Seuraa 
Viestejä131

Nii-in, hyvä kysymys. Onko kyse itsetunnon pönkittämisestä näyttämistarpeen muodossa? Voiko se olla sijoituksena toimiva?

Kommentit (8)

Vierailija

Siks ko se pystyy?

Riippuu persoonallisuudesta ja varallisuudesta mistä kulloinkin on kysymys.
Riippuu myös käyttöyhteydestä ja ympäristöstä.

Syy voi olla ihan mikä tahansa, joko todellinen tai kuviteltu.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1776

Jos olis miljonääri niin ei kait sitä nyt mitään viiden euron mikkihiiri-kelloa viihtis pitää. Pitäis kuitenkin erottua plebeijistä.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä33510

Jotkut ostavat näyttääkseen statustaan ja jotkut hifistelläkseen omaksi iloksi. Ei siitä kannata liikaa vetää johtopäätöksiä, jos jollain on Rolex. Sijoituksena se tuskin on kovin hyvä, vaikka pitääkin arvonsa paljon kuluttajakrääsää paremmin. Pörssisijoitukset kuitenkin tuottavat paremmin.

molaine
Seuraa 
Viestejä2825

MIksi joku käy ostamassa vaatteensa merkkiliikkeestä, kun Tokmannilta saisi halvemmalla yhtä paljon kangasta? Eiköhän kellossa ole kyse ihan samalla tavalla itseilmaisusta kuin vaatetuksessa. Ja ihan samalla tavalla myös näyttämisen halusta joillekin ihmisille. Monelle ne on myös samalla tavalla harrastus, kuin  vaikka antiikkiautot.  Iso osa Rolexin tai muun arvokellon ostajista varmaan arvostaa taidokasta kädenjälkeä, Flextronixin ladontalinjalta tulleen ja parissa vuodessa roskiin joutavan digihärpäkkeen sijaan.  Itsellä on muutama mekaaninen kello ja ehdoton lemppari tällä hetkellä on niistä kaikkein edullisin, isokokoinen, näyttävä ja Euroopassa harvinainen malli, vaikka laatikosta löytyy yksi vähän arvokkaampikin tiuku. 

Ts. ei noille oikein mitään järkisyitä ole - eikä kello varsinkaan ole mikään sijoitus. Hyvän kellon voi kuitenkin pitää koko elämänsä ja jopa jättää jälkipolville, mikä on tässä kertakäyttökulttuurin maailmassa aika houkuttelevaa. 

Kääpä/Raspu/Samikoku kirjoitti:
Pannaan vitutus kiertää. Jos minä ennkirjota niin ei sitte muutkaan.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Kai sitä voi joskus vähän hemmotella itseään hyvästä työstä?

Miljonääri ostaa 10keur roxelin, miljardööri voi ostaa 100k rolexin.

Coz i can and coz i'm worth it.

MooM
Seuraa 
Viestejä10174

Arvostuksia on niin erilaisia. Mulle ei tulisi mieleenkään käyttää 10 k€ kelloon, Ei satastakaan. En edes käytä kelloa, vaikka pari sellaista omistankin. Toisaalta ymmärrän hyvin, miksi joku hankkii parin tonnin nojatuolin tai villamaton. Semmoista se on.

Oma tarpeeton luksukseni löytyy makuuhuoneesta, mutta eipä vuodevaatteissa ole ihan samanlaista hintahaarukkaa kuin kelloissa, eli aika pienestä törsäyksestä puhutaan. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Vierailija

Kun on tosi rikas, ei 10k merkitse mitään, joten sen voi käyttää vaikkapa rannekelloon. Jotkut ihmiset haluavat näyttää, että ovat menestyneitä ja rikkaita. Ja vain pukeutumalla ja koristautumalla asianmukaisesti he voivat näyttää sen kaikille. Tämä on ihan inhimillistä ja normaalia toimintaa, se ei yksinään viittaa vielä mihinkään psyykkiseen tai fyysiseen sairauteen. Tarve juontaa juurensa evoluutiosta. Ihminen on kuitenkin monimutkainen ja erilaisten geenien ja vaikutteiden muodostama yksilö, ja jokainen meistä toimii hieman eri tavalla samojen perustarpeiden tyydyttämiseksi. Jotkut tykkäävät salata varallisuutensa ja tuoda sen esille ikään kuin ohimennen "vahingossa", jotta mukaan tulisi eräänlainen pöyhkeilemättömyyden aspekti. Sitten on nämä tylsät ihmiset, jotka eivät tuo varallisuuttaan esiin juuri mitenkään. Vain sisäpiiri tietää heidän olevan rikkaita. Heiltä joko puuttuu tuo tarve esittää rikkauksiaan, tai sitten jokin muu tarve dominoi tuon yli. Joskus ihmisellä olisi kyllä tarve esitellä ansioitaan, mutta jokin siellä pään sisällä käskee olemaan esittelemättä. Kulttuurimme on monimutkainen, sillä se ihannoi keskenään ristiriitaisia asioita. Sen takia koemme usein kognitiivista dissonanssia.

MooM
Seuraa 
Viestejä10174

Joskus alan ja aseman pukeutumisnormien seuraaminen on osa uskottavuutta. Vaikea kuvitella risupartaista villapaitamiestä sikarikkaiden sijoitusneuvojana jne. Joissain piireissä kallis kello on osa normia siinä missä käsitehdyt kengät ja puku.

jos noita rikkoo, pitää aseman olla jo ennestään tosi vahva. Silloin voi olla erilainen ja se on vain kiehtovaa ja omaperäistä.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat