Seuraa 
Viestejä45973

Iltalehti:

Ruotsissa huolehditaan suomalaisten kielitaidosta
20.4.2006 14:35

Ruotsin saattaa sijoittaa Suomen Opetushallitukseen erityisen ruotsin kielen opetusta edistävän asiantuntijan.

Tätä ehdottaa selvitysmies Erland Ringborg, joka kartoittanut, miten Ruotsin valtio voisi innostaa ruotsin kielen opiskelua Suomessa.

Ringborg jättää ensi viikolla selvityksensä Ruotsin hallitukselle. Esityksen mukaan Ruotsi maksaisi asiantuntijan palkan. Ringborgin mukaan tätä on menestyksekkäästi kokeiltu saksan kielen edistämisessä ja Saksan valtion rahoittamana.

"Kysymys koululaisten innostamisesta"

- Tässä on kysymys suomenkielisten koululaisten innostamisesta ruotsin opiskeluun. Suomen ruotsin kielen opettajat ovat kauan kaivanneet tällaista voimavaraa ja koordinoijaa, Ringborg kertoi STT:lle.

Ringborg ehdottaa, että myös Espoossa sijaitsevasta Hanasaaren suomalais-ruotsalaisesta kulttuurikeskuksesta kehitettäisiin ruotsin kielen äänitorvi Suomessa. Selvityksessä pohditaan lisäksi Suomen ja Ruotsin televisio-ohjelmavaihtoa siirryttäessä digitaalisiin lähetyksiin.

Opetushallitus kannattaa esitystä

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos pitää ehdotusta erittäin myönteisenä. Hän kertoi käyneensä asiassa useita keskusteluja selvitysmies Ringborgin kanssa.

- Kyse on toisen kotimaisen kielen asemasta ja pidemmästä projektista, jossa kaikki resurssit otetaan vastaan.

Ruotsin valtion palkkaaman kieliasiantuntijan sijoittaminen Opetushallitukseen loisi jatkuvuutta ja mahdollistaisi Lindroosin mukaan entistä tehokkaampaan kulttuurivaihtoon. Samalla hän tähdentää, että Suomessa on ja on ollut käynnissä useita toimia ruotsin kielen opiskelun innostamiseksi.

Saksan kielen opetusta edistävä asiantuntija on toiminut Opetushallituksessa vastaavalla mallilla jo kymmenisen vuotta. Tästä toiminnasta Suomessa on Lindroosin mukaan erittäin myönteiset kokemukset.

STT

Jep jep..!
RKP rules

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Suomalaiset voisivat vastaavasti lähettää oman virkamiehensä ohjastamaan ruotsin suurimman sosiaalipummin, eli kaarlekustaan toimia. Josko vaikka Tony lähtisi opettamaan kunkulle muutamia oleellisimpia suomalaisuuteen kuuluvia avainsanoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922
kunkku
.
Vituttaa silti.

Mitä sinä tuosta? Jos jokin virkapelle jossain virastossa istuisikin oman valtionsa rahoja tuhlaamassa, mitä tuo haittaa. Turhimuksia on niissä paljon.

Lierikki Riikonen

Vastaava saku on istunut siellä jo kymmenen vuotta ja onko se näkynyt missään? Ei ole. Ja saksalaisten pitäisi olla vielä tehokkaita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat