniikan kokeita niin haluaisin tietää mitä tulis tärkeimmin päntätä ja mitä se kiitettävä numero vaatii.

Aiheet ovat:

-Suureita ja mittayksiköitä
-Vuorovaikutus ja voima
-Liike
-Tiheys
-Paine ja noste
-Työ ja teho
-Tasapaino ja vipu

Kokemusta asiasta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

Laskutoimituksillahan se meni, mutta olis se ollu hyvä jos olisin maolista äkässyt jo silloin, koska aiheet tuntui uudelta ja piti muistaa kaikki kaavat ja oli sitten kivaa matskuntunnilla geometria tunneilla. Saakos muuten edes ya:ssa maolia käyttää?

Onko tämä uuden opsin mekaniikan peruskurssi ja kurssikirjana joku physice. Suosittelen, että opettelet kaiken. Laatikoitten määritelmät on osattavat täydellisesti ulkoa esim. mekaanisen energian säilymislaki ja mekaniikan energiaperiaate. Työllä saat kympin että lukemaan vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46591

Opettajasi lienee määritellyt koealueen. Lukemalla ja ymmärtämällä kyseisen alueen oppikirjastasi pääset pitkälle. Opettele keskeiset fysikaaliset käsitteet, ja harjoittele laskemaan kotitehtävien kaltaisia peruslaskuja. Ei kokeeseen sen ihmeellisempiä tehtäviä tule. Kokeessa et kadu, jos olet kurssin mittaan kehittänyt laskurutiinia kotitehtävillä, mutta jos se on jäänyt väliin, voit laskea tehtäviä harjoitukseksi ennen koetta.

Yläasteella saanee jonkinlaisen arvosanan ihan lukemallakin, jos opettelee keskeiset käsitteet, mutta edeistyneempien opintojen varalle kannattaa varautua siihen, että fysiikkaa oppii ainoastaan laskemalla laskuharjoituksia. Hyvä opetus voi motivoida ja auttaa tehtävissä alkuun, samoin hyvä oppikirja, mutta oppiakseen asiat ne pitää aina laskea itse läpi. Se on ankaraa työtä, mutta sen tekeminen palkitsee kyllä ne, joita fysiikka kiinnostaa.

Ikonen
Homma hoituu kun opettelee kappaleet ulkoo, ite sain silleen kokeesta10+.

Ei niitä ulkoa tarvitse osata. Riittää, kun ymmärtää ne.

wizard
Ikonen
Homma hoituu kun opettelee kappaleet ulkoo, ite sain silleen kokeesta10+.Ei niitä ulkoa tarvitse osata. Riittää, kun ymmärtää ne.

Ulkoa opettelemisen tie on turmiollinen. Pitää opetella YMMÄRTÄMÄÄN asiat. Sen jälkeen, kun asiat ymmärtää, niin monien mainostamat "kaavat" muistaa kyllä helposti.

Pitää muistaa, että FYSIIKKA ON KOKEELLINEN LUONNONTIEDE. Kaikki kaavat (tai ainakin melkein) perustuvat siihen, että on tehty kokeita, mitattu kokeissa erilaisia suureita, sitten analysoitu mittaustuloksia so. miten mitatut suureet riippuu toisistaan. Koetetaan löytää matemaattinen malli (esimerkiksi laittamalla mittaustuloksia sopivaan koordinaatistoon), joka on sitten se suureiden välinen riippuvuus ts. "kaava" jota jotkut opettelavat vain ulkoa miettimättä mitä se tarkoittaa.

Jotkut luonnonlait ovat tavallaan nousseet muita korkeampaan asemaan, koska niitä tarvitaan niin hirvittävän monessa paikassa. Tällaisia ovat esimerkiksi Newtonin lait ja energian säilymislaki. Nämä varmaankin jo riittävät peruskoulutasolla.

Ai niin! Koska fysiikassa rakennellaan eri suureiden välisistä riippuvuuksista matemaattisia malleja, niin matematiikan osaamista täytyy myös olla. Etenkin yhtälön ratkominen tulee alvariinsa vastaan. Peruskoulun tasolla riittänee hyvin, jos osaat ratkaista yhtälön v=s/t sekä muotoon s=vt että t=s/v. ÄLÄ KÄYTÄ MUISTIKOLMIOTA, mikäli sellainen on opetettu, vaan OPETTELE RATKAISEMAAN YHTÄLÖT! Vaikein mahdollinen yhtälö, mitä käsittääkseni voi peruskoulussa tulla vastaan on, että yhtälö W=½mv² pitäisi osata ratkaista m:n tai v:n suhteen. m:n suhteen ratkaisu on m=2W/v² ja v:n suhteen ratkaisu on v=√(2W/m). Huomaa, että muistikolmiota ei edes voi käyttää tähän yhtälöön.

Sitten lisää ulkoa opeteltavia asioita. Opettele mitä tarkoittaa, suureet, niiden tunnukset, yksiköt ja yksikön tunnukset. Tavallisimmat suureet, suureiden tunnukset, yksiköt ja yksikön tunnukset on osattava ulkoa. Myös kannattaa opetella, mitä eroa on perussuureella ja johdannaissuureella. Opettele ainakin 4-5 tavallisinta perussuuretta ulkoa.

Lisäksi muista, että esim pituus 5 ei tarkoita mitään! Vasta kun siihen on liitetty yksikkö, niin tiedetään miten pitkä se on. Esim 5 mm. Ilman yksikköä olevia suureita fysiikassa on vähän. Peruskoulussa ei taida tulla muita vastaan kuin kitkakerroin μ. Kitkakerroin voi olla 0,5, mutta nopeus ei voi olla 0,5 (vaatii yksikön). Ilmoita suureiden lukuarvossa aina myös se yksikkö, mikä siihen kuuluu.

Tässä nyt joitakin asioita, jotka ovat tärkeitä.

EDIT: Ja muista, että mitä ikinä peruskoulussa sitten fysiikasta opetetaankin, niin ne kaikki ovat vasta perusasioita. Jos meinaa lukea fysiikkaa menestyksellä pitkälle, niin ne kaikki on joka tapauksessa jossain vaiheessa osattava kuin vettä vaan. Kyllä niihin asioihin lukiossakin palataan tuon tuosta, joten kauheaa stressiä ei kannata repiä, mutta parempihan se olisi, jos ne asiat osaa ennemmin kuin myöhemmin.

nuclear
Minkälaisia asioita siinä vaaditaan jos haluaa saada kiitettävän. Ja mitä kannattee opetella kun moni teistä on varmaan tehny noita mekaniikan kokeita niin haluaisin tietää mitä tulis tärkeimmin päntätä ja mitä se kiitettävä numero vaatii.

Aiheet ovat:

-Suureita ja mittayksiköitä
-Vuorovaikutus ja voima
-Liike
-Tiheys
-Paine ja noste
-Työ ja teho
-Tasapaino ja vipu

Kokemusta asiasta?

tyhmä kysymys, sehän riippu täysin opettajastasi, esim meillä lukiossa voi saada kympin totariin jos kokeesta saa ysin ja on tehnyt kaikki kotitehtävät(ne merkataan ylös)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat