Seuraa 
Viestejä45973

Turun seudulla aletaan rokottaa halukkaita puutiaisten eli punkkien levittämää enkefaliittia vastaan.Potilaat kustantavat itse omat rokotteensa.

Kannattaisiko myös muiden rannikolla kävijöiden tai varusmiespalvelukseen lähtevien hankkia rokotus?

Tarvitaanko sen ostamiseen resepti? Paljonko annos maksaa?

Borrelioosilta eli Lymen taudilta rokote ei suojaa, ainoastaan TBE-aivokuumeelta, johon ei ole olemassa parantavaa hoitoa.

Onko kokemuksia tai lisätetoja?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Tarvitaan resepti. Hinnasta ei tietoa... Rokotus annetaan ensin 3 kertaa parin kk. välein, ja muutaman vuoden päästä uusinta.

Kyllä kaiketi paljon saariston luonnossa liikkuville tuota voi suositella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos, A. Mukunen

Alankin sitten puhua Mukulaa ympäri, jotta hommaa reseptin, minä sponssaan.

Jahas, tulee taas yliemoiltua: Yksi Mukuloista on siippansa keralla ruvennut purjehtimaan ja oleilemaan noilla punkkisaarilla, niin pelottelen nyt itseäni lapsukaiseni aivokuumeella... Olisikohan tämmöiseen mitään troppia?

Punkki l puutiainen on inhottava ötökkä. On hyvä tutkia vartalonsa ja vaatteensa joka ilta, jos liikkuu punkkiseudulla. Tutkimus kannattaa suorittaa huolella, jottei esim vaatteisiin jää punkkeja. Jos punkki on jo kiinni ihossa, suosittelen sen poistattamista lääkärillä. On hyvä muistaa, että punkki leviää maasta, joten käytä kumisaappaita ja housuja, joiden lahkeissa on tiukat kuminauhat. Jokailtainen kokovartalotarkastus liikuttaessa punkkialueella on kuitenkin paras suoja.

Jos haluaa välttää kaikki mahdolliset sairaudet, ainoa mahdollisuus on tehdä heti itsemurha.

Arvaa vaan onko tuosta aiheesta tullut saarnattua! Mukulat vaan nauravat.

Yliemoilu on aikuisten äideillä esiintyvä järjenvastainen, mutta vaikeasti hillittävä suojeluhinku, joka oirehtii välillä huvittavasti, välillä nolostuttavasti.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542
Mummo
pelottelen nyt itseäni lapsukaiseni aivokuumeella... Olisikohan tämmöiseen mitään troppia?

Tuohan on harvinainen tauti, joka useimmiten on harmiton (kyllähän tuo pahimmillaan tekee pahaa jälkeä). Borrelioosi on yleisempi, ainakin itse pelkään sitä enemmän.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542
kimmosal
Jokailtainen kokovartalotarkastus liikuttaessa punkkialueella on kuitenkin paras suoja.

Tämä kannattaa muuten pitää mielessä, kun liikkuu vaimon tai vaimonomaisessa käytössä olevan henkilön kanssa kesäisin ulkona. (jos oleilu on rajoittunut asfaltille, kannattaa sepittää tarina lentävästä punkkilajista.)

Yksi keino punkin poistoon on viina. Kokeiltu on ja toimii. Onnex meikäläisen mökki ei ole ns. tautiriskialueella. Ollut punkkeja siellä täällä, kutisevat pitkään ikävästi.

Tuo kokovartalotarkastus täytyy tehdä vähintään kerran vuorokaudessa ja tosiaan koko vartalolle. Paikkoja punkille ovat esim. kivekset (naisilla paljon kauniimpi paikka), napa, kainalot, korvantaukset ja koko muu vartalo. Joten mukavia elikoita!

Toi viina toimii niin, että kaadat oikeeta viinaa punkin päälle annat vaikuttaa jonkin aikaa ja öty lähtee hakeen lisää viinaa. Toimii myös oikeessa elämässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat