Seuraa 
Viestejä5

http://www.hs.fi/tiede/a1471577446298?ref=hs-art-luetuimmat-#1

Oheisessa artikkelissa kerrotaan perusteet sille, että miksi suomalaiset ovat omistuisia.
Kannattaa lukea nuo kommentit tuolta Hesarin kommentit kentästä. Toimittaja on nyt tarkoitushakuisesti keksinyt ihan omiaan. Se, että jos 1%lla suomalaisista on tietty geeni, joka aiheuttaa insuliniresistenssin lisääntymistä (riski), niin sillä perusteellahan ei voi väittää että suomalaiset omituisia.

Kannattaa lukea tieteellisen artikkelin alkuperäinen versio. Tutkimuksessahan ei tutkittu suomalaisia, mutta sattumoisin huomattiin otoksesta, että suomalaisill on tuo geeni.

Sinäsä ihan sama, vaikka suomalaiset olisvat vaikka oma lajinsa. Ja varmaan ollaankin Neanderthalin ihmisen jälkeläisiä. kaikki maailman ihmiset eivät ole Neanderthalin jälkeläisiä.

Kommentit (5)

Käyttäjä2732
Seuraa 
Viestejä5

Kirjoitin kommentin ko. artikkeliin, mutta sitä ei julkaistu. 

Joudun kirjoittamaan komenttini tänne. Onko kommenttini mielestänne sellainen, että sitä ei pitäisi julkaista? vai mistä sensruurista Hesarissa on kysymys: 

---------

Paleontologien mukaan Ihminen kehittyi noin 2-2,5 miljoonaa vuotta sitten. 

Ihmisen kehitys lähti liikenteeseen pystyihmisestä. Sen jälkeen sukupuu on aikaisempien tietojen perusteella jatkunut niin, että kehittyi heidelberginihminen, josta puolestaan kehittyi Afrikassa nykyihminen sekä Euroopassa neandertalinihminen ja Aasiassa denisovanihminen. 

Eli on sanottu, että nykyihmisen rinnalla eli kaksi muuta ihmislajia, Neanderthal ja Denisova. 

Jako eri lajeihin on  tehty Ihmisfossiilien jäännöksistä kehon ulkomuotoa (leveä lantio/kapea lantio, iso pää/pieni pää, pitkä/lyhyt vartalo, lyhyet/pitkät sormeet, kasvojen muoto;leveät vs kapeat kasvot, ) tarkastelemalla sovittujen lajimäärityksen kriteereiden mukaan

Kummallista kyllä, kukkaan ei ole syyttänyt ketään tähän päivään mennessä rasistiksi, vaikka on puhuttu kokonaan eri lajeista, eikä pelkästään eri ihmisroduista. 

Eikä mielestäni pitäisikään, kaikki on evoluutiota ja biologiaa, tiedettä, johon ei mielipiteellä ole nokan koputtamista. 

DNA tekniikka on kehittynyt, ja alkaa olla viitteitä siitä, että eri puolilla maailmaa elävät ihmiset polveutuvat kokonaan eri lajeista. 

https://evolutionistx.files.wordpress.com/2016/03/picture-12.png

Suomalaisilla ja kaikilla Eurooppalaisilla sekä amerikkalaisilla  ihmisillä on 2-4% Neanderthalin ihmisen geenejä (kaikilla Eurooppalaisilla myöskin), Kaukoidän ihmisillä on taas Denisovan geenejä keskimäärin 2-4 %. Afrikkalaisilla ei ole Denisovan eikä Neanderthalin geenejä. Lisäksi Afrikan keskiosassa asuvilla on jokin muu "un-named archaic" geeni, jota ei ole missään päin muualla maailmassa. 

Geenitutkimus mullistaa siis  ihmisen evoluution tutkimuksen. 

Joillakin tahoilla näyttää nyt olevan hätä tehdä tyhjäksi se, että Neanderthal, Denisova jne olivat eri lajeja, jottei vain paljastuisi geenitutkimuksella liikaa tieto siitä, kuka on minkäkin lajin jälkeläisiä. 

http://www.bbc.com/news/science-environment-24564375

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
insinjööri
Seuraa 
Viestejä507

Käyttäjä2732 kirjoitti:

Joillakin tahoilla näyttää nyt olevan hätä tehdä tyhjäksi se, että Neanderthal, Denisova jne olivat eri lajeja, jottei vain paljastuisi geenitutkimuksella liikaa tieto siitä, kuka on minkäkin lajin jälkeläisiä. 

Veikkaan, että kulttuurimarxistisessä wippajei-kentässä ei hyvällä katsota tällaista DNA tutkimusta. Tämän on suoraan kylmää vettä niskaan väittäjille: "kaikkihan me ollaan samanlaisia pinnan alta, vain väri vähän vaihtelee", "rotujen välisiä eroja ei ole" ja "oikeastaan rotujakaan ei ole".

"Wippajei, halitaan ja tanssitaanpas nyt kaikki multikultuurisessa maailmankotosessamme"

http://imgur.com/a/PRkuy
 

insinjööri
Seuraa 
Viestejä507

http://www.bbc.com/news/science-environment-24564375

Varsin asenteellinen kirjoitus tuokin. Otsikko julistaa: "eroja ei ole". Jos itse leipätekstiin jaksaa perehtyä ja lukea aloitusta pidemmälle (mitä useimmat eivät tee ja sen toki BBC:n "tiede"toimittajkin tietää), niin sieltä selviää ettei tutkijakentässä vallitse alkuunkaan sellainen yksimielisyys asiasta, että moiseen julistavaan otsikkoon olisi perusteita.

No, jos nimi on "Melissa Hoogenboom" ja elää Camdenin multikulttuurisessa ghetossa, niin ei kait sitä kestä oikein muuta mieltä ollakkaan....menee mielenterveys jos ajattelee vapaammin.
 

MooM
Seuraa 
Viestejä8021

Jso nykyihminen pystyi saamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä Denisovan ja Neanderthalin ihmisten kanssa, kyse oli kai silloin ihmisroduista tai alalajista, ei eri lajeista.

Jos eri alueiden ihmisillä DNA:ssa on 2-4 % eri lähteestä peritynyttä, väite

Lainaus:
 DNA tekniikka on kehittynyt, ja alkaa olla viitteitä siitä, että eri puolilla maailmaa elävät ihmiset polveutuvat kokonaan eri lajeista
 

ei ole totta. Siis kohta "kokonaan". 

Julkaisematta jättämiseen voi vaikuttaa lopun salaliittoteoria. 

Mielenkiintoinen juttu kaikkiaan. Minusta on kiehtova ajatus, että meissä näkyy noiden kadonneiden ihmisryhmien jälkiä ja on mielenkiintoista kuulla, miten nämä erot perimässä heijastuvat fenotyyppiin.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat