Seuraa 
Viestejä2
Liittynyt15.12.2014

Täälläkin, Tieteen "kysy" -palstalla, asiasta oli kysytty, mutta vastaus oli minusta totutusti vain mustaa ja valkoista. Mutta onhan maailmassa siis myös ainakin keltaisia ja punaisia ihmisiä. Miksi (ja miten) siis ihmisten eri ihovärit ovat kehittyneet? Evoluutio/asuinympäristö on kai se "miten", mutta "miksi" ehkä kiinnostaa enemmän. Toisaalta - miksi asuinympäristö tuottaisi keltaista tai punaista sen valkoisen sijaan? Olettamushan on siis, että kaikki olivat alun perin mustia. Onko jossain maapallolla siis sellainen auringonvalo, että se muuttaa/on muuttanut ihmiset keltaisiksi tai punaisiksi? Te, jotka tiedätte, kertokaa minullekin! Kiitos!

Kommentit (4)

Reifengas
Seuraa 
Viestejä3271
Liittynyt30.5.2010

Ei kait keltaisia ja punaisia olekaan.

Ovat maalanneet, tai meillä vain valkeaan tottuneilla on turhan tarkka värinäkö.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Kasvisruoka2
Seuraa 
Viestejä4399
Liittynyt29.8.2015

Muistaakseni asia liittyi d-vitamiinin saantiin.

Mitä lähempänä aurinkoa ja keskemmällä maailmaa, niin sitä tummempia. Esimerkiksi Afrikassa korkeammalla vuoristossa elävillä tummempi iho.

Ja kun mennään Irlantiin, jossa aurinko paistaa, mutta on koko ajan sumu, niin päästään punatukaisuuteen ja kalpeuteen, pitää saada kaikki mahdollinen d-vitamiini talteen.

Ruhollah.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Ihon väriin vaikuttavat paitsi melaniini (ruskea), myös orvaskeden paksuus (kellervä) sekä ihon pintaverisuonten määrä (punainen). Näitä liukusäätimiä säätelemällä saataneen aikaan kaikki maapallolla esiintyvät ihonsävyt.

jaho
Seuraa 
Viestejä515
Liittynyt19.3.2012

Perusvastaushan tulee foolihaposta ja D-vitamiinista. Auringonvalo tuhoaa foolihappoa, joten tumma iho on edullista aurinkoisilla aluilla. Viileämmillä alueilla tulee taas D-vitamiinin tarve jolloin vaalea iho on edullisin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat