Seuraa 
Viestejä6
Liittynyt19.8.2016

Tuli taas monen vuoden jälkeen rekisteröityä nimimerkki tänne foorumille ja nyt olisi kysyttyvää viisaammilta leukosyyteistä. Elikkäs kävin diffissä alhaisten leukosyytti arvojen takia ja nyt sain tulokset. Tässä olisi nämä poikkeavat arvot, niin jos joku osaisi kertoa mistä nämä mahdollisesti kielivät...

Neut 31% (40-75%)
Lymf 48,5% (19-48%)
Eos 9,1% (<6%)
B-Neut 1,32 (1,6-7,4)

Ikinä ennen ei ole ollut mitään poikkeavaa leukosyyteissä.
Jatkuvia lääkityksiä:

Amlodipiini 5mg 1 kerran päivässä
Propranololi 40mg 1-3 kertaa päivässä (tarpeen mukaan)
Essitalopraami 10mg 1 kerran päivässä

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Kommentit (4)

ROS
Seuraa 
Viestejä101
Liittynyt22.1.2013

Miksi sinulla on ylipäätänsä mittailtu veriarvoja? Onko ollut jotain oireita tai vaivoja? Onko ollut infektioita viime aikoina? Mikä on absoluuttinen leukosyyttiarvo? Ilmeisesti hemoglobiini- ja trombosyyttiarvot ovat olleet normaalit?

Nuiden tietojen valossa sinulla on lieväasteinen neutropenia eli neutrofiilisten valkosolujen vähyys. Jos hemoglobiini- ja trombosyyttiarvot ovat normaalit, yleisimpiä syitä tilalle ovat lääkkeet ja sairastettu virusinfektio. Propranololi voi aiheuttaa neutropeniaa. Yleensä, jos epäillään neutropenian taustalla olevan lääkkeen haittavaikutus, tauotetaan kyseinen lääke ja seurataan korjaantuuko veriarvot.

Kenttämyyrä
Seuraa 
Viestejä6
Liittynyt19.8.2016

Veriarvoja mitattiin ihan perus terveystarkastuksessa 24.2.2016  ja siinä yhteydessä tuli tämmöiset tulokset:

S -DesialotransferriiniS -Desialotransferriini1.6 %0.0-2.5 %

B -Perusverenkuva + trombosyytitB -Perusverenkuva ja trombosyytit

B -LeukosyytitfB-LeukosyytitTutkimuksen tulos: 2.9* E9/l3.4-8.2 E9/l

B -ErytrosyytitB -Erytrosyytit4.8 E12/l4.3-5.7 E12/l

B -HemoglobiiniB -Hemoglobiini143 g/l134-167 g/l

B -Erytrosyytit, tilavuusosuusB -Erytrosyytit, tilavuusosuus43 %39-50 %

E -Erytrosyytit, keskitilavuusE -Erytrosyytit, keskitilavuus89 fl82-98 fl

E -Hemoglobiini keskimassaE -Hemoglobiini, keskimassa30 pg27-33 pg

E -Hemoglobiini keskimassakonsentraatioE -Hemoglobiini, keskimassakonsentraatio336 g/l320-360 g/l

B -TrombosyytitB -Trombosyytit281 E9/l150-360 E9/l

fP-GlukoosifP-Glukoosi5.4 mmol/l4-6.1 mmol/l

P -AlaniiniaminotransferaasiP -AlaniiniaminotransferaasiTutkimuksen tulos: 80* U/l10-70 U/l

P -KreatiniiniP -Kreatiniini72 umol/l60-100 umol/l

Pt-Glomerulussuodosnopeus, estimoitu, MDRD-kaavaPt-Glomerulussuodosnopeus, estimoitu, MDRD-tutkimuksen kaava (mittayksikkö: ml/min/1.73 m2)Tutkimuksen tulos: Yli 60 ml/min/1.73m2Viitearvot: >60 - ml/min/1.73m2

P -KaliumP -Kalium4.0 mmol/l3.3-4.9 mmol/l

P -NatriumP -Natrium142 mmol/l137-145 mmol/l

B -Hemoglobiini-A1cB -Hemoglobiini-A1c36 mmol/mol20-42 mmol/mol

............................................................................................................................................................................................................................

Aukesiko yhtään enmpää? Voin naputella vielä nuo muutokset edellä oleviin, mitkä on otettu 17.6.16 . Kaikkia lääkkeistäni olen syönyt vähintään 7v yhtäjaksoisesti. 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Kenttämyyrä
Seuraa 
Viestejä6
Liittynyt19.8.2016

Niin ja mainitakseni vielä, ei siis mitään normaalista poikkeavaa. Olen hyvin harvoin flunssassakaan ja yleensä jos olen sairaana niin olen jollain tavalla telonut itseäni.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

ROS
Seuraa 
Viestejä101
Liittynyt22.1.2013

Kenttämyyrä kirjoitti:
Veriarvoja mitattiin ihan perus terveystarkastuksessa 24.2.2016  ja siinä yhteydessä tuli tämmöiset tulokset:

S -DesialotransferriiniS -Desialotransferriini1.6 %0.0-2.5 %

B -Perusverenkuva + trombosyytitB -Perusverenkuva ja trombosyytit

B -LeukosyytitfB-LeukosyytitTutkimuksen tulos: 2.9* E9/l3.4-8.2 E9/l

B -ErytrosyytitB -Erytrosyytit4.8 E12/l4.3-5.7 E12/l

B -HemoglobiiniB -Hemoglobiini143 g/l134-167 g/l

B -Erytrosyytit, tilavuusosuusB -Erytrosyytit, tilavuusosuus43 %39-50 %

E -Erytrosyytit, keskitilavuusE -Erytrosyytit, keskitilavuus89 fl82-98 fl

E -Hemoglobiini keskimassaE -Hemoglobiini, keskimassa30 pg27-33 pg

E -Hemoglobiini keskimassakonsentraatioE -Hemoglobiini, keskimassakonsentraatio336 g/l320-360 g/l

B -TrombosyytitB -Trombosyytit281 E9/l150-360 E9/l

fP-GlukoosifP-Glukoosi5.4 mmol/l4-6.1 mmol/l

P -AlaniiniaminotransferaasiP -AlaniiniaminotransferaasiTutkimuksen tulos: 80* U/l10-70 U/l

P -KreatiniiniP -Kreatiniini72 umol/l60-100 umol/l

Pt-Glomerulussuodosnopeus, estimoitu, MDRD-kaavaPt-Glomerulussuodosnopeus, estimoitu, MDRD-tutkimuksen kaava (mittayksikkö: ml/min/1.73 m2)Tutkimuksen tulos: Yli 60 ml/min/1.73m2Viitearvot: >60 - ml/min/1.73m2

P -KaliumP -Kalium4.0 mmol/l3.3-4.9 mmol/l

P -NatriumP -Natrium142 mmol/l137-145 mmol/l

B -Hemoglobiini-A1cB -Hemoglobiini-A1c36 mmol/mol20-42 mmol/mol

............................................................................................................................................................................................................................

Aukesiko yhtään enmpää? Voin naputella vielä nuo muutokset edellä oleviin, mitkä on otettu 17.6.16 . Kaikkia lääkkeistäni olen syönyt vähintään 7v yhtäjaksoisesti. 

No sen verran, että alkoholia sinulla saattaa mennä suosituksia enemmän ja ettei tuosta neutropeniasta tarvitse olla erityisen huolissaan, koska muita verenkuvamuutoksia (hemoglobiini ja verihiutaleet) ei ole. Todennäköisin syy tilanteelle lienee edelleen lääkitys, muita harvinaisempiakin (muttei vakavia) syitä toki on. Nuin lievät neutrofiiliarvon alenemiset ei minkäänlaisia oireita sinulle tule aiheuttamaan ja on aika epätodennököistä että tuo arvo tuosta kovin paljoa enää laskee.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat