Seuraa 
Viestejä11963

Välillä pukkaa ja työntyy pakinata:
Onhan se näin, että maailma on menny sekaasin, isoot miähet syää salaattia ja naiset pitää housuja, ja viälä tyytyvääsenä. Ja jos nyt yksityyskohtihin halutahan mennähän niin kattokaa ny poliitikkojen touhuja: takkia käännetähän ja sitte loruulla ja huumorilla yritetetähän valtakunnan asioota hoitaa, Ei saatana. Mutta mistähän se jtälläänen ohtuu, eihän nuakaa ihimiset syntyjänsä mitää pahoja oo ollut, tyhymiä ehkä, mutta miksei ne oo elämänsä aikana eres jotaki oppinu ja tullu sitäkautta järkihinsä ?
Moon sitä mieltä että syy on soras. Sillä ei oo väliä onko ihiminen vai elukka, mutta jos sillon on oikeen kuriaa, piästähän ja kiusatahan, siis siitä tuloo pösilö, sellaanen raumatisootunu. Ja kyllä kuulkaa se niin on, että vaikka toista maailmansotaa monet tykkääkin muistella, niin soon ollu hyvin kamalaa ja kauhiaa, mun paappa ainakin oli soran pilaama miäs, leppoosa päällepäin, mutta sisältä vihaanen ja väkivaltaanen. Ja kolomantehen polovehen nua vinttitaurit kans periytyy, eikä siinä lapsilta oo palio tahtomisia kyselty.

Kyllä se vain taitaa olla näin, että kun nuo suomea, kylläkin kunniakkaasti ja hullunrohkeurella puolustaneet miehet tuli rintamalta takaasi, niin ne toi soran kauhut mukanansa, tahtoovat tai eivät. Ja sitte kun niiren akat katteli niitä, ne rupes tuumaamahan että nua miehäthän on vähä hulluja ja tyhymiäkin ja että me naiset ollahankin fiksumpia, ainakin omasta miälestä ja sentakia meirän pitää asioota ny hoitaa. Ja samahan aikahan koneet valtas Suomen niin eihän nille miehille mitää muutakaan tarvetta ollukkaan, kun ny fällyjen alla vähä nualeskeli ja pirttivilijelyn siementä kylyvi . Tuallaanen meni tiätysti naislle päähän,
ne kuvitteli ittestänsä aina vain enempi ja enempi, että olataas maharotomasti parempia ja itte osattaas asiansa hoitaa. No ny meillä on sitte suomi täynnä apäriä, iliman isää ja miehenmallia kasvanusia, näitä tällääsiä seisaaltaan kusevia ämmiä.

Se ei auta vaikka kuinka uskoos ja rukoolis, maailma ei muutu hyväksi paikaksi jos siihen ei pyriitä. Ja sitähän me kaikki kuitenkin halutahan, sitä että asiat olis hyvin. Ei sotaa, pahuutta ja kärsimystä selväpäinen ihiminen kaipaa.
Sellaaset kuvitelmat että maailma kehittyys automaattisesti ja ikuusesti parempahan suuntahan, on uskovasten fuuruja ja niistä ei hyvää seuraa. Järki kätehen ja kaikenlaaset kierot venkuulojat voi painua vittuhun,
Eihän se ny saatana niin voi olla, että aikuuset miehet yksin, vahtaa kaiket illat akkansa kans televisiota. Son niin, että yksinääsyys on ollu kuulkaa rangaastus kautta ihmiskunnan historian, rikkokaa historian kahalehet: Vapautehen se kuuluu miähen mieli.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Kommentit (102)

mdmx
Seuraa 
Viestejä6161

Hyvin sanottu. 

Sota traumatisoi talossa ja puutarhassa. Ja traumatisoituneet vanhemmat traumatisoi lapsiansa. Ja ne traumatisoi omiaan. Onneksi usein vähän vähemmän, mitä edellinen sukupolvi teki. Pojasta polvi paranee.

Mikä helvetin sukupuolineutraali? Mä näen sukupuolet kuin magneetin eri napoina. Eriarvoisuutta en missään nimessä kannata, mutta joskus homma toimii parhaiten kun antaa suutarin toimia suutarina. Se voidaan toteuttaa myös tasa-arvoisesti. Naiset (no ei niitä montaa ole), joista mulla on lähempää kokemusta, haluavat olla melko perinteisessä naisen roolissa.

Yksi jopa koki, että siinä olisi jotain väärää, kun nykypäivänä pitää olla niin sukupuolineutraalia. Eli yhteiskunta ikäänkuin painostaa ihmisiä pois sukupuolestaan. Aivan järjetöntä paskaa!

Omaa pappaa voisin kuvata aika pitkälti samoin kuin sinä teit. Tiedosti omat traumansa vanhempana, käyttäytyi lempeästi.

Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

Traumoja on hyvin vaikea hahmottaa, joten pyrkimys niiden  piilottamiseenkin tapahtuu enemmän tai vähemmän  automaattisesti.  Totta  on lauseesi:  "joista mulla on lähempää kokemusta, haluavat olla melko perinteisessä naisen roolissa."  Useimmat tuntemani naiset tosiaan kannattavat perinteisiä sukupuolirooleja, jotka fiksuudessaan perustuvat miehen ja naisen yhteistyöhön, alistamiseen perinteiset sukupuoliroolit eivät ole voineet perustua, muuten ihmiskunnalla olisi ollut lyhyt historia. Mutta huonoja esimerkkejä löytyy helposti koska  huonot uutiset leviävät helpommin. Ja niitä syystä tai toisesta  traumatioituneita, vihan ja pelon vallassa olevia toisten syytelijöitä jotka  uhatuksi kokiessaan välittömästi  turvautuvat siihen mitä sisällä on siis vihaan on turhan paljon muutenkin maailmassa. Nämä arvomaailmaltaan vatakkaiset, äärifeminismi  ja äärisovinismi ovat kuitenkin marginaaliilmiöitä, joihin todennäköisemmin on ajanut juuri traumaatinen kokemus. 

Mutta kuten joku viisastelija joskus aikanaan tämätyyppisesti  sanoi, "ei ihmiset riitele vaan arvomailmat."

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

kun arkoja aiheita kuten traumoja on täsä käsitelty, niin laitetaanpa lisää löylyä aamusaunaan.

Yksinkertaistaen voidan ajatella, että maailmassa ei ole kuin yksi ongelma, josta muut ongelmat johtuu. Liikakansoituksen takia maaailmasaastuu, ilmasto lämpee, on pulaa vedestä ruuasta ,tilasta ja luonnonvaroista. Tästäs seuraa myös riitoja sotia,ahneutta jne. No miten tähän on tultu ?  Kyllä monoteismien täyttäkää maa käskyn palveleminen on toteutunut odotettua peremmin, lähetyssaarnaajat ovat levittänet lähetyssaarnaaja asennetta ja perässä sitten muukin länsimalaisuus. Kerääminen ja  kuluttaminen, individualismi ja sen luonnollinen seuraus hedonismi on todisteita ylikansoituksen aiheuttamasta umpikujasta ja sen  aistimisesta johtuvasta  epävarmasta tulevaisuudesta. 

No mitäs täsä nyt voitaisiin asialle tehdä. Ongelmasta on turha syyttää päättäjiä, kyllä syyllinen on se, mikä on huonot päättäjät osansa asettaneet. järjestelmä tai äänestäjät. Siis ihan puhtaasti maalaisjärjellä  ajatellen: maan johtajia on ollut valitsemmassa vammaisia,rikollisia ja jopa oikeudessa syyntakeettommaksi todettuja, kaikilla noilla on äänioikeus. Miten helvetissä syyntakeeton voisi tietää mikä on yhteiskunnalle hyväksi? No sitten kimitetään, että ovat pieni vähemmistö, suurempi jokatapauksessa kun valtion johto. no onko syyllisiä sitten ne joilla on eniten valtaa päättäjät valita, siis suurin ihmisluokka ja aktiivisimmat äänestäjät, vanhat "viisaat" naiset ? Kyllä ongelma on syvempänä, se on ihan alussa, siis siinä mikä sinunkin on alkuun laittanut: seksi.  selähetyssaarnaaja asenne, neitsyt marian, ja äitiyden palvonta ne on syntyvyyden räjäyttänyt. jaa no eihän meitä täälä pohjolassa liikaa ole, no kun on. käytämme moninkertaisesti  luonnovaroja, ja minkähän takia, että voitais kituutella vihamielisissä olosuhteissa,niin vihamielisissä missä luontoa vastaan joutuu taistelemaan vahvoin muurein, seinin, vaattein. 

Jos haluat olla moderni ja enakkoluuloton edelläkäviä joka toimii vastuuntunnollisesti, niin että tulevaisuus on valoisampi myös lapsille, niin  tee todellinen ekoteko: muuta tropiikkiin ja rupea homoksi. Sillä seksissähän ei ole mitään vikaa, ainostaan arvomailmassa ja siinä että nykyinen seksuaalimoraalikin on muun kilpailuyhteiskunnan tavoin suorituskeskeistä, ja siksi materialistisiin ja näkyviin tuloksiin, täsmälleen lähetyssaarnajien opetusten mukaisesti  pyrkivää. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

offmind
Seuraa 
Viestejä16998

Keijona kirjoitti:
? Kyllä ongelma on syvempänä, se on ihan alussa, siis siinä mikä sinunkin on alkuun laittanut: seksi.  selähetyssaarnaaja asenne, neitsyt marian, ja äitiyden palvonta ne on syntyvyyden räjäyttänyt.

Eiköhän ihmiset harrastaneet seksiä ihan yhtä innokkaasti ennen lähetyssaarnaajiakin. Luultavasti innokkaamminkin :-D

Se mikä lähetyssaarnaajien mukana yleensä tuli oli edistyneempi sivilisaatio, kehittyneempi tekniikka ja kehittyneempi terveydenhuolto ja siitä seurannut kuolleisuuden lasku.

Väestöllisen muuntumisen malli on (mielestäni) edelleen ihan kelvollinen vaikka se onkin hyvin yleistävä. Kokonaisuutena maailma on jo siirtymässä neljänteen ja viidenteen vaiheeseen ja osissa maailmaa ongelmana onkin jo supistuva väestö.

https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4est%C3%B6llinen_muuntuminen .

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_transition .

The transition involves four stages, or possibly five.

In stage one, pre-industrial society, death rates and birth rates are high and roughly in balance. All human populations are believed to have had this balance until the late 18th century, when this balance ended in Western Europe.[9] In fact, growth rates were less than 0.05% at least since the Agricultural Revolution over 10,000 years ago.[9] Population growth is typically very slow in this stage, because the society is constrained by the available food supply; therefore, unless the society develops new technologies to increase food production (e.g. discovers new sources of food or achieves higher crop yields), any fluctuations in birth rates are soon matched by death rates.[9]

In stage two, that of a developing countr(y/ies), the death rates drop quickly due to improvements in food supply and sanitation, which increase life expectancies and reduce disease. The improvements specific to food supply typically include selective breeding and crop rotation and farming techniques.[9] Other improvements generally include access to technology, basic healthcare, and education. For example, numerous improvements in public health reduce mortality, especially childhood mortality.[9] Prior to the mid-20th century, these improvements in public health were primarily in the areas of food handling, water supply, sewage, and personal hygiene.[9] One of the variables often cited is the increase in female literacy combined with public health education programs which emerged in the late 19th and early 20th centuries.[9] In Europe, the death rate decline started in the late 18th century in northwestern Europe and spread to the south and east over approximately the next 100 years.[9] Without a corresponding fall in birth rates this produces an imbalance, and the countries in this stage experience a large increase in population.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770

Keijona kirjoitti:
Traumoja on hyvin vaikea hahmottaa, joten pyrkimys niiden  piilottamiseenkin tapahtuu enemmän tai vähemmän  automaattisesti.  Totta  on lauseesi:  "joista mulla on lähempää kokemusta, haluavat olla melko perinteisessä naisen roolissa."  Useimmat tuntemani naiset tosiaan kannattavat perinteisiä sukupuolirooleja, jotka fiksuudessaan perustuvat miehen ja naisen yhteistyöhön, alistamiseen perinteiset sukupuoliroolit eivät ole voineet perustua, muuten ihmiskunnalla olisi ollut lyhyt historia. Mutta huonoja esimerkkejä löytyy helposti koska  huonot uutiset leviävät helpommin. Ja niitä syystä tai toisesta  traumatioituneita, vihan ja pelon vallassa olevia toisten syytelijöitä jotka  uhatuksi kokiessaan välittömästi  turvautuvat siihen mitä sisällä on siis vihaan on turhan paljon muutenkin maailmassa. Nämä arvomaailmaltaan vatakkaiset, äärifeminismi  ja äärisovinismi ovat kuitenkin marginaaliilmiöitä, joihin todennäköisemmin on ajanut juuri traumaatinen kokemus. 

Mutta kuten joku viisastelija joskus aikanaan tämätyyppisesti  sanoi, "ei ihmiset riitele vaan arvomailmat."

Ihmiset riitelee, ihmiset tykkää riidellä, aihe on yleensä sivuseikka. Sinäkinhän haastat aloituksillasi pääsääntöisesti riitaa, saat siitä nautintoa.

Vierailija

Ei se naisenkaan osa sodan aikana helppo ollut. Rouvat jäivät kotiin hoitamaan yksin tilan ja lapset, eläen samalla jatkuvassa pelossa siitä, palaako siippa rintamalta omin jaloin vai ruumisarkussa. Lottia unohtamatta. Toki  rintamallakin elettiin jatkuvassa pelossa, joten ihmekös tuo, että traumatisoituneita miehiä sieltä palasi, oma pappani mukaanlukien. Muksuna sitä ei niin kässännyt, mutta vanhemmiten tajusi miksi pappa meni iltaisin itsekseen moneksi tunniksi hengailemaan navettaan ja tuli sieltä kompuroiden takaisin. Me mukulat vaan kuiskuteltiin ja koitettiin väistellä, ettei pappa kaadu meidän päälle. Tosi usein pyydettiin pappaa kertomaan sotatarinoita ja aina se muisti stoorin saatteeksi todeta, että kenenkään ei pitäisi joutua sotimaan, niin kamalaa se on.

Asiasta toiseen. Mä pukeudun farkkuihin ja tykkään juoda olutta. Jos se todella jotakuta jännittää, niin voi sääli. Toisaalta sen voi kaiketi nähdä ihan hyvänäkin, mikäli jonkun ongelmat ovat niin vähäisiä, että jaksaa vaivata päätään sillä, vastaanko hänen käsitystään naisen arkkityypistä.

Onneksi on menty siihen suuntaan, että ihminen voi olla juuri sellainen miltä itsestä tuntuu, huolimatta siitä mitä jalkojen välistä sattuu löytymään. Sekin voi olla hyvinkin traumatisoivaa, että ihmistä koitetaan sulloa tietynlaiseen muottiin ja sellainen yhteiskunta voi paremmin, jossa jokainen voi olla oma itsensä, huolimatta siitä sattuuko joku random jamppa tuntemaan muutaman naisen, joka "haluaa olla melko perinteisessä naisen roolissa". 

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770

Keijona kirjoitti:
kun arkoja aiheita kuten traumoja on täsä käsitelty, niin laitetaanpa lisää löylyä aamusaunaan.

Onko Keijona pyrkinyt korostamaan vastakkainasetteluja?

http://yle.fi/uutiset/17_000_jasenen_kissat-ryhma_pantiin_jaahylle_faceb...

"Sosiaalisen median tutkija pitää hieman kummallisena sitä, että yhteisen harrastuksen piiriin kokoontuneet ihmiset puhuttelevat toisiaan rumasti verkossa.

– Aiemmin luulin, että verkossa voisi olla aiheita joista ei riidellä. Nyt uskon, että sellaista aihetta ei olekaan, mistä riitelyä ja huutelua ei tulisi. Alkuperäinen aihe voi keskustelun edetessä muuttua ihan muuksi, arvelee dosentti Janne Matikainen Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden laitokselta.

Uskon, että sellaista aihetta ei olekaan, mistä riitelyä ja huutelua ei tulisi.

– Janne Matikainen

– Suomessa yleinen ilmapiiri on muokannut keskustelua ja korostanut vastakkainasettelua. Se voi tietysti näkyä myös harrastekeskustelupiireissä, Matikainen aprikoi."

Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

Hoi kirjoitti:
Ei se naisenkaan osa sodan aikana helppo ollut. Rouvat jäivät kotiin hoitamaan yksin tilan ja lapset, eläen samalla jatkuvassa pelossa siitä, palaako siippa rintamalta omin jaloin vai ruumisarkussa. Lottia unohtamatta. Toki  rintamallakin elettiin jatkuvassa pelossa, joten ihmekös tuo, että traumatisoituneita miehiä sieltä palasi, oma pappani mukaanlukien. Muksuna sitä ei niin kässännyt, mutta vanhemmiten tajusi miksi pappa meni iltaisin itsekseen moneksi tunniksi hengailemaan navettaan ja tuli sieltä kompuroiden takaisin. Me mukulat vaan kuiskuteltiin ja koitettiin väistellä, ettei pappa kaadu meidän päälle. Tosi usein pyydettiin pappaa kertomaan sotatarinoita ja aina se muisti stoorin saatteeksi todeta, että kenenkään ei pitäisi joutua sotimaan, niin kamalaa se on.

Asiasta toiseen. Mä pukeudun farkkuihin ja tykkään juoda olutta. Jos se todella jotakuta jännittää, niin voi sääli. Toisaalta sen voi kaiketi nähdä ihan hyvänäkin, mikäli jonkun ongelmat ovat niin vähäisiä, että jaksaa vaivata päätään sillä, vastaanko hänen käsitystään naisen arkkityypistä.

Onneksi on menty siihen suuntaan, että ihminen voi olla juuri sellainen miltä itsestä tuntuu, huolimatta siitä mitä jalkojen välistä sattuu löytymään. Sekin voi olla hyvinkin traumatisoivaa, että ihmistä koitetaan sulloa tietynlaiseen muottiin ja sellainen yhteiskunta voi paremmin, jossa jokainen voi olla oma itsensä, huolimatta siitä sattuuko joku random jamppa tuntemaan muutaman naisen, joka "haluaa olla melko perinteisessä naisen roolissa". 

Hyvä että pidät itsestäsi. Se kun kritisoin nykyistä sukupuolten tasa-arvoa on toki puhtaasti oma ja henkilökohtainen mielipiteeni, mutu. Mutta minulla on sille myös perusteita jotka kertomalla olen saanut hyväksyntää. Haluatko kuulla ne ? Ei se mitään kerron ne kuitenkin.

Olen sinänsä erikoinen uskovainen, siis itseäni suurempiin voimiin ja älykkyyteen uskova, että voin käsittää myös evoluution olemmassaolon todeksi. Siis  se mitä olento(ihminen tai eläin) kokee ja sen elinympäristö ja  olosuhteet vaikuttavat siihen miksi se on tullut. siis aikuisten oikeesti ja  ihan konkreetisesti, fyysisesti ja henkisesti. Uskotko sinä siihen, että elin,- ja kasvuympäristö vaikuttaa sinuun, jaa että uskot, sitten meillä on muutakin yhteistä kuin joutilas aika internetissä. 

Nyt voi hiukan kirvellä, mutta se menee nopeasti ohitse: Naisten tisseistä tulee maitoa !  Tämä on evoluution tulos, johtuen siitä, että naaraat ovat viettäneet enemmän aikaalasten kanssa, ja ovat siksi myös parempia, (fyysisesti ja henkisesti) lapsia hoitamaan. Joten vuosituhansien saatossa lapset ovat vaikuttaneet naisiin enemmän kuin miehiin, naiset ovat siis enemmän lasten kaltaisia kuin miehet.

Seuraava kysymys onkin, sinusta onko parempi, että yhteisiä ja yhteiskunnalisia asioita hoitaa enemmän tai vähemmän lapsellinen sukupuoli? Onko yhteiskunallisten asioiden hoitaminen vakava asia, vai onko se leikkiä, pelleilyä ja sananlaskujen vääntämistä. mikä suuren suosion on tuntunut saavuttavan? Vai olisiko se vähemmän lapsellisen sukupuolen hommia?

Mitenkään fanaattinen tai loukkaava en halua olla, vaan enemmän filosofinen ja yhteistä hyvää ja parempaa tulevaisuutta tässä yritän hahmottaa. Ja muistaen sen, että sukupuolten erilaisuus on  tasa-arvossa kasvaneille veteen piirretty viiva, ja monet miehethän näyttävät olevan naismaisempia(ja ehkä lapsellisempia) kuin monet naiset. Mutta tissit ne miehen  laittoi tälläisen kelan ilmoille.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Vierailija

Jeps. Itsestään pitäminen on pääosin oikein hyvä asia, jota jokaisen kannattaisi opetella. Onnellisuutta se edesauttaa takuuvarmasti.

Säkin nähdäkseni pidät itsestäsi ainakin sen verran, että uskot olevasi melkoisen nokkela kaveri. Ei siinä, anna mennä vaan. :)

Mitäköhän sä tarkoitat tuolla "yhteiskunnallisten asioiden hoitamisella"? Lienet tietoinen siitä, että naiset ovat tätä nykyä mukana työelämässä, politiikassa jne. Oletko sitä mieltä, että lapset ovat tämän murroksen myötä jääneet pahastikin heitteille? Usko pois, isät osaavat hoitaa lapsiaan siinä missä äiditkin, toisinaan jopa paremmin. Ja tätä nykyä jopa tekevät sitä.  Eli ilmaisut "enemmän lapsellinen" ja "vähemmän lapsellinen" ovat paitsi kömpelöitä, auttamattoman vanhanaikaisia.

Kokemukseni mukaan "sukupuolineutraaliutta" kiivaasti vastustatavat miehet ovat useimmiten enemmän tai vähemmän reppanoita. Joko ei ole liiemmin sukseeta deittimarkkinoilla, joten naiset näyttäytyvät vieraan lajin edustajana ja koetaan jollain tavoin uhkaavina. Osa taas on yksinkertaisesti niin tyhmiä, että ihmistuntemus on nollaluokkaa, pidetään kiinni ulkoaopetellusta mantrasta, eikä kyetä miettimään asiaa sen syvällisemmin. Tämä on toki puhtaasti oma ja henkilökohtainen mielipiteeni, mutu.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6161

Keijona kirjoitti:
Nämä arvomaailmaltaan vatakkaiset, äärifeminismi  ja äärisovinismi ovat kuitenkin marginaaliilmiöitä, joihin todennäköisemmin on ajanut juuri traumaatinen kokemus. 

Mutta kuten joku viisastelija joskus aikanaan tämätyyppisesti  sanoi, "ei ihmiset riitele vaan arvomailmat."

Äärifeminismiä ja äärisovinismiä yhdistää se että kumpikaan ei pyri tasa-arvoon. Feminismi on kuitenkin yhteiskunnallisesti hyväksytympää. Naiset ehkä keskimäärin loukkaantuvat herkemmin sovinistista läpistä, miehiä taas ei paljon feministien löpinät hetkauta.

Ja ehkä tuossa vielä totakin enemmän vaikuttaa se miten muut miehet suhtautuvat sovinismiin, läpänheittoa ei tässä lasketa. Mutta todellinen sovinismi on kyllä luonnonvastainen ilmiö mulle. Naiset on söpöjä. ;)

Windspeed
Seuraa 
Viestejä8411

Keijona kirjoitti:
Välillä pukkaa ja työntyy pakinata:
Onhan se näin, että maailma on menny sekaasin, isoot miähet syää salaattia ja naiset pitää housuja, ja viälä tyytyvääsenä. Ja jos nyt yksityyskohtihin halutahan mennähän niin kattokaa ny poliitikkojen touhuja: takkia käännetähän ja sitte loruulla ja huumorilla yritetetähän valtakunnan asioota hoitaa, Ei saatana. Mutta mistähän se jtälläänen ohtuu, eihän nuakaa ihimiset syntyjänsä mitää pahoja oo ollut, tyhymiä ehkä, mutta miksei ne oo elämänsä aikana eres jotaki oppinu ja tullu sitäkautta järkihinsä ?
Moon sitä mieltä että syy on soras. Sillä ei oo väliä onko ihiminen vai elukka, mutta jos sillon on oikeen kuriaa, piästähän ja kiusatahan, siis siitä tuloo pösilö, sellaanen raumatisootunu. Ja kyllä kuulkaa se niin on, että vaikka toista maailmansotaa monet tykkääkin muistella, niin soon ollu hyvin kamalaa ja kauhiaa, mun paappa ainakin oli soran pilaama miäs, leppoosa päällepäin, mutta sisältä vihaanen ja väkivaltaanen. Ja kolomantehen polovehen nua vinttitaurit kans periytyy, eikä siinä lapsilta oo palio tahtomisia kyselty.

Kyllä se vain taitaa olla näin, että kun nuo suomea, kylläkin kunniakkaasti ja hullunrohkeurella puolustaneet miehet tuli rintamalta takaasi, niin ne toi soran kauhut mukanansa, tahtoovat tai eivät. Ja sitte kun niiren akat katteli niitä, ne rupes tuumaamahan että nua miehäthän on vähä hulluja ja tyhymiäkin ja että me naiset ollahankin fiksumpia, ainakin omasta miälestä ja sentakia meirän pitää asioota ny hoitaa. Ja samahan aikahan koneet valtas Suomen niin eihän nille miehille mitää muutakaan tarvetta ollukkaan, kun ny fällyjen alla vähä nualeskeli ja pirttivilijelyn siementä kylyvi . Tuallaanen meni tiätysti naislle päähän,
ne kuvitteli ittestänsä aina vain enempi ja enempi, että olataas maharotomasti parempia ja itte osattaas asiansa hoitaa. No ny meillä on sitte suomi täynnä apäriä, iliman isää ja miehenmallia kasvanusia, näitä tällääsiä seisaaltaan kusevia ämmiä.

Se ei auta vaikka kuinka uskoos ja rukoolis, maailma ei muutu hyväksi paikaksi jos siihen ei pyriitä. Ja sitähän me kaikki kuitenkin halutahan, sitä että asiat olis hyvin. Ei sotaa, pahuutta ja kärsimystä selväpäinen ihiminen kaipaa.
Sellaaset kuvitelmat että maailma kehittyys automaattisesti ja ikuusesti parempahan suuntahan, on uskovasten fuuruja ja niistä ei hyvää seuraa. Järki kätehen ja kaikenlaaset kierot venkuulojat voi painua vittuhun,
Eihän se ny saatana niin voi olla, että aikuuset miehet yksin, vahtaa kaiket illat akkansa kans televisiota. Son niin, että yksinääsyys on ollu kuulkaa rangaastus kautta ihmiskunnan historian, rikkokaa historian kahalehet: Vapautehen se kuuluu miähen mieli.


Sota on varmaan traumatisoinut suomalaiset mutta myös saksalaiset ja venäläiset...ruotsalaiset jäi koko "kinkereiden" ulkopuolelle ja jenkitkin kokivat sodan kauheuksia vasta 2001 terroristien iskun muodossa, joka voi myös traumatisoida yhtälailla.
Unelma siitä, että jokainen ajaa Corvettea ja asuu 300 M2 linnassa ja talvet etelän lämmössä ei todellakaan voi toteutua 7 mrd ihmisen kanssa. Veikkaan että polkupyörä ja energiaa tuottava 70 M2 ok-talo voisi olla jo kestävämpi unelma jopa 20 mrd populaatiolle..tämän jälkeen täytyy löytää tehokas tapa kuljettaa ihmisiä Proxima Centaurin kulmilla auttamaan uutta planeettaa. Jaahas pitänee lähteä pyörälenkille.

If it looks good it will fly good ! -Marcel Dassault

Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

Hoi kirjoitti:
Jeps. Itsestään pitäminen on pääosin oikein hyvä asia, jota jokaisen kannattaisi opetella. Onnellisuutta se edesauttaa takuuvarmasti.

Säkin nähdäkseni pidät itsestäsi ainakin sen verran, että uskot olevasi melkoisen nokkela kaveri. Ei siinä, anna mennä vaan. :)

Mitäköhän sä tarkoitat tuolla "yhteiskunnallisten asioiden hoitamisella"? Lienet tietoinen siitä, että naiset ovat tätä nykyä mukana työelämässä, politiikassa jne. Oletko sitä mieltä, että lapset ovat tämän murroksen myötä jääneet pahastikin heitteille? Usko pois, isät osaavat hoitaa lapsiaan siinä missä äiditkin, toisinaan jopa paremmin. Ja tätä nykyä jopa tekevät sitä.  Eli ilmaisut "enemmän lapsellinen" ja "vähemmän lapsellinen" ovat paitsi kömpelöitä, auttamattoman vanhanaikaisia.

Kokemukseni mukaan "sukupuolineutraaliutta" kiivaasti vastustatavat miehet ovat useimmiten enemmän tai vähemmän reppanoita. Joko ei ole liiemmin sukseeta deittimarkkinoilla, joten naiset näyttäytyvät vieraan lajin edustajana ja koetaan jollain tavoin uhkaavina. Osa taas on yksinkertaisesti niin tyhmiä, että ihmistuntemus on nollaluokkaa, pidetään kiinni ulkoaopetellusta mantrasta, eikä kyetä miettimään asiaa sen syvällisemmin. Tämä on toki puhtaasti oma ja henkilökohtainen mielipiteeni, mutu.

Jaa että miehet ovat yhtä hyviä lasten kanssa, mites tuo imeskelyhomma, onko miehet yhtä hyviä rintaruokinnassa?  yleisesti ja luonnollisesti ottaen.  Minusta epäluonnolinen on epäluonnolista vaikka siihen joku oliskin tottunat ja siten oppinut pitämään.  En tiedä minkälaisia referenssejä sinulla on kasvattajana ja aiheeseen perehtymisestä osoittaa, mutta omat kokemukseni ovat, että minun oli lasten olessa vauvoja huomattavasti hankalaa, kuin vaimollani. Vanhemmiten tietenkin tilanne on muuttunut.

Ovat naiset  toki mukana kaikessa, onhan sukupuoliroolit sekaisin. Onko yleensäkin ottaen  sekaisin parempi kuin järjestyksessä ? Vai onko asiat automaatisesti paremmin  silloin kun ne lisää omia hedonistisia oikeuksia ja mahdollisuuksia. Niinku omasta mielestäsi, muita huomioon ottamatta.

Muistetaan nyt kuitenkin, että sukupuolten tasa-arvo, tämä suomessa ensimmäiseksi käytäntöön tullut kokeilu ja demo(kratia)  on käytännössä vain pari sukupolvea vanha hairahdus, ja nykytilanne siis kokeilun tulokset nyt jo kielivät  sen mahdottomuudesta.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Keijona
Seuraa 
Viestejä11963

Windspeed kirjoitti:
Keijona kirjoitti:
Välillä pukkaa ja työntyy pakinata:
Onhan se näin, että maailma on menny sekaasin, isoot miähet syää salaattia ja naiset pitää housuja, ja viälä tyytyvääsenä. Ja jos nyt yksityyskohtihin halutahan mennähän niin kattokaa ny poliitikkojen touhuja: takkia käännetähän ja sitte loruulla ja huumorilla yritetetähän valtakunnan asioota hoitaa, Ei saatana. Mutta mistähän se jtälläänen ohtuu, eihän nuakaa ihimiset syntyjänsä mitää pahoja oo ollut, tyhymiä ehkä, mutta miksei ne oo elämänsä aikana eres jotaki oppinu ja tullu sitäkautta järkihinsä ?
Moon sitä mieltä että syy on soras. Sillä ei oo väliä onko ihiminen vai elukka, mutta jos sillon on oikeen kuriaa, piästähän ja kiusatahan, siis siitä tuloo pösilö, sellaanen raumatisootunu. Ja kyllä kuulkaa se niin on, että vaikka toista maailmansotaa monet tykkääkin muistella, niin soon ollu hyvin kamalaa ja kauhiaa, mun paappa ainakin oli soran pilaama miäs, leppoosa päällepäin, mutta sisältä vihaanen ja väkivaltaanen. Ja kolomantehen polovehen nua vinttitaurit kans periytyy, eikä siinä lapsilta oo palio tahtomisia kyselty.

Kyllä se vain taitaa olla näin, että kun nuo suomea, kylläkin kunniakkaasti ja hullunrohkeurella puolustaneet miehet tuli rintamalta takaasi, niin ne toi soran kauhut mukanansa, tahtoovat tai eivät. Ja sitte kun niiren akat katteli niitä, ne rupes tuumaamahan että nua miehäthän on vähä hulluja ja tyhymiäkin ja että me naiset ollahankin fiksumpia, ainakin omasta miälestä ja sentakia meirän pitää asioota ny hoitaa. Ja samahan aikahan koneet valtas Suomen niin eihän nille miehille mitää muutakaan tarvetta ollukkaan, kun ny fällyjen alla vähä nualeskeli ja pirttivilijelyn siementä kylyvi . Tuallaanen meni tiätysti naislle päähän,
ne kuvitteli ittestänsä aina vain enempi ja enempi, että olataas maharotomasti parempia ja itte osattaas asiansa hoitaa. No ny meillä on sitte suomi täynnä apäriä, iliman isää ja miehenmallia kasvanusia, näitä tällääsiä seisaaltaan kusevia ämmiä.

Se ei auta vaikka kuinka uskoos ja rukoolis, maailma ei muutu hyväksi paikaksi jos siihen ei pyriitä. Ja sitähän me kaikki kuitenkin halutahan, sitä että asiat olis hyvin. Ei sotaa, pahuutta ja kärsimystä selväpäinen ihiminen kaipaa.
Sellaaset kuvitelmat että maailma kehittyys automaattisesti ja ikuusesti parempahan suuntahan, on uskovasten fuuruja ja niistä ei hyvää seuraa. Järki kätehen ja kaikenlaaset kierot venkuulojat voi painua vittuhun,
Eihän se ny saatana niin voi olla, että aikuuset miehet yksin, vahtaa kaiket illat akkansa kans televisiota. Son niin, että yksinääsyys on ollu kuulkaa rangaastus kautta ihmiskunnan historian, rikkokaa historian kahalehet: Vapautehen se kuuluu miähen mieli.


Sota on varmaan traumatisoinut suomalaiset mutta myös saksalaiset ja venäläiset...ruotsalaiset jäi koko "kinkereiden" ulkopuolelle ja jenkitkin kokivat sodan kauheuksia vasta 2001 terroristien iskun muodossa, joka voi myös traumatisoida yhtälailla.
Unelma siitä, että jokainen ajaa Corvettea ja asuu 300 M2 linnassa ja talvet etelän lämmössä ei todellakaan voi toteutua 7 mrd ihmisen kanssa. Veikkaan että polkupyörä ja energiaa tuottava 70 M2 ok-talo voisi olla jo kestävämpi unelma jopa 20 mrd populaatiolle..tämän jälkeen täytyy löytää tehokas tapa kuljettaa ihmisiä Proxima Centaurin kulmilla auttamaan uutta planeettaa. Jaahas pitänee lähteä pyörälenkille.

Maailmansota traumatisoi lähes koko maailman, vähässä oli ne  paikat mitä ei koskettanut.. Jaa palstalla varmasti löytyy joku viisaampi, joka pystyisi laskemaan riittäisikö luonnovarat 7 miljardin omakotitalon rakentamiseen ja täyttämiseen kaikella "välttämättömällä" kuten elektroniikalla ja muulla krääsällä, se kun on tuo talon sisältö luultavasti se mikä enemmän luonnonvaroja käyttää, talojen kestävyys ja käyttöikä kun hiukan toista luokkaa.

Oma vallitseva ymmärrykseni on, että  on taysin mahdotonta että kaikilla maailman ihmisillä olisi sama elintaso, kulutustaso ja  hyodykkeet kuin suomalaisilla. siksi pidänkin tasa-arvoa ja demokratiaa mahdottomana utopiana.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770

Keijona kirjoitti:

Hyvä että pidät itsestäsi. Se kun kritisoin nykyistä sukupuolten tasa-arvoa on toki puhtaasti oma ja henkilökohtainen mielipiteeni, mutu.

  

Eli tämä painotus tarkoittaa sitä että se on todennäköisemmin venäjän ideolgiaa nuoleskeleva asenne.

Vierailija

Keijona kirjoitti:

Jaa että miehet ovat yhtä hyviä lasten kanssa, mites tuo imeskelyhomma, onko miehet yhtä hyviä rintaruokinnassa?  yleisesti ja luonnollisesti ottaen.  Minusta epäluonnolinen on epäluonnolista vaikka siihen joku oliskin tottunat ja siten oppinut pitämään.  En tiedä minkälaisia referenssejä sinulla on kasvattajana ja aiheeseen perehtymisestä osoittaa, mutta omat kokemukseni ovat, että minun oli lasten olessa vauvoja huomattavasti hankalaa, kuin vaimollani. Vanhemmiten tietenkin tilanne on muuttunut.

Ovat naiset  toki mukana kaikessa, onhan sukupuoliroolit sekaisin. Onko yleensäkin ottaen  sekaisin parempi kuin järjestyksessä ? Vai onko asiat automaatisesti paremmin  silloin kun ne lisää omia hedonistisia oikeuksia ja mahdollisuuksia. Niinku omasta mielestäsi, muita huomioon ottamatta.

Muistetaan nyt kuitenkin, että sukupuolten tasa-arvo, tämä suomessa ensimmäiseksi käytäntöön tullut kokeilu ja demo(kratia)  on käytännössä vain pari sukupolvea vanha hairahdus, ja nykytilanne siis kokeilun tulokset nyt jo kielivät  sen mahdottomuudesta.

Edelleen, annatko jonkun käytännön esimerkin siitä, millä tavoin ihmiset voivat nykytilanteessa huonommin, lukuunottamatta herkän egosi naarmuuntumista? Ovatko lapset jääneet heitteille? Voivatko ihmiset paremmin sellaisissa yhteiskunnissa, joissa sukupuolten roolijako on hyvin perinteinen? Vaikka tissit ja maidoneritys ovatkin sulle noin jännittäviä asioita, eivät ne kaikille ole. Imetys onnistuu nykytilanteessa yhtä kaikki. Onneksi on olemassa myös mahdollisuus pulloruokintaan, tilanteissa joissa se ei onnistu.

Ja joo, mulla on ihan käytännön kokemusta asiasta. Lapseni voivat oikein hyvin ja väittäisin puolisonikin olevan kaikkea muuta kuin onneton, vaikka olen huono kokki, inhoan tiskaamista, kokoan huonekalut, tykkään kruisailla ja käytän luvattoman paljon aikaa konsolipelailuun ja teen töitä. Ajatella.

Kerrohan, mitä tämä sukupuoliroolien hälveneminen oikeastaan onkaan sinulta pois? Jos joku muija on vienyt sun duunipaikan, se johtuu todennäköisimmin siitä, että se oli sua parempi, ei siitä, että se oli nainen.

mdmx kirjoitti:

Naiset on söpöjä. ;)

Ai. Mitäs sä siitä tiedät, kun sulla ei omien sanojesi mukaan ole käytännön kokemusta kovin monesta naisesta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat