Seuraa 
Viestejä1356

Suomen Kuvalehti / Marko Hamilo

Nature Microbiology -lehdessä julkaistun geenitutkimuksen mukaan kaikkien eliöiden esi-isä sopeutui elämään kuumassa, hapettomassa mineraalipitoisessa ympäristössä, joka muistuttaa nykyisen planeettamme elinympäristöistä lähinnä kuumia lähteitä.

Lue lisää: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/elama-alkoi-rautaisessa-kuumassa-l...

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
John Carter
Seuraa 
Viestejä10172

Jyri T. kirjoitti:

Muistan lukeneeni aiemmin jostain julkaisusta, että jo 50-luvulla geologit löysivät kairauksissaan varhaisimpia fossiileja, jotka olivat n.3,4 miljardia vuotta vanhoja. Eli elämä sai alkunsa jo planeettamme varhaishistoriassa ja päästyään vauhtiin se laajeni nopeasti sekalaiseksi joukoksi bakteereja, leviä ja niiden sukulaisia.

Kun ottaa huomioon, että vettä planeetallemme ilmestyi n.4,2 miljardia vuotta sitten, niin en pitäisi ihmeenä vaikka tulevaisuudessa löytyisi merkkejä vielä tuota 3,7 miljardia vuotta vanhemmastakin elämästä. Kaikkia historiamme ensimmäisiä vuosimiljardeja hallinneita organismeja yhdisti se, että ne kaikki olivat yksisoluisia ja mikroskooppisen pieniä. Sitten jotkut niistä vain kerääntyivät yhteen ja muodostovit pesäkkeitä. Tosin ensimmäisten reilun kolmen miljardin vuoden aikana yksikään yksittäinen olio maan päällä ei ollut juuri riisinjyvästä suurempi.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

NytRiitti
Seuraa 
Viestejä3204

Lainaus tuosta SK:n jutusta

"... Lucalla oli jo täysin nykyisiä organismeja vastaava dna:n kopiointi- ja luentamekanismi, jolla se valmisti tarvittavia proteiineja ja siirsi perintötekijänsä tytärsoluilleen..."

Eiks tää ole koettu pienenä ongelmana, mites se DNA kehitty?

Jostain lukenu, että alussa olis ollu jonkinlainen autokatalyyttinen RNA, ehkä (alieneiden tuoma?<-- humööriä) ulkoavaruudesta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat