Kommentit (2)

Käyttäjä2671
Seuraa 
Viestejä2

Tarkennus kiinnostavaan artikkeliin: islanninhevonenkin liikkuu ravissa. Sen ravi on monesti yhtä pomputtavaa kuin "tavallisen" hevosen. Lause, jossa viitataan islanninhevosen ravaavan tölttiä, on virheellinen. Islanninhevonen kykenee liikkumaan tasaisessa töltissä, toisin kuin monet muut hevoset -siihen tässä virkkeessä ja koko artikkelissa kaiketi viitataan. 

  • ylös 12
  • alas 11
MooM
Seuraa 
Viestejä13475

Tölt ei todellakaan ole ravia, vaan enemmän pikakävelyä (käynti on oikea nimitys hevosen kävelymäiselle askellajille), vaikka se on ihan oma askellajinsa. Nelitahtinen askellaji, jossa selkä ei juuri liiku ylös-alas -suunnassa, kuten ravissa. Laukka on helpompaa istua, mutta sekin keinuttaa kuin kiikkutuolissa. Tölttäävä issikka:

https://www.youtube.com/watch?v=-7rWeWymJDw

Monilla issikoilla on myös luontainen viides askellaji, passi, joka on muuten samanlaista kuin ravi, mutta saman puolen raajat liikkuvat yhtäaikaisesti, eikä diagonaalit, kuten ravissa. Passi on vähän nopeampaa kuin ravi ja rapakon takana passareille on omat ravikilpailunsa. Sen voi kai opettaa hevoselle (toisin kuin töltin), mutta luontainen taipumus auttaa.

Noita nelitahtisia askellajeja on muitakin, usein tiettyjen rotujen taipumuksena ja edelleen jalostettuna + koulutettuna. Ovat ratsastajalle erittäin mukavia ja silti matka taittuu nopeammin kuin käynnissä: https://en.wikipedia.org/wiki/Ambling_gait 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat